7-lags tacodipp uten kjøtt
Deilig dipp i syv lag med blant annet bønnemos, rømme, ost og tomat, gratinert i ovnen og klar til å nytes med sprø tortillachips. Bedre enn dette blir ikke en vegetarisk 7 layer taco dip.
Enkel•30 min•8 personer
Ingredienser
- 3 boks refried beans, (à 200 gram)
- 2 ss tacokrydder
- 5 stykk tomat
- 2 stykk rød chili
- 3 dl TINE® Lettrømme 10 %
- 5 stykk vårløk
- 2 dl TINE® Ekte Revet Ost Original
- 1 stykk rødløk
Guacamole
- 3 stykk avokado
- 3 ss TINE® Lettrømme 10 %
- 4 dråpe tabasco
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 0.5 stykk lime
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 230 °C. Mos bønnene med tacokrydder og spre utover bunnen på en ildfast form, ca. 20 x 30 cm.
TipsSanta Maria har refried beans på boks, men finner du ikke det i din butikk kan du lage dine egne refried beans ved å mose hermetiske bønner med litt tacokrydder og frese dem i en panne med en god klatt smør til du har en jevn mos.
2
Del avokado, fjern steinen og skrap ut innmaten i en bolle. Bruk en gaffel eller stavmikser og mos med lettrømme, tabasco, salt og pepper. Smak til med limesaft.
3
Grovhakk tomat og finhakk chili, og bland sammen. Skrap gjerne ut den våte kjernen av tomatene før de deles i biter, da får du en «tørrere» blanding. Spre utover bønnemosen. Legg så på et lag guacamole, og til slutt rømme.
TipsDu kan gjerne bruke en ferdigkjøpt eller hjemmelaget salsa som et lag i stedet for tomatene.
4
Topp hele formen med revet ost og stek i ovnen til godt gratinert og osten bobler. Hakk rødløk og dryss over. Server varm med sprø tortillachips.