Gratinert ratatouille og pasta

Gratinert ratatouille med pasta

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 25 min
  • 10 min
Oppskrift på franskinspirert, gratinert grønnsaksform med pasta, som passer godt også som tilbehør.

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g ukokt pasta
2 stk løk
2 stk squash
6 stk tomater
4 stk hvitløksfedd
2 stk TINE Meierismør til steking
50 g kapers
½ ts salt
¼ ts pepper
3 dl Jarlsberg® Revet

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem en ildfast form.
    2. Kok pasta etter anvisningen på pakken.
    3. Skrell og skjær løk i strimler. Kutt squash i biter og tomat i terninger. Skrell og finhakk hvitløk.
    4. Stek løk, hvitløk, squash og tomat i en stekepanne med smør i 3–4 minutter. Tilsett kapers, salt og pepper. Bland pastaen og grønnsaksblandingen i en ildfast form.
    5. Strø over ost og gratiner midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Tips!

For å få en sunnere variant, kan du bruke fullkornspasta og en lettere ost.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sander

    2 år siden
    Kan man bruke gul squash??

    Kommenter  (0)


  • mia

    3 år siden
    må det være med kapers

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Mia, Dersom du ikke liker kapers, så kan du selvsagt droppe det :)

      Kommenter  (1)


  • jan

    3 år siden
    300 g ukokt pasta er (altfor) mykje, ihvertfall dersom ein nyttar penne.

    Kommenter  (0)


  • kine

    4 år siden
    Det ble ganske mye pasta med 300 gram så jeg brukte ikke alt oppi, jeg brukte penne pasta da. men ellers var dette kjempegodt! Jeg målte ikke hvor mye ost jeg brukte, men tror det ble litt mer, og jeg brukte norvegia ikke jalsberg.

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat