Pata med kremet proteinrik tomatsaus

Pasta med proteinrik tomatsaus

0
38
Enkel40 min
Denne pastaretten er basert på Cottage Cheese og smaker utrolig godt. Perfekt å lage dersom du ønsker en proteinrik vegetarmiddag. 

Ingredienser

Antall porsjoner

Kremet proteinrik tomatsaus

Ovnsbakte cherrytomater

  • 250 g
    cherrytomater
  • 8 fedd
    hvitløk
  • 4 ss
    olivenolje, extra virgin
  • ½ stk
    sitron (saften av)
  • 1 ss
    kapers
  • 400 g
    fullkornpasta

Topping

Slik gjør du det

Kremet proteinrik saus

  1. 1

    Ha Cottage Cheese og og melk i en blender eller bruk en stavmikser og kjør det til en glatt blanding.

  2. 2

    Finhakk løk og hvitløk og surr det gyllent i en stekepanne sammen med olivenolje. Ha i hakkede tomater, oregano, basilikum, chiliflak, balsamicoeddik og Cottage Cheese blandingen og kok opp. La det småputre i noen minutter og smak til med sukker, salt og pepper.

Ovnsbakte cherrytomater

  1. 3

    Sett ovnen på 200 °C. Ha cherrytomater i en ildfast form sammen hvitløksfedd, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Ovnsbak det i ca. 15 minutter. Ha i kapers og la det bake i noen minutter til.

  2. 4

    Kok pasta etter pakningsbeskrivelsen. Spar på litt pastavann og ha det i tomatsausen før du vender inn pasta og topper med de ovnsbakte cherrytomatene, spinatblader, basilikum og Alpeost.

Tips

Ovnsbak gjerne paprika, squash eller andre grønnsaker og bruk det som topping til pastaretten. Legg gjerne til kikerter, bønner eller linser for ekstra protein. 

Del denne oppskriften: