Brokkoliburger med mangosalsa

Brokkoliburger med mangosalsa

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 45 min
En supergod variant av en burger uten kjøtt. Med frisk mangosalsa er dette en vegetarmiddag som hele familien vil like.

Antall porsjoner

Ingredienser

300 g hermetiske kikerter
1 stk brokkoli
2 dl cashewnøtter
2 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili
1 ss olivenolje
2 ss worcestershiresaus
1 ss Dijonsennep
4 ss saltredusert soyasaus
4 ss chiafrø

MANGOSALSA

1 stk mango
½ stk agurk
3 stk vårløk
1 stk rød chili
2 ss limesaft
2 ss olivenolje
1 ts flytende honning

TILBEHØR

4 stk grove hamburgerbrød
2 dl salatblanding
4 skiver Norvegia® Lettost 16% fett
1 ss sennep
1 ss TINE Lett Crème Fraîche 10 %

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Skyll kikerter og la renne godt av. Hakk brokkoli grovt, fjern frø og hinner fra chili og finhakk med hvitløk.
    2. Vend grønnsakene med olje, worcestershiresaus, dijonsennep og soyasaus. Spre utover et bakepapirkledd stekebrett, og stek i ovnen i 20 minutter. Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin med knivblad, tilsett cashewnøtter og chiafrø og kjør til en grov mos.
    3. Sett ovnen opp til 220 °C. Form burgere, legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 10-15 minutter.
    4. Skrell og del mango og agurk i små terninger, finsnitt vårløk og chili og vend med limesaft, olivenolje og honning.
    5. Legg en skive ost på hver burger de siste par minuttene eller til osten smelter. Grill gjerne burgerbrødene lett. Rør sammen sennep og crème fraîche. Server brokkoliburgerne i grove hamburgerbrød med sennepkrem, salat og mangosalsa.
      Tips!

      Coleslaw, guacamole, tomatsalsa eller agurkrelish er også godt å toppe denne burgeren med.

Tips!

Du kan steke vegetarburgere i stekepanne, men de holder seg bedre sammen om de stekes i ovnen.

Kommentar

Kommentarer

  • Markus

    13 dager siden
    Finnes det noen alternativer til Cashewnøtter i denne retten, som for eksempel usaltede peanøtter?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 dager siden
      Du kan fint bruke peanøtter, Markus :)

      Kommenter  (0)


  • Nanna

    11 måneder siden
    Kan man lage burgerne dagen før, og da steke dem dagen etter?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Nanna,

      du kan fint lage burgerdeigen dagen før :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat