7-lags gratinert tacodipp

7-lags gratinert tacodipp

8
96
Enkel40 min
Hvorfor ikke servere taco som dipp? Med en 7 layer taco dip bestående av blant annet kjøttdeig, guacamole, rømme og ost er det bare å dyppe nachochips godt nedi og nyte. Perfekt foran tv-en, i selskap eller på vorspiel.

Ingredienser

Antall porsjoner

GUACAMOLE

Til servering

  • 1 pose
    nachochips

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 230 °C.

  2. 2

    Del avokado, fjern steinen og skrap ut innmaten i en bolle. Bruk en gaffel eller stavmikser og mos med lettrømme, tabasco, salt og pepper. Smak til med limesaft.

  3. 3

    Brun kjøttdeigen i smør i en varm panne mens den hakkes i biter. Vend inn tacokrydder og rør til akkurat gjennomstekt. Rør inn crème fraîche og spre kjøttet utover bunnen på en ildfast form, ca. 20 x 30 cm.

  4. 4

    Del tomat og agurk i små terninger. Skrap gjerne ut den våte kjernen av tomatene før de deles i biter, da får du en «tørrere» blanding. Vend sammen med mais og spre utover kjøttdeigen.

  5. 5

    Topp med et lag guacamole, et lag rømme og et lag salsa. Dryss over et lag med ost og gratiner i ovnen i ca. 10 minutter.

  6. 6

    Vend jalapenos med hakket koriander dryss over toppen før servering. Server med nachochips.

    Tips

    Du kan enten spise dippen ved å dyppe chips direkte i formen eller bruke en skje for å scoope opp og legge på chipsen. Uansett hvordan du velger å spise den, er det lurt å ha masse servietter i nærheten.

Tips

En 7-lags dipp kan varieres på mange måter; bytt f.eks. ut kjøttdeig med bønner for et vegetarisk alternativ. Du kan også droppe gratineringen eller servere den med hjemmelagde tortillachips.

Del denne oppskriften: