Makaroniform

Makaroniform

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 40 min
Enkel og lett middagsrett å servere i en hektisk hverdag. Fin måte å bruke opp pasta-, kjøtt-, eller fiskeretter på.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dl ukokt makaroni , gjerne fullkorn
1 stk purre
180 g røkt skinke eller annen type kjøtt
3 dl Norvegia® Revet
3 stk egg
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ts pizzakrydder eller lignende
1 ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne makaroniformen trenger du en ildfast form.
    2. Kok makaronien etter anvisning på pakken. Hell av vannet.
    3. Rens, skyll og del purren i tynne ringer.
    4. Bland makaroni, purre, skinke og ost i en smurt ildfast form.
    5. Pisk sammen egg, melk, crème fraîche, krydder, salt og pepper. Hell i formen.
    6. Stek gratengen på nederste rille i ovnen i ca 30 minutter, til den har fått fin og gyllen farge.
Tips!

I gratenger er det fint å bruke opp restemat fra gårsdagens middag eller kjøttpålegg som er i ferd med å gå ut på dato.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marita

    2 år siden
    Syns ikke det kom frem noen smaker, ble litt som vassen eggerøre. Tok jo mer krydder i en oppskriften, smakte ikke så mye .

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marita, Så flott at du tilførte mer krydder om du syns det smakte lite! Hvis det fortsatt smaker lite vil jeg anbefale deg og ha i mer krydder og tilpasse det etter hvor mye smak du vil ha :) Hva med å tilsette flere forskjellige krydder? Her er det bare fantasien som stopper. Du kan også ha i litt mer makaroni hvis du syns den er vassen for at det skal trekke til seg enda mer væske. Lykke til! Gi oss gjerne en tilbakemelding hvordan det gikk :)

      Kommenter  (0)


  • Benedicte

    3 år siden
    Fulgte oppskriften slavisk og håpet på et godt resultat. Kan ikke si det var veldig vellykket. Det ble mer en omelettform med skinke og makaroni.. Men 1åringen digget det allikevel.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Benedicte, Det var leit å høre, her har ikke eggene virkelig ikke gjort jobben sin. Kan det være at eggene var veldig små? Men godt å høre at 1-åringen digget den da :)

      Kommenter  (0)


  • Inga

    3 år siden
    Denne var ikke god i det hele tatt!

    Kommenter  (10)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Inga, Hva var det med makaroniformen vår du ikke likte?

      Kommenter  (22)


  • ITH

    5 år siden
    30 min i 200 grader nederst i ovnen holder ikke. Alle liknende oppskrifter sier 225 grader. Vi prøvde nettopp og den var fremdeles ikke helt varm inni og ikke blitt grateng ennå. :-)

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei, og takk for tilbakemelding. :) Det skal i utgangspunktet være nok med 200 grader og 30 min, men det er alltid litt forskjeller på stekeovner. Jeg skal teste oppskriften på nytt.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat