7-lags gratinert tacodipp

7-lags gratinert tacodipp

2
 • Enkel
 • 40 min
Hvorfor ikke servere taco som dipp? Med en 7 layer taco dip bestående av blant annet kjøttdeig, guacamole, rømme og ost er det bare å dyppe nachochips godt nedi og nyte. Perfekt foran tv-en, i selskap eller på vorspiel.

Ingredienser

400 g kjøttdeig
1 ss TINE Meierismør
1 pakke tacokrydder
2 ss TINE Lett Crème Fraîche 10 %
4 dl grønnsaker i terninger. F.eks. tomat, agurk og mais
1 beger TINE Lettrømme 10 %
5 dl tomatsalsa
4 dl TINE Ekte Revet Ost Original
1 dl jalapenos
3 ss hakket frisk koriander

GUACAMOLE

3 stk avokado
3 ss TINE Lettrømme 10 %
4 dråper tabasco
½ ts salt
½ ts pepper
½ stk lime

Til servering

1 pose nachochips

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 230 °C.
  2. Del avokado, fjern steinen og skrap ut innmaten i en bolle. Bruk en gaffel eller stavmikser og mos med lettrømme, tabasco, salt og pepper. Smak til med limesaft.
  3. Del tomat og agurk i små terninger. Skrap gjerne ut den våte kjernen av tomatene før de deles i biter, da får du en «tørrere» blanding. Vend sammen med mais og spre utover kjøttdeigen.
  4. Topp med et lag guacamole, et lag rømme og et lag salsa. Dryss over et lag med ost og gratiner i ovnen i ca. 10 minutter.
  5. Vend jalapenos med hakket koriander dryss over toppen før servering. Server med nachochips.
   Tips

   Du kan enten spise dippen ved å dyppe chips direkte i formen eller bruke en skje for å scoope opp og legge på chipsen. Uansett hvordan du velger å spise den, er det lurt å ha masse servietter i nærheten.

Tips

En 7-lags dipp kan varieres på mange måter; bytt f.eks. ut kjøttdeig med bønner for et vegetarisk alternativ. Du kan også droppe gratineringen eller servere den med hjemmelagde tortillachips.

Kommentarer

 • Kim

  11 måneder siden
  Hvor skal de to ss med creme fraiche? Er det en feil i oppskriften her, regner jo med at kjøttdeigen skal stekes og blandes med tacokrydder. Ser ut som om det hoppes over et steg.

   (1)

  • Marit , Kokk og Kundekonsulent

   11 måneder siden
   Hei Kim!

   Her ser det ut som vi må gå en ny runde med denne oppskriften. I mellomtiden går det fint å blande de to ss med creme fraiche sammen med kjøttdeigen og kryddere. Det kan vel aldri bli for mye rømme eller Creme Fraiche? :) Men takk for at du gjør oss oppmerksom på det!

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat