Gresk salat
Gresk salat og tzatziki laget med gresk type yoghurt passer til det meste, spesielt grillmat, men smaker også godt alene en varm sommerdag.
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
Gresk salat
- 6 stykk tomat
- 1 stykk grønn paprika
- 100 g kalamata oliven
- 1 stykk rødløk
- 1 stykk agurk
- 200 g TINE® Norsk Salatost Urter&Hvitløk
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss olje fra TINE® Norsk Salatost Urter&Hvitløk
Tzatziki
- 0.5 stykk agurk, grovrevet
- 2 stykk hvitløksfedd
- 3 dl TINE® Yoghurt Naturell Gresk Type
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts nykvernet pepper
- 1 ss sitronsaft
Slik gjør du
1
Kutt tomat, paprika, oliven, rødløk og agurk i grove biter og bland grønnsakene sammen i en stor bolle eller på et fat.
2
Tilsett salatost. Smak til med salt, pepper og olje fra salatosten.
Tzatziki
1
Riv agurken grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
TipsHvis du ikke har sil kan du enkelt bruke et kaffefilter i stedet.
2
Rasp hvitløksbåter og bland sammen med yoghurt og agurk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
3
Server salaten med tzatziki på eller ved siden av.
TipsServer gjerne med godt brød til salaten.
TipsLitt sukker i salaten får frem en solmoden smak i grønnsakene.