Håndkle og blad
Verdens sterkeste chilisaus
(2828)

Verdens sterkeste chilisaus

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Hjemmelaget superhot chilisaus med Carolina Reaper. Denne sausen ber ikke om unnskyldning, den er rett og slett verdens sterkeste. En liten dråpe er nok for de fleste! Sausen er litt tabasco-aktig på smak, prøv den på egg stekt i godt med smør, til taco eller til grillet kjøtt. Denne oppskriften gir ca. 5 dl saus.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

1
450 gCarolina Reaper, eller annen sterk chili
4 stkhvitløksfedd
½ dlbasilikumblader
2 ½ dleddik
1 tssalt
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett ovnens grillelement på 220 °C og legg chili og hvitløkfedd med skall på et stekebrett, og stek til skinnet begynner blir svart og chiliene er myke, omtrent 15-20 minutter.
   Blått hjerte
   Tips!

   Bruk hansker når du håndterer Carolina Reaper, eller chili i det hele tatt. Får du det i øynene, så skyll godt og lenge med kaldt vann.

  2. Press hvitløkfeddene ut av skallet og ha sammen med chili og basilikumblader i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til en jevn puré mens du sper med eddik. Pass deg for de sterke gassene som utløses.
  3. Rør inn salt og press blandingen gjennom et dørslag. Press godt på alle klumpene så du får ut så mye saus som mulig. Ha over på tette flasker og oppbevar i kjøleskap. Ha gjerne litt melk, rømme eller yoghurt tilgjengelig når du serverer denne sausen. Det hjelper om det blir for sterkt!
Blått hjerte
Tips!

Du kan finne Carolina Reaper chili på et supermarked eller i en spesialbutikk, men bruk ellers den sterkeste chilitypen du orker. Carolina Reaper oppnår 1 569 300 SHU (scoville heat units), mens habanero, som er sterk nok for de fleste, ligger mellom 100 000 og 350 000 SHU.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat