7-lags gratinert tacodipp
Hvorfor ikke servere taco som dipp? Med en 7 layer taco dip bestående av blant annet kjøttdeig, guacamole, rømme og ost er det bare å dyppe nachochips godt nedi og nyte. Perfekt foran tv-en, i selskap eller på vorspiel.
Enkel•40 min•8 personer
Ingredienser
- 400 g kjøttdeig
- 1 ss TINE® Meierismør
- 1 pakke tacokrydder
- 2 ss TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 4 dl grønnsaker, i terninger. F.eks. tomat, agurk og mais
- 1 beger TINE® Lettrømme 10 %
- 5 dl tomatsalsa
- 4 dl TINE® Ekte Revet Ost Original
- 1 dl jalapenos
- 3 ss hakket frisk koriander
GUACAMOLE
- 3 stykk avokado
- 3 ss TINE® Lettrømme 10 %
- 4 dråpe tabasco
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 0.5 stykk lime
Slik gjør du
1
2
Del avokado, fjern steinen og skrap ut innmaten i en bolle. Bruk en gaffel eller stavmikser og mos med lettrømme, tabasco, salt og pepper. Smak til med limesaft.
3
Brun kjøttdeigen i smør i en varm panne mens den hakkes i biter. Vend inn tacokrydder og rør til akkurat gjennomstekt. Rør inn TINE® Petite Fraîche og spre kjøttet utover bunnen på en ildfast form, ca. 20 x 30 cm.
4
Del tomat og agurk i små terninger. Skrap gjerne ut den våte kjernen av tomatene før de deles i biter, da får du en «tørrere» blanding. Vend sammen med mais og spre utover kjøttdeigen.
5
Topp med et lag guacamole, et lag rømme og et lag salsa. Dryss over et lag med ost og gratiner i ovnen i ca. 10 minutter.
6
Vend jalapenos med hakket koriander dryss over toppen før servering. Server med nachochips.
TipsDu kan enten spise dippen ved å dyppe chips direkte i formen eller bruke en skje for å scoope opp og legge på chipsen. Uansett hvordan du velger å spise den, er det lurt å ha masse servietter i nærheten.
TipsEn 7-lags dipp kan varieres på mange måter. Bytt for eksempel ut kjøttdeig med bønner for et vegetarisk alternativ. Du kan også droppe gratineringen eller servere den med hjemmelagde tortillachips.