Veggis-taco
Enkel•35 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 boksbønner f.eks. Kidneybønner
-
½ feddhvitløk
-
½ sstacokrydder
-
1 ss
SPRØ OVNSBAKTE GRØNNSAKER
-
2 stkrødløk
-
¼ stkpurre
-
1 stkbete , eventuelt nepe
-
2 stkgulrøtter
-
2 ssolivenolje
-
½ tssalt
-
½ tspepper
TIL SERVERING
-
8 stksmå tortillalefser
-
100 gsmåbladet salat
-
3 dl
-
2 stkavokado
-
1 stklime
-
4 sschilisaus f.eks. Sriracha
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 220 °C og dekk et stekebrett med bakepapir.
-
2
Finsnitt rødløk, purre, gjerne på en mandolin. Skrell og del bete og gulrot i tynne staver. Vend med olivenolje, salt og pepper og spre dem utover stekebrettet.
-
3
Stek grønnsakene i ovnen i ca. 10 minutter, vend på dem og stek videre i 10 minutter eller til de er gylne og til dels sprø.
-
4
Skyll bønnene godt og la dem renne av seg. Mos hvitløk og fres i smør i en liten gryte, ca. 1 minutt. Dryss over tacokrydder og fres videre i 30 sekunder. Ha i bønnene og rør i ca. 2 minutter. Knus bønnene lett med en sleiv og ha over i en skål.
Tips
Ønsker du en mer autentisk (og mindre vegetarisk) vri på bønnene, refried beans, tilsetter du noen ss ribbe- eller baconfett. La blandingen koke under omrøring slik at du får en jevnere mos. Du kan eventuelt kjøre den helt fin med stavmikser.
-
5
Server tortillalefser med bønnemos toppet med salat, cottage cheese, avokado og sprø ovnstekte grønnsaker. Topp med en skvis limesaft, chilisaus og en god klatt rømme.
Slik lager du Sriracha
Tips
Lag gjerne chilisausen selv. Blir det for sterkt er det bare å pøse på med mer rømme.