Makaroniform med skinke
Dette er en grateng med makaroni og en deilig ostesaus. For å gi en ekstra god smak har vi lagt til litt skinke. I USA kalles denne formen "Mac and Cheese pie".
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 250 g makaroni
- 2 ss TINE® Meierismør
- 4 ss hvetemel
- 6 dl TINE® Mellommelk 2 % fett
- 1 stykk finhakket hvitløksfedd
- 1 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 200 g TINE® Ekte Revet Ost Original
- 150 g kokt skinke, i biter
Slik gjør du
1
Forvarm stekeovnen til 225 °C.
2
Kok makaroni som anvist på pakken. La vannet renne godt av og sett til side.
3
Smelt smøret ved middels varme i en kjele. Tilsett mel og rør godt. Spe med melken, litt om gangen, til en passe tykk saus. Ha i hvitløk, salt og pepper.
4
Ha omtrent halvparten av osten i sausen, rør til den har løst seg opp. Tilsett makaroni og skinken i sausen, og bland godt. Hell blandingen i den ildfaste formen.
5
Dryss over resten av osten og sett formen i stekeovnen. Stek til osten er gyllen og bobler, ca 20 minutter. Serveres straks.
TipsServeres gjerne med en god salat.
TipsDu kan gjerne bruke ekstra magert kjøtt. Gratengen kan fryses.