Håndkle og blad
Gresk salat
(6565)

Gresk salat med tzatziki

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag gresk salat hjemme i ditt eget kjøkken. Salaten passer til det meste, spesielt grillmat, men smaker også godt alene en varm sommerdag.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Gresk salat

4 stktomater
1 stkrød paprika renset for frø og innmat
100 gsorte oliven
¼ stkrødløk i fine strimler
½ stkskrelt slangeagurk
200 gfetaost
¼ tssalt
¼ tspepper
2 ssgod olivenolje

Tzatziki

½ stkskrelt slangeagurk grovrevet
1 stkhvitløksfedd
3 dlgresk yoghurt
½ tssalt
½ tsnykvernet pepper
BladBlad

Slik gjør du det

  • Gresk salat

    1. Kutt og bland tomat, paprika, oliven, rødløk og agurk i en stor bolle eller på tallerken. Ha på fetaost. Smak til med salt, pepper og olje.
  • Tzatziki

    1. Skrell agurk med en ostehøvel. Riv den grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
    2. Finhakk hvitløksbåter og bland med yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper.
    3. La tzatzikien stå minst 1 time før du serverer den slik at smaken setter seg.
    4. Server salaten med tzatziki på eller ved siden av. Server gjerne med godt brød til.
Blått hjerte
Tips!

Litt sukker i salaten får frem en solmoden smak i grønnsakene.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat