Håndkle og blad
Pasta arrabiata (Sinna pasta)
(6767)

Pasta arrabiata (Sinna pasta)

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Arrabiata betyr sint på italiensk, og denne sterke vegetariske pastaretten inneholder en «hissig» tomatsaus med mye chili.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

400 gpasta, f.eks. penne
1 stkrød chili
1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
1 tschilipulver
2 ssolivenolje
2 sstomatpuré
400 ghermetiske tomater (1 boks = 400 g)
½ tssalt
¼ tspepper
75 gparmesan
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kok pasta etter anvisningen på pakken. Pass på at pastaen blir ferdig samtidig med sausen.
    2. Vask og fjern frøene fra chilien dersom du ikke ønsker en skikkelig sterk variant. Finhakk chili, løk og hvitløk.
      Blått hjerte
      Tips!

      Når du skal jobbe med chili, kan det være lurt å bruke engangshansker, for chili kan svi voldsomt dersom det kommer i kontakt med øynene.

    3. Stek chili, løk og hvitløk med chilikrydder i en gryte med olje på middels sterk varme til løken er blank, ca. 5 minutter. Tilsett tomatpuré og hermetiske tomater, og kok opp. La blandingen småkoke i 10–15 minutter.
    4. Tilsett pastaen og rør alt sammen med tomatsausen. Smak til med salt og pepper. Strø på rikelig med parmesan før servering.
Blått hjerte
Tips!

Skulle lengselen etter kjøtt bli for sterk, passer biter av stekt kylling fint i pasta arrabiata.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat