Gresk salat med tzatziki

(51)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag gresk salat hjemme i ditt eget kjøkken. Salaten passer til det meste, spesielt grillmat, men smaker også godt alene en varm sommerdag.

Antall porsjoner

Ingredienser

Gresk salat

4 stktomater
1 stkrød paprika renset for frø og innmat
100 gsorte oliven
¼ stkrødløk i fine strimler
½ stkskrelt slangeagurk
200 gfetaost
¼ tssalt
¼ tspepper
2 ssgod olivenolje

Tzatziki

½ stkskrelt slangeagurk grovrevet
1 stkhvitløksfedd
3 dlgresk yoghurt
½ tssalt
½ tsnykvernet pepper

Slik gjør du det

  • Gresk salat

    1. Kutt og bland tomat, paprika, oliven, rødløk og agurk i en stor bolle eller på tallerken. Ha på fetaost. Smak til med salt, pepper og olje.
  • Tzatziki

    1. Skrell agurk med en ostehøvel. Riv den grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
    2. Finhakk hvitløksbåter og bland med yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper.
    3. La tzatzikien stå minst 1 time før du serverer den slik at smaken setter seg.
    4. Server salaten med tzatziki på eller ved siden av. Server gjerne med godt brød til.

Tips:

Litt sukker i salaten får frem en solmoden smak i grønnsakene.

Kommentarer

  Legg til kommentar