Makaroniform
Enkel•40 min min
Enkel og lett middagsrett å servere i en hektisk hverdag. Fin måte å bruke opp pasta-, kjøtt-, eller fiskerester på.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 dlukokt makaroni , gjerne fullkorn
-
1 stkpurre
-
1 stkbrokkoli
-
200 gsmårettskinke
-
1 pakke
-
4 stkegg
-
6 dl
-
1 tspizzakrydder eller lignende
-
1 tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. til denne makaroniformen trenger du en ildfast form på ca. 22 x 30 cm.
-
2
Kok makaronien etter anvisning på pakken. Rens skyll og del purre og brokkoli i biter og la koke med makaronien i de siste 2 minuttene. helle av vannet.
-
3
Ha makaroni, skinke, grønnsaker og halvparten av osten over i en smurt ildfast form.
-
4
Pisk sammen egg, crème fraîche, krydder, salt og pepper og hell over i formen. Dryss resten av osten på toppen.
-
5
Stek gratengen på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter, til den har fått fin og gyllen farge.