Ghost pepper chilisaus med mango

Ghost pepper chilisaus med mango

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
Ghost chili (bhut jolokia) er veldig sterk, men med mango og ananas får den sødme og balanse. Hjemmelaget hot sauce passer særlig godt til surf & turf, tex mex, taco og pizza. Oppskriften gir ca. 1 liter saus.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ss olivenolje
2 stk ghost chili (Bhut jolokia)
2 stk rød chili
5 dl hermetisk ananas i biter
1 stk mango
5 dl vann
2 dl eddik
1 ts sukker
1 ts paprikapulver
½ ts salt

Slik gjør du det

    1. Finhakk chili (bruk hansker!) og del mango i biter. Varm oljen i en panne på medium varme. Fres chili, mango og hermetisert ananas i biter til mykt, ca. 8 minutter.
      Tips!

      Du kan bruke bare ananas eller bare mango, eller mikse inn fersken (fersk eller hermetisert) eller druer. Poenget er å gi sødme og fruktighet til varmen i chilien.

    2. Tilsett vann, eddik, sukker og malt paprika og kok opp. Reduser varmen og la småkoke i ca. 20 minutter.
    3. Avkjøl blandingen noe og kjør glatt med en stavmikser eller i en blender. Smak til med litt salt. Ha over på tett flaske og oppbevar i kjøleskap.
Tips!

Ghost chili finnes av og til i store supermarkeder eller på spesialbutikker, men du kan også bruke habanero – som er lettere tilgjengelig. Eller bruk en rød chili som er svakere, om du ikke vil ha sausen så sterk.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat