Gresk salat
Enkel•40 min min
Gresk salat og tzatziki laget med gresk type yoghurt passer til det meste, spesielt grillmat, men smaker også godt alene en varm sommerdag.
Ingredienser
Antall porsjoner
Gresk salat
-
6 stktomater
-
1 stkgrønn paprika
-
100 gkalamata oliven
-
1 stkrødløk
-
1 stkagurk
-
200 g
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 ssolje fra TINE® Norsk Salatost Urter&Hvitløk
Tzatziki
-
½ stkagurk grovrevet
-
2 stkhvitløksfedd
-
3 dl
-
½ tssalt
-
½ tsnykvernet pepper
-
1 sssitronsaft
Slik gjør du det
-
1
Kutt tomat, paprika, oliven, rødløk og agurk i grove biter og bland grønnsakene sammen i en stor bolle eller på et fat.
-
2
Tilsett salatost. Smak til med salt, pepper og olje fra salatosten.
Tzatziki
-
3
Riv agurken grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
Tips
Hvis du ikke har sil kan du enkelt bruke et kaffefilter i stedet.
-
4
Rasp hvitløksbåter og bland sammen med yoghurt og agurk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
-
5
Server salaten med tzatziki på eller ved siden av.
Tips
Server gjerne med godt brød til salaten.