7-lags gratinert tacodipp
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gkjøttdeig
-
1 ss
-
1 pakketacokrydder
-
2 ss
-
4 dlgrønnsaker i terninger. F.eks. tomat, agurk og mais
-
1 beger
-
5 dltomatsalsa
-
4 dl
-
1 dljalapenos
-
3 sshakket frisk koriander
GUACAMOLE
-
3 stkavokado
-
3 ss
-
4 dråpertabasco
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
½ stklime
Til servering
-
1 posenachochips
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 230 °C.
-
2
Del avokado, fjern steinen og skrap ut innmaten i en bolle. Bruk en gaffel eller stavmikser og mos med lettrømme, tabasco, salt og pepper. Smak til med limesaft.
-
3
Brun kjøttdeigen i smør i en varm panne mens den hakkes i biter. Vend inn tacokrydder og rør til akkurat gjennomstekt. Rør inn crème fraîche og spre kjøttet utover bunnen på en ildfast form, ca. 20 x 30 cm.
-
4
Del tomat og agurk i små terninger. Skrap gjerne ut den våte kjernen av tomatene før de deles i biter, da får du en «tørrere» blanding. Vend sammen med mais og spre utover kjøttdeigen.
-
5
Topp med et lag guacamole, et lag rømme og et lag salsa. Dryss over et lag med ost og gratiner i ovnen i ca. 10 minutter.
-
6
Vend jalapenos med hakket koriander dryss over toppen før servering. Server med nachochips.
Tips
Du kan enten spise dippen ved å dyppe chips direkte i formen eller bruke en skje for å scoope opp og legge på chipsen. Uansett hvordan du velger å spise den, er det lurt å ha masse servietter i nærheten.