Skip to main content

Gresk salat

Enkel
40min

Gresk salat og tzatziki laget med gresk type yoghurt passer til det meste, spesielt grillmat, men smaker også godt alene en varm sommerdag.

3.7
(89)
Next ImageGresk salat

Ingredienser

Antall porsjoner

Gresk salat

6 stk
tomat
1 stk
grønn paprika
100 g
kalamata oliven
1 stk
rødløk
1 stk
agurk
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Tzatziki

0.5 stk
agurk grovrevet
2 stk
hvitløksfedd
0.5 ts
salt
0.5 ts
nykvernet pepper
1 ss
sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Kutt tomat, paprika, oliven, rødløk og agurk i grove biter og bland grønnsakene sammen i en stor bolle eller på et fat.

  2. Tilsett salatost. Smak til med salt, pepper og olje fra salatosten.

Tzatziki

  1. Riv agurken grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.

    Tips

    Hvis du ikke har sil kan du enkelt bruke et kaffefilter i stedet.
  2. Rasp hvitløksbåter og bland sammen med yoghurt og agurk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  3. Server salaten med tzatziki på eller ved siden av.

    Tips

    Server gjerne med godt brød til salaten.
Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Litt sukker i salaten får frem en solmoden smak i grønnsakene.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter