Pasta arrabiata (Sinna pasta)

Pasta arrabiata (Sinna pasta)

2
  • Enkel
  • 30 min
Arrabiata betyr sint på italiensk, og denne sterke vegetariske pastaretten inneholder en «hissig» tomatsaus med mye chili.

Ingredienser

400 g pasta , f.eks. penne
1 stk rød chili
1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 ts chilipulver
2 ss olivenolje
2 ss tomatpuré
400 g hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
½ ts salt
¼ ts pepper
75 g parmesan

Slik gjør du det

    1. Kok pasta etter anvisningen på pakken. Pass på at pastaen blir ferdig samtidig med sausen.
    2. Vask og fjern frøene fra chilien dersom du ikke ønsker en skikkelig sterk variant. Finhakk chili, løk og hvitløk.
      Tips

      Når du skal jobbe med chili, kan det være lurt å bruke engangshansker, for chili kan svi voldsomt dersom det kommer i kontakt med øynene.

    3. Stek chili, løk og hvitløk med chilikrydder i en gryte med olje på middels sterk varme til løken er blank, ca. 5 minutter. Tilsett tomatpuré og hermetiske tomater, og kok opp. La blandingen småkoke i 10–15 minutter.
    4. Tilsett pastaen og rør alt sammen med tomatsausen. Smak til med salt og pepper. Strø på rikelig med parmesan før servering.
Tips

Skulle lengselen etter kjøtt bli for sterk, passer biter av stekt kylling fint i pasta arrabiata.

Kommentarer

  • Svein

    2 måneder siden
    Dette er en absolutt nydelig rett! Den er såre enkel å lage, og smaker utrolig godt. Forstår ikke hvorfor denne har fått kun 2 stjerner!

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Så godt det falt i smak, Svein! Ser det no er tre stjerner! ;)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat