Skip to main content

Makaroniform

Enkel
40min

Enkel og lett middagsrett å servere i en hektisk hverdag. Fin måte å bruke opp pasta-, kjøtt-, eller fiskerester på.

4.0
(240)
Next ImageMakaroniform

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dl
ukokt makaroni, gjerne fullkorn
1 stk
purre
1 stk
brokkoli
200 g
smårettskinke
4 stk
egg
1 ts
pizzakrydder eller lignende
1 ts
salt
0.5 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. til denne makaroniformen trenger du en ildfast form på ca. 22 x 30 cm.

  2. Kok makaronien etter anvisning på pakken. Rens skyll og del purre og brokkoli i biter og la koke med makaronien i de siste 2 minuttene. helle av vannet.

  3. Ha makaroni, skinke, grønnsaker og halvparten av osten over i en smurt ildfast form.

  4. Pisk sammen egg, crème fraîche, krydder, salt og pepper og hell over i formen. Dryss resten av osten på toppen.

  5. Stek gratengen på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter, til den har fått fin og gyllen farge.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I gratenger er det fint å bruke opp restemat fra gårsdagens middag eller kjøttpålegg som er i ferd med å gå ut på dato.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter