Kyllinggrateng med salatost
Enkel•35 min25 min
Lag denne smakfulle oppskriften på kylling i form med fyldig saus av crème fraîche og TINE® Norsk Salatost Urter og Hvitløk.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkkyllingfileter
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
150 g
-
2 dl
-
½ stksitron
-
5 stkpoteter
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
2 sskruspersille
-
1 ss
-
2 dlsvarte oliven
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C og finn fram en ildfast form som rommer 1–1,5 liter.
-
2
Skjær kyllingfilet i mindre biter og stek dem gylne i smør i varm panne. Ha på salt og pepper.
-
3
Mos salatost sammen med crème fraîche, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
-
4
Skrell og skjær potet i terninger, ca. 1x1 cm. Rens og hakk løk og finhakk hvitløk. Hakk persille.
-
5
Varm smør i panne og stek potetbitene gylne. Legg i løk og hvitløk og surr med noen minutter. Dryss på salt og pepper. Legg potetblandingen i bunnen av en ildfast form, legg kyllingen oppå og crème fraîche-blandingen på toppen.
-
6
Legg på oliven og persille. Stek gratengen midt i ovnen i ca. 25 minutter.