Kyllinggrateng med fetaost

Kyllinggrateng med fetaost

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 35 min
  • 20 min
Lettvint og smakfull oppskrift på kylling i form med fyldig saus av Crème Fraîche og fetaost, og med svarte oliven og løk.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stk kyllingfileter
2 ss TINE Meierismør til steking
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
150 g fetaost
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ stk sitron
5 stk poteter
1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
2 ss kruspersille
1 ss TINE Meierismør
2 dl svarte oliven

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form som rommer 1–1,5 liter.
    2. Skjær kyllingfilet i mindre biter og stek dem gylne i smør i varm panne. Ha på salt og pepper.
    3. Mos fetaost sammen med crème fraîche, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
    4. Skrell og skjær potet i terninger, ca. 1x1 cm. Rens og hakk løk og finhakk hvitløk. Hakk persille.
    5. Varm smør i panne og stek potetbitene gylne. Legg i løk og hvitløk og surr med noen minutter. Dryss på salt og pepper. Legg potetblandingen i bunnen av en ildfast form, legg kyllingen oppå og crème fraîche-blandingen på toppen.
    6. Legg på oliven og persille. Stek gratengen midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Tips!

Server gjerne kyllinggratengen sammen med kokt blomkål eller andre grønnsaker for å få en enda sunnere variant.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Wenche Helene Lesja

    4 år siden
    Supergodt og enkelt. Dette skali jeg lage flere ganger :-)

    Kommenter  (0)


  • Lise

    4 år siden
    Helt nydelig! Enkel, rask og utrolig god! Nytt fast innslag i middagsmenyen!

    Kommenter  (3)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Så hyggelig å høre, Lise :) God middag!

      Kommenter  (0)


  • Dina

    6 år siden
    Denne var fantastisk!!! Ny favoritt hos oss.

    Kommenter  (14)


Det er mye kjærlighet i god mat