
Pasta arrabiata (Sinna pasta)
Enkel•30 min min
Arrabiata betyr sint på italiensk, og denne sterke vegetariske pastaretten inneholder en «hissig» tomatsaus med mye chili.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gpasta , f.eks. penne
-
1 stkrød chili
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 tschilipulver
-
2 ssolivenolje
-
2 sstomatpuré
-
400 ghermetiske tomater (1 boks = 400 g)
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
75 gparmesan
Slik gjør du det
-
1
Kok pasta etter anvisningen på pakken. Pass på at pastaen blir ferdig samtidig med sausen.
-
2
Vask og fjern frøene fra chilien dersom du ikke ønsker en skikkelig sterk variant. Finhakk chili, løk og hvitløk.
Tips
Når du skal jobbe med chili, kan det være lurt å bruke engangshansker, for chili kan svi voldsomt dersom det kommer i kontakt med øynene.
-
3
Stek chili, løk og hvitløk med chilikrydder i en gryte med olje på middels sterk varme til løken er blank, ca. 5 minutter. Tilsett tomatpuré og hermetiske tomater, og kok opp. La blandingen småkoke i 10–15 minutter.
-
4
Tilsett pastaen og rør alt sammen med tomatsausen. Smak til med salt og pepper. Strø på rikelig med parmesan før servering.