Ghost pepper chilisaus med mango
Enkel•45 min min
Ghost chili (bhut jolokia) er veldig sterk, men med mango og ananas får den sødme og balanse. Hjemmelaget hot sauce passer særlig godt til surf & turf, tex mex, taco og pizza. Oppskriften gir ca. 1 liter saus.
Ingredienser
Antall stykker
-
1 ssolivenolje
-
2 stkghost chili (Bhut jolokia)
-
2 stkrød chili
-
5 dlhermetisk ananas i biter
-
1 stkmango
-
5 dlvann
-
2 dleddik
-
1 tssukker
-
1 tspaprikapulver
-
½ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Finhakk chili (bruk hansker!) og del mango i biter. Varm oljen i en panne på medium varme. Fres chili, mango og hermetisert ananas i biter til mykt, ca. 8 minutter.
Tips
Du kan bruke bare ananas eller bare mango, eller mikse inn fersken (fersk eller hermetisert) eller druer. Poenget er å gi sødme og fruktighet til varmen i chilien.
-
2
Tilsett vann, eddik, sukker og malt paprika og kok opp. Reduser varmen og la småkoke i ca. 20 minutter.
-
3
Avkjøl blandingen noe og kjør glatt med en stavmikser eller i en blender. Smak til med litt salt. Ha over på tett flaske og oppbevar i kjøleskap.