Makaroniform
Enkel og lett middagsrett å servere i en hektisk hverdag. Fin måte å bruke opp pasta-, kjøtt-, eller fiskerester på.
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
- 4 dl ukokt makaroni, , gjerne fullkorn
- 1 stykk purre
- 1 stykk brokkoli
- 200 g smårettskinke
- 1 pakke TINE® Ekte Revet Ost Original
- 4 stykk egg
- 6 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 ts pizzakrydder, eller lignende
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C. til denne makaroniformen trenger du en ildfast form på ca. 22 x 30 cm.
2
Kok makaronien etter anvisning på pakken. Rens skyll og del purre og brokkoli i biter og la koke med makaronien i de siste 2 minuttene. helle av vannet.
3
Ha makaroni, skinke, grønnsaker og halvparten av osten over i en smurt ildfast form.
4
Pisk sammen egg, crème fraîche, krydder, salt og pepper og hell over i formen. Dryss resten av osten på toppen.
5
Stek gratengen på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter, til den har fått fin og gyllen farge.
TipsI gratenger er det fint å bruke opp restemat fra gårsdagens middag eller kjøttpålegg som er i ferd med å gå ut på dato.