Makaroniform med skinke

Makaroniform med skinke

17
  • Enkel
  • 20 min
Dette er en grateng med makaroni og en deilig ostesaus. For å gi en ekstra god smak har vi lagt til litt skinke. I USA kalles denne formen "Mac and Cheese pie".

Ingredienser

Utstyr

En smurt ildfast form
250 g makaroni
2 ss TINE Meierismør
4 ss hvetemel
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
1 stk finhakket hvitløksfedd
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
200 g TINE Revet Ost Original
150 g kokt skinke i biter

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
    2. Kok makaroni som anvist på pakken. La vannet renne godt av og sett til side.
    3. Smelt smøret ved middels varme i en kjele. Tilsett mel og rør godt. Spe med melken, litt om gangen, til en passe tykk saus. Ha i hvitløk, salt og pepper.
    4. Ha omtrent halvparten av osten i sausen, rør til den har løst seg opp. Tilsett makaroni og skinken i sausen, og bland godt. Hell blandingen i den ildfaste formen.
    5. Dryss over resten av osten og sett formen i stekeovnen. Stek til osten er gyllen og bobler, ca 20 minutter. Serveres straks.
      Tips

      Serveres gjerne med en god salat.

Tips

Du kan gjerne bruke lettere ostetype og ekstra magert kjøtt. Gratengen kan fryses.

Kommentarer

  • Lisa

    24 dager siden
    Hva kan man bytte ut melet med? Evnt hvor mye. Allergi her..

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      20 dager siden
      Om du ønsker å bytte ut mel, så kan du kutte ut hele meljevningen med smør og mel, og heller jevne den med maizenna på slutten for å få litt tykkelse på den.

      Husk også at det er hvetemel i makaroni. Bruk gjerne da glutenfri makaroni om du er glutenintolerang. :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat