
Kyllinggrateng med salatost
Lag denne smakfulle oppskriften på kylling i form med fyldig saus av crème fraîche og TINE® Norsk Salatost Urter og Hvitløk.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 225 °C og finn fram en ildfast form som rommer 1–1,5 liter.
- 2
Skjær kyllingfilet i mindre biter og stek dem gylne i smør i varm panne. Ha på salt og pepper.
- 3
Mos salatost sammen med crème fraîche, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- 4
Skrell og skjær potet i terninger, ca. 1x1 cm. Rens og hakk løk og finhakk hvitløk. Hakk persille.
- 5
Varm smør i panne og stek potetbitene gylne. Legg i løk og hvitløk og surr med noen minutter. Dryss på salt og pepper. Legg potetblandingen i bunnen av en ildfast form, legg kyllingen oppå og crème fraîche-blandingen på toppen.
- 6
Legg på oliven og persille. Stek gratengen midt i ovnen i ca. 25 minutter.
Tips
Server gjerne kyllinggratengen sammen med kokt blomkål eller andre grønnsaker for å få en enda sunnere variant.