Ghost pepper chilisaus med mango

Ghost pepper chilisaus med mango

0
7
Enkel45 min
Ghost chili (bhut jolokia) er veldig sterk, men med mango og ananas får den sødme og balanse. Hjemmelaget hot sauce passer særlig godt til surf & turf, tex mex, taco og pizza. Oppskriften gir ca. 1 liter saus.

Ingredienser

Antall stykker

  • 1 ss
    olivenolje
  • 2 stk
    ghost chili (Bhut jolokia)
  • 2 stk
    rød chili
  • 5 dl
    hermetisk ananas i biter
  • 1 stk
    mango
  • 5 dl
    vann
  • 2 dl
    eddik
  • 1 ts
    sukker
  • 1 ts
    paprikapulver
  • ½ ts
    salt

Slik gjør du det

  1. 1

    Finhakk chili (bruk hansker!) og del mango i biter. Varm oljen i en panne på medium varme. Fres chili, mango og hermetisert ananas i biter til mykt, ca. 8 minutter.

    Tips

    Du kan bruke bare ananas eller bare mango, eller mikse inn fersken (fersk eller hermetisert) eller druer. Poenget er å gi sødme og fruktighet til varmen i chilien.

  2. 2

    Tilsett vann, eddik, sukker og malt paprika og kok opp. Reduser varmen og la småkoke i ca. 20 minutter.

  3. 3

    Avkjøl blandingen noe og kjør glatt med en stavmikser eller i en blender. Smak til med litt salt. Ha over på tett flaske og oppbevar i kjøleskap.

Tips

Ghost chili finnes av og til i store supermarkeder eller på spesialbutikker, men du kan også bruke habanero – som er lettere tilgjengelig. Eller bruk en rød chili som er svakere, om du ikke vil ha sausen så sterk.

Del denne oppskriften: