7-lags tacodipp med kylling

7-lags tacodipp med kylling

0
 • Enkel
 • 40 min
Dette er en frisk variant av 7 layer taco dip med kylling og friske grønnsaker. Server den i en stor form som alle kan forsyne seg av eller i porsjonsglass med hjemmelagede tortillachips.

Ingredienser

1 stk grillet kylling
1 ss TINE Meierismør
2 ss tacokrydder
3 ss TINE Lett Crème Fraîche 10 %
½ stk isbergsalat
4 stk tomater
1 stk rød paprika
1 beger TINE Lettrømme 10 %
4 dl TINE Ekte Revet Ost Original
6 stk vårløk
1 stk grønn chili
1 potte frisk koriander

GUACAMOLE

3 stk avokado
3 ss TINE Lettrømme 10 %
4 dråper tabasco
½ ts salt
½ ts pepper
½ stk lime

Hjemmelagde tortillachips

8 stk tortillalefser
50 g TINE Meierismør
2 ss tacokrydder

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 230 °C. Smelt smør, rør inn tacokrydder og pensle tortillalefsene på begge sider. Skjær eller klipp dem i avlange biter, gjerne trekanter. Spre dem utover et stekebrett og stek i ovnen til sprø og gylne, 6-8 minutter. Avkjøl på rist.
   Tips

   Du kan krydre tortillachipsene med litt ekstra kajennepepper eller chiliflak om du ønsker en hottere variant. Har du litt dårlig med tid kan du kjøpe ferdige tortillachips eller bruke tacoskjell som du knekker i biter.

  2. Riv kyllingkjøtt i biter og fres i en varm panne med smør og tacokrydder til akkurat gjennomvarm. Rør inn Crème Fraîche og avkjøl noe.
  3. Del avokado, fjern steinen og skrap ut innmaten i en bolle. Bruk en gaffel eller stavmikser og mos med lettrømme, tabasco, salt og pepper. Smak til med limesaft.
  4. Finstrimle og hakk salat. Grovhakk tomat og paprika og vend sammen. Skrap gjerne ut den våte kjernen av tomatene før de deles i biter, da får du en «tørrere» blanding. Finhakk vårløk, chili og koriander og vend sammen.
  5. Legg ingrediensene lagvis i litt vide porsjonskopper eller i en glassbolle; først finstrimlet salat, så kylling, tomat- og paprikablanding, guacamole, rømme, revet ost og til slutt hakket vårløk med chili og koriander.
  6. Stikk noen tortillachips i hver og server med ekstra chips.
Tips

Har du litt dårlig med tid kan du kjøpe ferdige tortillachips.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat