
Ghost pepper chilisaus med mango
Ghost chili (bhut jolokia) er veldig sterk, men med mango og ananas får den sødme og balanse. Hjemmelaget hot sauce passer særlig godt til surf & turf, tex mex, taco og pizza. Oppskriften gir ca. 1 liter saus.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Finhakk chili (bruk hansker!) og del mango i biter. Varm oljen i en panne på medium varme. Fres chili, mango og hermetisert ananas i biter til mykt, ca. 8 minutter.
Tips
Du kan bruke bare ananas eller bare mango, eller mikse inn fersken (fersk eller hermetisert) eller druer. Poenget er å gi sødme og fruktighet til varmen i chilien.
- 2
Tilsett vann, eddik, sukker og malt paprika og kok opp. Reduser varmen og la småkoke i ca. 20 minutter.
- 3
Avkjøl blandingen noe og kjør glatt med en stavmikser eller i en blender. Smak til med litt salt. Ha over på tett flaske og oppbevar i kjøleskap.
Tips
Ghost chili finnes av og til i store supermarkeder eller på spesialbutikker, men du kan også bruke habanero – som er lettere tilgjengelig. Eller bruk en rød chili som er svakere, om du ikke vil ha sausen så sterk.