Skip to main content

Grillet kyllingspyd med gresk salat

Enkel
30min

Med saftige kylling-grillspyd har du en rask middag. Server en frisk gresk salat med tomat, feta og oliven og ha godt med tzatziki til. Nam!

4.1
(33)
Next ImageGrillet kyllingspyd med gresk salat

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

0.5 ts
sitron
2 ss
flytende honning
1 ss
sennep
4 ss
olivenolje
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 ss
frisk frisk timian
600 g
kyllingfilet
12 stk
grillspyd

Gresk salat

4 stk
tomat
1 stk
rødløk
1 stk
agurk
1 stk
isbergsalat
200 g
fetaost
100 g
sorte oliven
0.5 stk
sitron
4 ss
olivenolje

Til servering

1 beger
tzatziki
1 stk
sitron

Fremgangsmåte

  1. Press saft fra sitron og visp med honning, sennep, olivenolje, salt, pepper og hakket timian.

  2. Del kyllingfilet i biter og tre på spyd. Bruker du trespyd må de bløtlegges i kaldt vann i minst 15 minutter før bruk.

  3. Pensle kjøttet med marinaden og grill på varm grill til kyllingen er akkurat gjennomstekt. Husk at kjøttet ettersteker noe, så ikke la det ligge for lenge slik at det blir tørt.

    Tips

    Du kan også steke disse grillspydene i en grill- eller stekepanne inne. Snu dem flere ganger underveis og stek til akkurat gjennomstekt.

  4. Del tomat i båter, finsnitt rødløk og del agurk i to på langs og så i skiver. Riv salat i biter og ha alle grønnsakene i en bolle.

  5. Smuldre fetaost i biter over salaten og fordel oliven utover. Drypp over sitronsaft og olivenolje.

  6. Server grillede kyllingspyd med gresk salat og tzatziki.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det er alltid godt med en frisk salat til grillmaten, men varier gjerne med pastasalat, couscous eller quinoa og dine favoritt grønnsaker. Det smaker supergodt med tzatziki til!

Flere fristende oppskrifter