Mac ’n ’cheese med kylling

Mac ’n ’cheese med kylling

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
  • 15 min
Denne amerikanske klassikeren blir straks en litt sunnere middag med en god porsjon kylling og noen grønnsaker.

Antall porsjoner

Ingredienser

½ stk brokkoli
400 g ukokt makaroni
200 g frosne erter
½ stk løk
2 stk kyllingfileter
2 ss TINE Meierismør
3 ss hvetemel
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ½ dl hønsebuljong
1 ss sennep
4 dl TINE Revet Ost 4 oster
1 ts salt
½ ts pepper

Til gratinering

6 ss brødsmuler
2 dl TINE Revet Ost 4 oster
2 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Del brokkoli i små biter. Kok makaroni etter anvisning på pakken. La brokkoli og erter koke med de siste 4 minuttene. Hell av vannet og la dampe av.
    2. Hakk løk og del kyllingfilet i biter. Fres løk mykt i smør og tilsett kylling. Stek i 6 minutter, til akkurat gjennomstekt.
      Tips!

      Du kan bytte ut kylling med pølsebiter og brokkoli med gulrøtter om familien heller foretrekker det.

    3. Sett ovnen på 220 °C. Smør en ildfast form, ca. 25 x 30 cm, og ha makaroni, grønnsaker og kylling i.
    4. Smelt smør i en gryte på middels varme og rør inn mel. Bland melk og buljong og spe melblandingen litt og litt. La det koke opp mellom hver gang og rør godt slik at det blir en glatt saus. Sausen tykner hver gang den koker opp.
    5. Rør inn sennep, revet ost, salt og pepper. Rør over svak varme til osten har smeltet. Vend sausen inn i makaroniblandingen.
    6. Bland brødsmuler med ost og strø over. Gratiner øverst i ovnen i 15 minutter. Smelt smør og pensle gratengen under steking for å få toppen skikkelig sprø.
Tips!

Den beste skorpen på grateng får du ved å pensle smeltet smør over toppen halvveis inn i steketiden.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat