Gratinert ratatouille med pasta
Oppskrift på franskinspirert, gratinert grønnsaksform med pasta, som passer godt også som tilbehør.
Enkel•25 min•4 personer
Ingredienser
- 300 g ukokt pasta
- 2 stykk løk
- 2 stykk squash
- 6 stykk tomat
- 4 stykk hvitløksfedd
- 2 stykk TINE® Meierismør, til steking
- 50 g kapers
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 3 dl Revet JARLSBERG®
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem en ildfast form.
2
Kok pasta etter anvisningen på pakken.
3
Skrell og skjær løk i strimler. Kutt squash i biter og tomat i terninger. Skrell og finhakk hvitløk.
4
Stek løk, hvitløk, squash og tomat i en stekepanne med smør i 3–4 minutter. Tilsett kapers, salt og pepper. Bland pastaen og grønnsaksblandingen i en ildfast form.
5
Strø over ost og gratiner midt i ovnen i ca. 10 minutter.
TipsFor å få en sunnere variant, kan du bruke fullkornspasta og en lettere ost.