
Makaroniform
Enkel og lett middagsrett å servere i en hektisk hverdag. Fin måte å bruke opp pasta-, kjøtt-, eller fiskerester på.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C. til denne makaroniformen trenger du en ildfast form på ca. 22 x 30 cm.
- 2
Kok makaronien etter anvisning på pakken. Rens skyll og del purre og brokkoli i biter og la koke med makaronien i de siste 2 minuttene. helle av vannet.
- 3
Ha makaroni, skinke, grønnsaker og halvparten av osten over i en smurt ildfast form.
- 4
Pisk sammen egg, crème fraîche, krydder, salt og pepper og hell over i formen. Dryss resten av osten på toppen.
- 5
Stek gratengen på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter, til den har fått fin og gyllen farge.
Tips
I gratenger er det fint å bruke opp restemat fra gårsdagens middag eller kjøttpålegg som er i ferd med å gå ut på dato.