Makaroniform

Makaroniform

8
  • Enkel
  • 40 min
Enkel og lett middagsrett å servere i en hektisk hverdag. Fin måte å bruke opp pasta-, kjøtt-, eller fiskeretter på.

Ingredienser

4 dl ukokt makaroni , gjerne fullkorn
1 stk purre
1 stk brokkoli
200 g smårettskinke
1 pakke TINE Revet Ost Original
4 stk egg
6 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ts pizzakrydder eller lignende
1 ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. til denne makaroniformen trenger du en ildfast form på ca. 22 x 30 cm.
    2. Kok makaronien etter anvisning på pakken. Rens skyll og del purre og brokkoli i biter og la koke med makaronien i de siste 2 minuttene. helle av vannet.
    3. Ha makaroni, grønnsaker og halvparten av osten over i en smurt ildfast form.
    4. Pisk sammen egg, crème fraîche, krydder, salt og pepper og hell over i formen. Dryss resten av osten på toppen.
    5. Stek gratengen på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter, til den har fått fin og gyllen farge.
Tips

I gratenger er det fint å bruke opp restemat fra gårsdagens middag eller kjøttpålegg som er i ferd med å gå ut på dato.

Kommentarer

  • Marita

    3 år siden
    Syns ikke det kom frem noen smaker, ble litt som vassen eggerøre. Tok jo mer krydder i en oppskriften, smakte ikke så mye .

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Marita, Så flott at du tilførte mer krydder om du syns det smakte lite! Hvis det fortsatt smaker lite vil jeg anbefale deg og ha i mer krydder og tilpasse det etter hvor mye smak du vil ha :) Hva med å tilsette flere forskjellige krydder? Her er det bare fantasien som stopper. Du kan også ha i litt mer makaroni hvis du syns den er vassen for at det skal trekke til seg enda mer væske. Lykke til! Gi oss gjerne en tilbakemelding hvordan det gikk :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat