Hasselbackpotet med ost, bacon og sopp

Hasselbackpotet med ost, bacon og sopp

Kommentarer 1
  • Enkel
  • 60 min
Hasselback-poteter er mest brukt som tilbehør til søndagsmiddagen, men det er så godt i seg selv, at vi bør spise dem oftere! Med litt bacon og sopp til har du plutselig en god lunsjrett.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stk bakepoteter
3 ss TINE Meierismør
1 ts salt
1 ts pepper
2 dl Jarlsberg® Revet
1 ts paprikapulver

Topping

200 g bacon
100 g sopp
1 ss TINE Meierismør
2 ss finhakket frisk timian
2 dl TINE Lettrømme 10 %

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C og vask poteter godt. Skjær poteten i tynne skiver uten å skjære helt igjennom.
      Tips!

      Skjær en liten bit av undersiden på poteten så den står støtt. Legg en spisepinne på hver side av poteten på fjøla slik at kniven er hindret fra i å presses helt ned. Da er det enklere å skjære i tynne skiver uten å skjære helt igjennom.

    2. Sett potetene i en ildfast form. Pensle med smeltet smør mellom skivene og dryss med salt, pepper og paprikapulver.
    3. Stek i 45 minutter eller til gyllen. Steketiden vil variere ut fra hvor store potetene dine er. Pensle med mer smør underveis.
    4. Strø revet ost over når det gjenstår 10 minutter av steketiden. Dytt gjerne godt ned mellom skivene.
    5. Skjær bacon i småbiter og sopp i skiver. Stek gylne og sprø i smør. Vend inn timian og ha over potetene ved servering. Server godt med rømme til.
Tips!

Hasselbackpoteter er best som store, godt melne poteter, men jo mindre potetene er, jo kortere er steketiden. Vurder derfor potetstørrelsen ut fra tid og behov.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Gunnar

    11 måneder siden
    Nam!

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat