
Hasselbackpotet med ost, bacon og sopp
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkbakepoteter
-
3 ss
-
1 tssalt
-
1 tspepper
-
2 dl
-
1 tspaprikapulver
Topping
-
200 gbacon
-
100 gsopp
-
1 ss
-
2 ssfinhakket frisk timian
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C og vask poteter godt. Skjær poteten i tynne skiver uten å skjære helt igjennom.
Tips
Skjær en liten bit av undersiden på poteten så den står støtt. Legg en spisepinne på hver side av poteten på fjøla slik at kniven er hindret fra i å presses helt ned. Da er det enklere å skjære i tynne skiver uten å skjære helt igjennom.
-
2
Sett potetene i en ildfast form. Pensle med smeltet smør mellom skivene og dryss med salt, pepper og paprikapulver.
-
3
Stek i 45 minutter eller til gyllen. Steketiden vil variere ut fra hvor store potetene dine er. Pensle med mer smør underveis.
-
4
Strø revet ost over når det gjenstår 10 minutter av steketiden. Dytt gjerne godt ned mellom skivene.
-
5
Skjær bacon i småbiter og sopp i skiver. Stek gylne og sprø i smør. Vend inn timian og ha over potetene ved servering. Server godt med rømme til.