Skip to main content

Makaroniform med skinke

Enkel
20min

Dette er en grateng med makaroni og en deilig ostesaus. For å gi en ekstra god smak har vi lagt til litt skinke. I USA kalles denne formen "Mac and Cheese pie".

3.9
(770)
Next ImageMakaroniform med skinke

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

250 g
makaroni
4 ss
hvetemel
1 stk
finhakket hvitløksfedd
1 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper
150 g
kokt skinke i biter

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.

  2. Kok makaroni som anvist på pakken. La vannet renne godt av og sett til side.

  3. Smelt smøret ved middels varme i en kjele. Tilsett mel og rør godt. Spe med melken, litt om gangen, til en passe tykk saus. Ha i hvitløk, salt og pepper.

  4. Ha omtrent halvparten av osten i sausen, rør til den har løst seg opp. Tilsett makaroni og skinken i sausen, og bland godt. Hell blandingen i den ildfaste formen.

  5. Dryss over resten av osten og sett formen i stekeovnen. Stek til osten er gyllen og bobler, ca 20 minutter. Serveres straks.

    Tips

    Serveres gjerne med en god salat.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan gjerne bruke ekstra magert kjøtt. Gratengen kan fryses.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter