Hasselbackpotet med ost, bacon og sopp

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hasselback-poteter er mest brukt som tilbehør til søndagsmiddagen, men det er så godt i seg selv, at vi bør spise dem oftere! Med litt bacon og sopp til har du plutselig en god lunsjrett.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkbakepoteter
3 ssTINE Meierismør
1 tssalt
1 tspepper
2 dlJarlsberg® Revet
1 tspaprikapulver

Topping

200 gbacon
100 gsopp
1 ssTINE Meierismør
2 ssfinhakket frisk timian
2 dlTINE Lettrømme 10 %
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C og vask poteter godt. Skjær poteten i tynne skiver uten å skjære helt igjennom.

      Tips:

      Skjær en liten bit av undersiden på poteten så den står støtt. Legg en spisepinne på hver side av poteten på fjøla slik at kniven er hindret fra i å presses helt ned. Da er det enklere å skjære i tynne skiver uten å skjære helt igjennom.

    2. Sett potetene i en ildfast form. Pensle med smeltet smør mellom skivene og dryss med salt, pepper og paprikapulver.
    3. Stek i 45 minutter eller til gyllen. Steketiden vil variere ut fra hvor store potetene dine er. Pensle med mer smør underveis.
    4. Strø revet ost over når det gjenstår 10 minutter av steketiden. Dytt gjerne godt ned mellom skivene.
    5. Skjær bacon i småbiter og sopp i skiver. Stek gylne og sprø i smør. Vend inn timian og ha over potetene ved servering. Server godt med rømme til.

Tips:

Hasselbackpoteter er best som store, godt melne poteter, men jo mindre potetene er, jo kortere er steketiden. Vurder derfor potetstørrelsen ut fra tid og behov.

Kommentarer

  Legg til kommentar