
Pasta arrabiata (Sinna pasta)
- Enkel
- 30 min
Arrabiata betyr sint på italiensk, og denne sterke vegetariske pastaretten inneholder en «hissig» tomatsaus med mye chili.

Ingredienser
400 g | pasta , f.eks. penne |
1 stk | rød chili |
1 stk | løk |
2 stk | hvitløksfedd |
1 ts | chilipulver |
2 ss | olivenolje |
2 ss | tomatpuré |
400 g | hermetiske tomater (1 boks = 400 g) |
½ ts | salt |
¼ ts | pepper |
75 g | parmesan |


Slik gjør du det
-
-
Kok pasta etter anvisningen på pakken. Pass på at pastaen blir ferdig samtidig med sausen.
-
Vask og fjern frøene fra chilien dersom du ikke ønsker en skikkelig sterk variant. Finhakk chili, løk og hvitløk.Tips!
Når du skal jobbe med chili, kan det være lurt å bruke engangshansker, for chili kan svi voldsomt dersom det kommer i kontakt med øynene.
-
Stek chili, løk og hvitløk med chilikrydder i en gryte med olje på middels sterk varme til løken er blank, ca. 5 minutter. Tilsett tomatpuré og hermetiske tomater, og kok opp. La blandingen småkoke i 10–15 minutter.
-
Tilsett pastaen og rør alt sammen med tomatsausen. Smak til med salt og pepper. Strø på rikelig med parmesan før servering.
-

Tips!
Skulle lengselen etter kjøtt bli for sterk, passer biter av stekt kylling fint i pasta arrabiata.
La deg inspirere



Populært akkurat nå



Kommentarer
johanne
(2)