Skip to main content

Ghost pepper chilisaus med mango

Enkel
45min

Ghost chili (bhut jolokia) er veldig sterk, men med mango og ananas får den sødme og balanse. Hjemmelaget hot sauce passer særlig godt til surf & turf, tex mex, taco og pizza. Oppskriften gir ca. 1 liter saus.

3.8
(19)
Next ImageGhost pepper chilisaus med mango

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

1 ss
olivenolje
2 stk
ghost chili (Bhut jolokia)
2 stk
rød chili
5 dl
hermetisk ananas i biter
1 stk
mango
5 dl
vann
2 dl
eddik
1 ts
sukker
1 ts
paprikapulver
0.5 ts
salt

Fremgangsmåte

  1. Finhakk chili (bruk hansker!) og del mango i biter. Varm oljen i en panne på medium varme. Fres chili, mango og hermetisert ananas i biter til mykt, ca. 8 minutter.

    Tips

    Du kan bruke bare ananas eller bare mango, eller mikse inn fersken (fersk eller hermetisert) eller druer. Poenget er å gi sødme og fruktighet til varmen i chilien.

  2. Tilsett vann, eddik, sukker og malt paprika og kok opp. Reduser varmen og la småkoke i ca. 20 minutter.

  3. Avkjøl blandingen noe og kjør glatt med en stavmikser eller i en blender. Smak til med litt salt. Ha over på tett flaske og oppbevar i kjøleskap.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ghost chili finnes av og til i store supermarkeder eller på spesialbutikker, men du kan også bruke habanero – som er lettere tilgjengelig. Eller bruk en rød chili som er svakere, om du ikke vil ha sausen så sterk.

Flere fristende oppskrifter