Skip to main content

Kyllinggrateng med salatost

Enkel
35min

Lag denne smakfulle oppskriften på kylling i form med fyldig saus av crème fraîche og TINE® Norsk Salatost Urter og Hvitløk.

3.8
(224)
Next ImageKyllinggrateng med salatost

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
kyllingfilet
2 ss
TINE® Meierismør til steking
1 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper
0.5 stk
sitron
5 stk
potet
1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
2 ss
kruspersille
2 dl
svarte oliven

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C og finn fram en ildfast form som rommer 1–1,5 liter.

  2. Skjær kyllingfilet i mindre biter og stek dem gylne i smør i varm panne. Ha på salt og pepper.

  3. Mos salatost sammen med crème fraîche, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

  4. Skrell og skjær potet i terninger, ca. 1x1 cm. Rens og hakk løk og finhakk hvitløk. Hakk persille.

  5. Varm smør i panne og stek potetbitene gylne. Legg i løk og hvitløk og surr med noen minutter. Dryss på salt og pepper. Legg potetblandingen i bunnen av en ildfast form, legg kyllingen oppå og crème fraîche-blandingen på toppen.

  6. Legg på oliven og persille. Stek gratengen midt i ovnen i ca. 25 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne kyllinggratengen sammen med kokt blomkål eller andre grønnsaker for å få en enda sunnere variant.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter