Brokkoliburger med mangosalsa

Brokkoliburger med mangosalsa

6
22
Enkel45 min
En supergod variant av en burger uten kjøtt. Med frisk mangosalsa er dette en vegetarmiddag som hele familien vil like.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 300 g
    hermetiske kikerter
  • 1 stk
    brokkoli
  • 2 dl
    cashewnøtter
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    rød chili
  • 1 ss
    olivenolje
  • 2 ss
    worcestershiresaus
  • 1 ss
    Dijonsennep
  • 4 ss
    saltredusert soyasaus
  • 4 ss
    chiafrø

MANGOSALSA

  • 1 stk
    mango
  • ½ stk
    agurk
  • 3 stk
    vårløk
  • 1 stk
    rød chili
  • 2 ss
    limesaft
  • 2 ss
    olivenolje
  • 1 ts
    flytende honning

TILBEHØR

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Skyll kikerter og la renne godt av. Hakk brokkoli grovt, fjern frø og hinner fra chili og finhakk med hvitløk.

  2. 2

    Vend grønnsakene med olje, worcestershiresaus, dijonsennep og soyasaus. Spre utover et bakepapirkledd stekebrett, og stek i ovnen i 20 minutter. Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin med knivblad, tilsett cashewnøtter og chiafrø og kjør til en grov mos.

  3. 3

    Sett ovnen opp til 220 °C. Form burgere, legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 10-15 minutter.

  4. 4

    Skrell og del mango og agurk i små terninger, finsnitt vårløk og chili og vend med limesaft, olivenolje og honning.

  5. 5

    Legg en skive ost på hver burger de siste par minuttene eller til osten smelter. Grill gjerne burgerbrødene lett. Rør sammen sennep og crème fraîche. Server brokkoliburgerne i grove hamburgerbrød med sennepkrem, salat og mangosalsa.

    Tips

    Coleslaw, guacamole, tomatsalsa eller agurkrelish er også godt å toppe denne burgeren med.

Tips

Du kan steke vegetarburgere i stekepanne, men de holder seg bedre sammen om de stekes i ovnen.

Del denne oppskriften: