Gresk salat

Gresk salat

0
  • Enkel
  • 40 min
Gresk salat og tzatziki laget med Kesam® passer til det meste, spesielt grillmat, men smaker også godt alene en varm sommerdag.

Ingredienser

Gresk salat

4 stk tomater
1 stk rød paprika renset for frø og innmat
100 g sorte oliven
¼ stk rødløk i fine strimler
½ stk skrelt slangeagurk
200 g fetaost
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 ss god olivenolje

Tzatziki med Kesam®

½ stk skrelt slangeagurk grovrevet
1 stk hvitløksfedd
3 dl Kesam® Original
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper

Slik gjør du det

    1. Kutt og bland tomat, paprika, oliven, rødløk og agurk i en stor bolle eller på tallerken. Ha på fetaost. Smak til med salt, pepper og olje.
  1. Tzatziki med Kesam®

    1. Skrell agurk med en ostehøvel. Riv den grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
    2. Finhakk hvitløksbåter og bland med Kesam® og agurk. Smak til med salt og pepper.
    3. La tzatzikien stå minst 1 time før du serverer den slik at smaken setter seg.
    4. Server salaten med tzatziki på eller ved siden av. Server gjerne med godt brød til.
Tips!

Litt sukker i salaten får frem en solmoden smak i grønnsakene.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat