
Brokkoliburger med mangosalsa
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 ghermetiske kikerter
-
1 stkbrokkoli
-
2 dlrå cashewnøtter
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 stkrød chili
-
1 ssolivenolje
-
2 ssworcestershiresaus
-
1 ssDijonsennep
-
4 sssaltredusert soyasaus
-
4 sschiafrø
MANGOSALSA
-
1 stkmango
-
½ stkagurk
-
3 stkvårløk
-
1 stkrød chili
-
2 sslimesaft
-
2 ssolivenolje
-
1 tsflytende honning
TILBEHØR
-
4 stkgrove hamburgerbrød
-
2 dlsalatblanding
-
4 skiver
-
1 sssennep
-
1 ss
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Skyll kikerter og la renne godt av. Hakk brokkoli grovt, fjern frø og hinner fra chili og finhakk med hvitløk.
-
2
Vend grønnsakene med olje, worcestershiresaus, dijonsennep og soyasaus. Spre utover et bakepapirkledd stekebrett, og stek i ovnen i 20 minutter. Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin med knivblad, tilsett cashewnøtter og chiafrø og kjør til en grov mos.
-
3
Sett ovnen opp til 220 °C. Form burgere, legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 10-15 minutter.
-
4
Skrell og del mango og agurk i små terninger, finsnitt vårløk og chili og vend med limesaft, olivenolje og honning.
-
5
Legg en skive ost på hver burger de siste par minuttene eller til osten smelter. Grill gjerne burgerbrødene lett. Rør sammen sennep og TINE® Petite Fraîche. Server brokkoliburgerne i grove hamburgerbrød med sennepkrem, salat og mangosalsa.
Tips
Coleslaw, guacamole, tomatsalsa eller agurkrelish er også godt å toppe denne burgeren med.