Gresk salat

Gresk salat

0
70
Enkel40 min
Gresk salat og tzatziki laget med Kesam® passer til det meste, spesielt grillmat, men smaker også godt alene en varm sommerdag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Gresk salat

  • 4 stk
    tomater
  • 1 stk
    rød paprika renset for frø og innmat
  • 100 g
    sorte oliven
  • ¼ stk
    rødløk i fine strimler
  • ½ stk
    skrelt slangeagurk
  • 200 g
    fetaost
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 ss
    god olivenolje

Tzatziki med Kesam®

  • ½ stk
    skrelt slangeagurk grovrevet
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 3 dl
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    nykvernet pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Kutt og bland tomat, paprika, oliven, rødløk og agurk i en stor bolle eller på tallerken. Ha på fetaost. Smak til med salt, pepper og olje.

Tzatziki med Kesam®

  1. 2

    Skrell agurk med en ostehøvel. Riv den grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.

  2. 3

    Finhakk hvitløksbåter og bland med Kesam® og agurk. Smak til med salt og pepper.

  3. 4

    La tzatzikien stå minst 1 time før du serverer den slik at smaken setter seg.

  4. 5

    Server salaten med tzatziki på eller ved siden av. Server gjerne med godt brød til.

Tips

Litt sukker i salaten får frem en solmoden smak i grønnsakene.

Del denne oppskriften: