Skip to main content

Pasta med proteinrik tomatsaus

Enkel
40min

Denne pastaretten er basert på Cottage Cheese og smaker utrolig godt. Perfekt å lage dersom du ønsker en proteinrik vegetarmiddag.

4.0
(65)
Next ImagePasta med proteinrik tomatsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Kremet proteinrik tomatsaus

1 stk
løk
4 fedd
hvitløk
1 boks
hakkede hermetiske tomater
2 ss
frisk oregano
2 ss
frisk basilikum
1 ts
tørket chiliflak
2 ts
balsamicoeddik
2 ts
sukker
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Ovnsbakte cherrytomater

250 g
cherrytomat
8 fedd
hvitløk
4 ss
olivenolje, extra virgin
0.5 stk
sitron (saften av)
1 ss
kapers
400 g
fullkornpasta

Topping

50 g
frisk spinat
2 ss
frisk basilikum

Fremgangsmåte

Kremet proteinrik saus

  1. Ha Cottage Cheese og og melk i en blender eller bruk en stavmikser og kjør det til en glatt blanding.

  2. Finhakk løk og hvitløk og surr det gyllent i en stekepanne sammen med olivenolje. Ha i hakkede tomater, oregano, basilikum, chiliflak, balsamicoeddik og Cottage Cheese blandingen og kok opp. La det småputre i noen minutter og smak til med sukker, salt og pepper.

Ovnsbakte cherrytomater

  1. Sett ovnen på 200 °C. Ha cherrytomater i en ildfast form sammen hvitløksfedd, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Ovnsbak det i ca. 15 minutter. Ha i kapers og la det bake i noen minutter til.

  2. Kok pasta etter pakningsbeskrivelsen. Spar på litt pastavann og ha det i tomatsausen før du vender inn pasta og topper med de ovnsbakte cherrytomatene, spinatblader, basilikum og Alpeost.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ovnsbak gjerne paprika, squash eller andre grønnsaker og bruk det som topping til pastaretten. Legg gjerne til kikerter, bønner eller linser for ekstra protein. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter