Kyllinggrateng med salatost
Lag denne smakfulle oppskriften på kylling i form med fyldig saus av crème fraîche og TINE® Norsk Salatost Urter og Hvitløk.
Enkel•35 min•4 personer
Ingredienser
- 4 stykk kyllingfilet
- 2 ss TINE® Meierismør, til steking
- 1 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 150 g TINE® Norsk Salatost Urter&Hvitløk
- 2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 0.5 stykk sitron
- 5 stykk potet
- 1 stykk løk
- 2 stykk hvitløksfedd
- 2 ss kruspersille
- 1 ss TINE® Meierismør
- 2 dl svarte oliven
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 225 °C og finn fram en ildfast form som rommer 1–1,5 liter.
2
Skjær kyllingfilet i mindre biter og stek dem gylne i smør i varm panne. Ha på salt og pepper.
3
Mos salatost sammen med crème fraîche, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
4
Skrell og skjær potet i terninger, ca. 1x1 cm. Rens og hakk løk og finhakk hvitløk. Hakk persille.
5
Varm smør i panne og stek potetbitene gylne. Legg i løk og hvitløk og surr med noen minutter. Dryss på salt og pepper. Legg potetblandingen i bunnen av en ildfast form, legg kyllingen oppå og crème fraîche-blandingen på toppen.
6
Legg på oliven og persille. Stek gratengen midt i ovnen i ca. 25 minutter.
TipsServer gjerne kyllinggratengen sammen med kokt blomkål eller andre grønnsaker for å få en enda sunnere variant.