7-lags tacodipp med kylling

7-lags tacodipp med kylling

0
26
Enkel40 min
Dette er en frisk variant av 7 layer taco dip med kylling og friske grønnsaker. Server den i en stor form som alle kan forsyne seg av eller i porsjonsglass med hjemmelagede tortillachips.
Visste du at...

Heter det ikke ost, er det ikke ost.

Inneholder produktet fett fra andre kilder enn melk, kan det ikke kalles ost.

TINE® Revet Ost
Alltid ekte ost

Ingredienser

Antall porsjoner

GUACAMOLE

Hjemmelagde tortillachips

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 230 °C. Smelt smør, rør inn tacokrydder og pensle tortillalefsene på begge sider. Skjær eller klipp dem i avlange biter, gjerne trekanter. Spre dem utover et stekebrett og stek i ovnen til sprø og gylne, 6-8 minutter. Avkjøl på rist.

  Tips

  Du kan krydre tortillachipsene med litt ekstra kajennepepper eller chiliflak om du ønsker en hottere variant. Har du litt dårlig med tid kan du kjøpe ferdige tortillachips eller bruke tacoskjell som du knekker i biter.

 2. 2

  Riv kyllingkjøtt i biter og fres i en varm panne med smør og tacokrydder til akkurat gjennomvarm. Rør inn Crème Fraîche og avkjøl noe.

 3. 3

  Del avokado, fjern steinen og skrap ut innmaten i en bolle. Bruk en gaffel eller stavmikser og mos med lettrømme, tabasco, salt og pepper. Smak til med limesaft.

 4. 4

  Finstrimle og hakk salat. Grovhakk tomat og paprika og vend sammen. Skrap gjerne ut den våte kjernen av tomatene før de deles i biter, da får du en «tørrere» blanding. Finhakk vårløk, chili og koriander og vend sammen.

 5. 5

  Legg ingrediensene lagvis i litt vide porsjonskopper eller i en glassbolle; først finstrimlet salat, så kylling, tomat- og paprikablanding, guacamole, rømme, revet ost og til slutt hakket vårløk med chili og koriander.

 6. 6

  Stikk noen tortillachips i hver og server med ekstra chips.

Tips

Har du litt dårlig med tid kan du kjøpe ferdige tortillachips.

Del denne oppskriften: