Gresk salat

Gresk salat med tzatziki

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Lag gresk salat hjemme i ditt eget kjøkken. Salaten passer til det meste, spesielt grillmat, men smaker også godt alene en varm sommerdag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Gresk salat

4 stk tomater
1 stk rød paprika renset for frø og innmat
100 g sorte oliven
¼ stk rødløk i fine strimler
½ stk skrelt slangeagurk
200 g fetaost
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 ss god olivenolje

Tzatziki

½ stk skrelt slangeagurk grovrevet
1 stk hvitløksfedd
3 dl gresk yoghurt
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper

Slik gjør du det

    1. Kutt og bland tomat, paprika, oliven, rødløk og agurk i en stor bolle eller på tallerken. Ha på fetaost. Smak til med salt, pepper og olje.
  1. Tzatziki

    1. Skrell agurk med en ostehøvel. Riv den grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
    2. Finhakk hvitløksbåter og bland med yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper.
    3. La tzatzikien stå minst 1 time før du serverer den slik at smaken setter seg.
    4. Server salaten med tzatziki på eller ved siden av. Server gjerne med godt brød til.
Tips!

Litt sukker i salaten får frem en solmoden smak i grønnsakene.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat