Verdens sterkeste chilisaus
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
450 gCarolina Reaper , eller annen sterk chili
-
4 stkhvitløksfedd
-
½ dlbasilikumblader
-
2 ½ dleddik
-
1 tssalt
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnens grillelement på 220 °C og legg chili og hvitløkfedd med skall på et stekebrett, og stek til skinnet begynner blir svart og chiliene er myke, omtrent 15-20 minutter.
Tips
Bruk hansker når du håndterer Carolina Reaper, eller chili i det hele tatt. Får du det i øynene, så skyll godt og lenge med kaldt vann.
-
2
Press hvitløkfeddene ut av skallet og ha sammen med chili og basilikumblader i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til en jevn puré mens du sper med eddik. Pass deg for de sterke gassene som utløses.
-
3
Rør inn salt og press blandingen gjennom et dørslag. Press godt på alle klumpene så du får ut så mye saus som mulig. Ha over på tette flasker og oppbevar i kjøleskap. Ha gjerne litt melk, rømme eller yoghurt tilgjengelig når du serverer denne sausen. Det hjelper om det blir for sterkt!