
Gresk salat
Enkel•40 min min
Gresk salat og tzatziki laget med Kesam® passer til det meste, spesielt grillmat, men smaker også godt alene en varm sommerdag.
Ingredienser
Antall porsjoner
Gresk salat
-
4 stktomater
-
1 stkrød paprika renset for frø og innmat
-
100 gsorte oliven
-
¼ stkrødløk i fine strimler
-
½ stkskrelt slangeagurk
-
200 gfetaost
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 ssgod olivenolje
Tzatziki med Kesam®
-
½ stkskrelt slangeagurk grovrevet
-
1 stkhvitløksfedd
-
3 dl
-
½ tssalt
-
½ tsnykvernet pepper
Slik gjør du det
-
1
Kutt og bland tomat, paprika, oliven, rødløk og agurk i en stor bolle eller på tallerken. Ha på fetaost. Smak til med salt, pepper og olje.
Tzatziki med Kesam®
-
2
Skrell agurk med en ostehøvel. Riv den grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
-
3
Finhakk hvitløksbåter og bland med Kesam® og agurk. Smak til med salt og pepper.
-
4
La tzatzikien stå minst 1 time før du serverer den slik at smaken setter seg.
-
5
Server salaten med tzatziki på eller ved siden av. Server gjerne med godt brød til.