7-lags gratinert tacodipp

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvorfor ikke servere taco som dipp? Med en 7 layer taco dip bestående av blant annet kjøttdeig, guacamole, rømme og ost er det bare å dyppe nachochips godt nedi og nyte. Perfekt foran tv-en, i selskap eller på vorspiel.

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gkjøttdeig
1 ssTINE Meierismør
1 pakketacokrydder
2 ssTINE Lett Crème Fraîche 10 %
4 dlgrønnsaker i terninger. F.eks. tomat, agurk og mais
1 begerTINE Lettrømme 10 %
5 dltomatsalsa
4 dlTINE Revet Ost Original
1 dljalapenos
3 sshakket frisk koriander

GUACAMOLE

3 stkavokado
3 ssTINE Lettrømme 10 %
4 dråpertabasco
½ tssalt
½ tspepper
½ stklime

Til servering

1 posenachochips

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 230 °C.
    2. Del avokado, fjern steinen og skrap ut innmaten i en bolle. Bruk en gaffel eller stavmikser og mos med lettrømme, tabasco, salt og pepper. Smak til med limesaft.
    3. Del tomat og agurk i små terninger. Skrap gjerne ut den våte kjernen av tomatene før de deles i biter, da får du en «tørrere» blanding. Vend sammen med mais og spre utover kjøttdeigen.
    4. Topp med et lag guacamole, et lag rømme og et lag salsa. Dryss over et lag med ost og gratiner i ovnen i ca. 10 minutter.
    5. Vend jalapenos med hakket koriander dryss over toppen før servering. Server med nachochips.

      Tips:

      Du kan enten spise dippen ved å dyppe chips direkte i formen eller bruke en skje for å scoope opp og legge på chipsen. Uansett hvordan du velger å spise den, er det lurt å ha masse servietter i nærheten.

Tips:

En 7-lags dipp kan varieres på mange måter; bytt f.eks. ut kjøttdeig med bønner for et vegetarisk alternativ. Du kan også droppe gratineringen eller servere den med hjemmelagde tortillachips.

Kommentarer

  Legg til kommentar