7-lags gratinert tacodipp

7-lags gratinert tacodipp

6
  • Enkel
  • 40 min
Hvorfor ikke servere taco som dipp? Med en 7 layer taco dip bestående av blant annet kjøttdeig, guacamole, rømme og ost er det bare å dyppe nachochips godt nedi og nyte. Perfekt foran tv-en, i selskap eller på vorspiel.

Ingredienser

400 g kjøttdeig
1 ss TINE Meierismør
1 pakke tacokrydder
2 ss TINE Lett Crème Fraîche 10 %
4 dl grønnsaker i terninger. F.eks. tomat, agurk og mais
1 beger TINE Lettrømme 10 %
5 dl tomatsalsa
4 dl TINE Ekte Revet Ost Original
1 dl jalapenos
3 ss hakket frisk koriander

GUACAMOLE

3 stk avokado
3 ss TINE Lettrømme 10 %
4 dråper tabasco
½ ts salt
½ ts pepper
½ stk lime

Til servering

1 pose nachochips

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 230 °C.
    2. Del avokado, fjern steinen og skrap ut innmaten i en bolle. Bruk en gaffel eller stavmikser og mos med lettrømme, tabasco, salt og pepper. Smak til med limesaft.
    3. Brun kjøttdeigen i smør i en varm panne mens den hakkes i biter. Vend inn tacokrydder og rør til akkurat gjennomstekt. Rør inn crème fraîche og spre kjøttet utover bunnen på en ildfast form, ca. 20 x 30 cm.
    4. Del tomat og agurk i små terninger. Skrap gjerne ut den våte kjernen av tomatene før de deles i biter, da får du en «tørrere» blanding. Vend sammen med mais og spre utover kjøttdeigen.
    5. Topp med et lag guacamole, et lag rømme og et lag salsa. Dryss over et lag med ost og gratiner i ovnen i ca. 10 minutter.
    6. Vend jalapenos med hakket koriander dryss over toppen før servering. Server med nachochips.
      Tips

      Du kan enten spise dippen ved å dyppe chips direkte i formen eller bruke en skje for å scoope opp og legge på chipsen. Uansett hvordan du velger å spise den, er det lurt å ha masse servietter i nærheten.

Tips

En 7-lags dipp kan varieres på mange måter; bytt f.eks. ut kjøttdeig med bønner for et vegetarisk alternativ. Du kan også droppe gratineringen eller servere den med hjemmelagde tortillachips.

Kommentarer

  • Hans Petter

    1 måneder siden
    Er det noen som leser korrektur hos Tine? En 7-lags taco, som ut fra oppskriften her, mangler mye. Den forklarer pr nå følgende steg:
    1. Sett på ovnen
    2. Lag guacomole
    3. Lag tomat og agurksalat, og ha over noe som ikke er laget...
    4. Ha på guacomole over agurk-/tomatsalat.
    5. Ha på et lag rømme, og salsa.
    6. Strø på ost og gratinert.

    Dette blir en 5-lags taco, med kjøttdeig, krydder og 2ss crème fraiche urørt på kjøkkenbenken.

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei, Han Petter! Takk for at du gjør oss oppmerksom på det. Det skal være mulig å følge oppskriften steg for steg, som utgjør 7 lag med tacodipp. Her ser vi at det ikke er så lett. Tilbakemeldingen din er notert! 😊

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat