Håndkle og blad
7-lags tacodipp med kylling
(2323)

7-lags tacodipp med kylling

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Dette er en frisk variant av 7 layer taco dip med kylling og friske grønnsaker. Server den i en stor form som alle kan forsyne seg av eller i porsjonsglass med hjemmelagede tortillachips.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkgrillet kylling
1 ssTINE Meierismør
2 sstacokrydder
3 ssTINE Lett Crème Fraîche 10 %
½ stkisbergsalat
4 stktomater
1 stkrød paprika
1 begerTINE Lettrømme 10 %
4 dlTINE Revet Ost Original
6 stkvårløk
1 stkgrønn chili
1 pottefrisk koriander

GUACAMOLE

3 stkavokado
3 ssTINE Lettrømme 10 %
4 stktabasco
½ tssalt
½ tspepper
½ stklime

Hjemmelagde tortillachips

8 stktortillalefser
50 gTINE Meierismør
2 sstacokrydder
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 230 °C. Smelt smør, rør inn tacokrydder og pensle tortillalefsene på begge sider. Skjær eller klipp dem i avlange biter, gjerne trekanter. Spre dem utover et stekebrett og stek i ovnen til sprø og gylne, 6-8 minutter. Avkjøl på rist.
   Blått hjerte
   Tips!

   Du kan krydre tortillachipsene med litt ekstra kajennepepper eller chiliflak om du ønsker en hottere variant. Har du litt dårlig med tid kan du kjøpe ferdige tortillachips eller bruke tacoskjell som du knekker i biter.

  2. Riv kyllingkjøtt i biter og fres i en varm panne med smør og tacokrydder til akkurat gjennomvarm. Rør inn Crème Fraîche og avkjøl noe.
  3. Del avokado, fjern steinen og skrap ut innmaten i en bolle. Bruk en gaffel eller stavmikser og mos med lettrømme, tabasco, salt og pepper. Smak til med limesaft.
  4. Finstrimle og hakk salat. Grovhakk tomat og paprika og vend sammen. Skrap gjerne ut den våte kjernen av tomatene før de deles i biter, da får du en «tørrere» blanding. Finhakk vårløk, chili og koriander og vend sammen.
  5. Legg ingrediensene lagvis i litt vide porsjonskopper eller i en glassbolle; først finstrimlet salat, så kylling, tomat- og paprikablanding, guacamole, rømme, revet ost og til slutt hakket vårløk med chili og koriander.
  6. Stikk noen tortillachips i hver og server med ekstra chips.
Blått hjerte
Tips!

Har du litt dårlig med tid kan du kjøpe ferdige tortillachips.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat