Oppskrift på Makaroniform
8

Makaroniform

(91)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Enkel og lett middagsrett å servere i en hektisk hverdag. Fin måte å bruke opp pasta-, kjøtt-, eller fiskeretter på.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dlukokt makaroni, gjerne fullkorn
1 stkpurre
180 grøkt skinke eller annen type kjøtt
3 dlNorvegia® Revet
3 stkegg
2 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 tspizzakrydder eller lignende
1 tssalt
½ tspepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne makaroniformen trenger du en ildfast form.
    2. Kok makaronien etter anvisning på pakken. Hell av vannet.
    3. Rens, skyll og del purren i tynne ringer.
    4. Bland makaroni, purre, skinke og ost i en smurt ildfast form.
    5. Pisk sammen egg, melk, crème fraîche, krydder, salt og pepper. Hell i formen.
    6. Stek gratengen på nederste rille i ovnen i ca 30 minutter, til den har fått fin og gyllen farge.

Tips:

I gratenger er det fint å bruke opp restemat fra gårsdagens middag eller kjøttpålegg som er i ferd med å gå ut på dato.

Kommentarer