
7-lags tacodipp med kylling
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkgrillet kylling
-
1 ss
-
2 sstacokrydder
-
3 ss
-
½ stkisbergsalat
-
4 stktomater
-
1 stkrød paprika
-
1 beger
-
4 dl
-
6 stkvårløk
-
1 stkgrønn chili
-
1 pottefrisk koriander
GUACAMOLE
-
3 stkavokado
-
3 ss
-
4 dråpertabasco
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
½ stklime
Hjemmelagde tortillachips
-
8 stktortillalefser
-
50 g
-
2 sstacokrydder
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 230 °C. Smelt smør, rør inn tacokrydder og pensle tortillalefsene på begge sider. Skjær eller klipp dem i avlange biter, gjerne trekanter. Spre dem utover et stekebrett og stek i ovnen til sprø og gylne, 6-8 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Du kan krydre tortillachipsene med litt ekstra kajennepepper eller chiliflak om du ønsker en hottere variant. Har du litt dårlig med tid kan du kjøpe ferdige tortillachips eller bruke tacoskjell som du knekker i biter.
-
2
Riv kyllingkjøtt i biter og fres i en varm panne med smør og tacokrydder til akkurat gjennomvarm. Rør inn TINE® Petite Fraîche og avkjøl noe.
-
3
Del avokado, fjern steinen og skrap ut innmaten i en bolle. Bruk en gaffel eller stavmikser og mos med lettrømme, tabasco, salt og pepper. Smak til med limesaft.
-
4
Finstrimle og hakk salat. Grovhakk tomat og paprika og vend sammen. Skrap gjerne ut den våte kjernen av tomatene før de deles i biter, da får du en «tørrere» blanding. Finhakk vårløk, chili og koriander og vend sammen.
-
5
Legg ingrediensene lagvis i litt vide porsjonskopper eller i en glassbolle: først finstrimlet salat, så kylling, tomat- og paprikablanding, guacamole, rømme, revet ost og til slutt hakket vårløk med chili og koriander.
-
6
Stikk noen tortillachips i hver og server med ekstra chips.