Gratinert ratatouille og pasta

Gratinert ratatouille med pasta

5
35
Enkel25 min
Oppskrift på franskinspirert, gratinert grønnsaksform med pasta, som passer godt også som tilbehør.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 300 g
    ukokt pasta
  • 2 stk
    løk
  • 2 stk
    squash
  • 6 stk
    tomater
  • 4 stk
    hvitløksfedd
  • 2 stk
    TINE® Meierismør til steking
  • 50 g
    kapers
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 3 dl
    Jarlsberg® Revet

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem en ildfast form.

  2. 2

    Kok pasta etter anvisningen på pakken.

  3. 3

    Skrell og skjær løk i strimler. Kutt squash i biter og tomat i terninger. Skrell og finhakk hvitløk.

  4. 4

    Stek løk, hvitløk, squash og tomat i en stekepanne med smør i 3–4 minutter. Tilsett kapers, salt og pepper. Bland pastaen og grønnsaksblandingen i en ildfast form.

  5. 5

    Strø over ost og gratiner midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Tips

For å få en sunnere variant, kan du bruke fullkornspasta og en lettere ost.

Del denne oppskriften: