Verdens sterkeste chilisaus

Verdens sterkeste chilisaus

11
57
Enkel40 min
Hjemmelaget superhot chilisaus med Carolina Reaper. Denne sausen ber ikke om unnskyldning, den er rett og slett verdens sterkeste. En liten dråpe er nok for de fleste! Sausen er litt tabasco-aktig på smak, prøv den på egg stekt i godt med smør, til taco eller til grillet kjøtt. Denne oppskriften gir ca. 5 dl saus.

Ingredienser

Antall stykker

 • 450 g
  Carolina Reaper , eller annen sterk chili
 • 4 stk
  hvitløksfedd
 • ½ dl
  basilikumblader
 • 2 ½ dl
  eddik
 • 1 ts
  salt

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnens grillelement på 220 °C og legg chili og hvitløkfedd med skall på et stekebrett, og stek til skinnet begynner blir svart og chiliene er myke, omtrent 15-20 minutter.

  Tips

  Bruk hansker når du håndterer Carolina Reaper, eller chili i det hele tatt. Får du det i øynene, så skyll godt og lenge med kaldt vann.

 2. 2

  Press hvitløkfeddene ut av skallet og ha sammen med chili og basilikumblader i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til en jevn puré mens du sper med eddik. Pass deg for de sterke gassene som utløses.

 3. 3

  Rør inn salt og press blandingen gjennom et dørslag. Press godt på alle klumpene så du får ut så mye saus som mulig. Ha over på tette flasker og oppbevar i kjøleskap. Ha gjerne litt melk, rømme eller yoghurt tilgjengelig når du serverer denne sausen. Det hjelper om det blir for sterkt!

Tips

Du kan finne Carolina Reaper chili på et supermarked eller i en spesialbutikk, men bruk ellers den sterkeste chilitypen du orker. Carolina Reaper oppnår 1 569 300 SHU (scoville heat units), mens habanero, som er sterk nok for de fleste, ligger mellom 100 000 og 350 000 SHU.

Del denne oppskriften: