Makaroniform med skinke

Makaroniform med skinke

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 20 min
Dette er en grateng med makaroni og en deilig ostesaus. For å gi en ekstra god smak har vi lagt til litt skinke. I USA kalles denne formen "Mac and Cheese pie".

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

En smurt ildfast form
250 g makaroni
2 ss TINE Meierismør
4 ss hvetemel
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 stk finhakket hvitløksfedd
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
200 g Jarlsberg® Revet
150 g kokt skinke i biter

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
    2. Kok makaroni som anvist på pakken. La vannet renne godt av og sett til side.
    3. Smelt smøret ved middels varme i en kjele. Tilsett mel og rør godt. Spe med melken, litt om gangen, til en passe tykk saus. Ha i hvitløk, salt og pepper.
    4. Ha omtrent halvparten av osten i sausen, rør til den har løst seg opp. Tilsett makaroni og skinken i sausen, og bland godt. Hell blandingen i den ildfaste formen.
    5. Dryss over resten av osten og sett formen i stekeovnen. Stek til osten er gyllen og bobler, ca 20 minutter. Serveres straks.
      Tips!

      Serveres gjerne med en god salat.

Tips!

Du kan gjerne bruke lettere ostetype og ekstra magert kjøtt. Gratengen kan fryses.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Linn

    2 måneder siden
    Må egentlig denne gratineres? Synes i gronnen den var best før den gikk i ovnen?? og jeg bytta ut skinka med ternet bacon????

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Linn,

      Den må ikke i ovnen, men sausen tykner først til etter en tur i ovnen og det er først da den får smeltet ost og blir en grateng :)

      Kommenter  (0)


  • Ane Eliassen

    2 år siden
    Hei. Vil det gå greit å lage denne dagen før servering? (Evt. servere den kald?)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Ane! Denne kan du fint lage i forveien, oppbevar den i kjøleskapet godt plastret. Den kan også spises kald, men de fleste vil nok foretrekke denne varm :)God matlaging!

      Kommenter  (3)


  • Charlotte

    4 år siden
    Skal sausen ha et oppkokk før man tilsetter ost?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Charlotte, Ja du kan gjerne gi sausen et oppkok før du har i sausen, bare husk å røre så den ikke brenner seg:) lykke til:)

      Kommenter  (0)


  • Heidi

    6 år siden
    Hvordan hadde denne vært om man skiftet ut skinke med fisk. Kokt lettsaltet torsk, kan virke som en rask "fiskegrateng" for en som ikke har så god tid.

    Kommenter  (10)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Heidi. Ja, det vil fungere fint å erstatte skinke med biter av torsk (eller også andre fisketyper) og ende opp med en god fiskegrateng. For å spare tid i stekeovnen, bør du bruke fisk som allerede er kokt. Vi har forøvrig mange ulike oppskrifter på varianter av fiskegrateng. Ta en titt her: http://www.tine.no/oppskrifter/oppskriftssok#search=fiskegrateng&worktime=600

      Kommenter  (3)


  • Jannikke

    6 år siden
    Denne var veldig god, med bacon å muskatt å =D

    Kommenter  (7)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Ja, en liten "dæsj" (ca 0,5-1 ts) malt muskatnøtt gjør seg godt i denne gode makaroniformen. Takk for tipset, Jannikke!

      Kommenter  (4)


  • Cathrine

    6 år siden
    Ekstra godt med kokte blomkål buketter i denne.Og jeg dropper hvitløk.

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Takk for gode tips, Cathrine! Alltid greit å få med seg alternative måter å lage en rett på! Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (9)


Det er mye kjærlighet i god mat