placeholder image
0

Brokkoliburger med mangosalsa

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En supergod variant av en burger uten kjøtt. Med frisk mangosalsa er dette en vegetarmiddag som hele familien vil like.

Antall porsjoner

Ingredienser

300 ghermetiske kikerter
1 stkbrokkoli
2 dlcashewnøtter
2 stkhvitløksfedd
1 stkrød chili
1 ssolivenolje
2 ssworcestershiresaus
1 ssDijonsennep
4 sssaltredusert soyasaus
4 sschiafrø

MANGOSALSA

1 stkmango
½ stkagurker
3 stkvårløk
1 stkrød chili
2 sslimesaft
2 ssolivenolje
1 tsflytende honning

TILBEHØR

4 stkgrove hamburgerbrød
2 dlsalatblanding
4 skiverNorvegia® Lettost 16% fett
1 sssennep
1 ssTINE Lett Crème Fraîche 10 %

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Skyll kikerter og la renne godt av. Hakk brokkoli grovt, fjern frø og hinner fra chili og finhakk med hvitløk.
    2. Vend grønnsakene med olje, worcestershiresaus, dijonsennep og soyasaus. Spre utover et bakepapirkledd stekebrett, og stek i ovnen i 20 minutter. Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin med knivblad, tilsett cashewnøtter og chiafrø og kjør til en grov mos.
    3. Sett ovnen opp til 220 °C. Form burgere, legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 10-15 minutter.
    4. Skrell og del mango og agurk i små terninger, finsnitt vårløk og chili og vend med limesaft, olivenolje og honning.
    5. Legg en skive ost på hver burger de siste par minuttene eller til osten smelter. Grill gjerne burgerbrødene lett. Rør sammen sennep og crème fraîche. Server brokkoliburgerne i grove hamburgerbrød med sennepkrem, salat og mangosalsa.

      Tips:

      Coleslaw, guacamole, tomatsalsa eller agurkrelish er også godt å toppe denne burgeren med.

Tips:

Du kan steke vegetarburgere i stekepanne, men de holder seg bedre sammen om de stekes i ovnen.

Kommentarer