Grillet kyllingspyd med gresk salat
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
½ tssitron
-
2 ssflytende honning
-
1 sssennep
-
4 ssolivenolje
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
2 ssfrisk frisk timian
-
600 gkyllingfileter
-
12 stkgrillspyd
Gresk salat
-
4 stktomater
-
1 stkrødløk
-
1 stkagurk
-
1 stkisbergsalat
-
200 gfetaost
-
100 gsorte oliven
-
½ stksitron
-
4 ssolivenolje
Til servering
-
1 begertzatziki
-
1 stksitron
Slik gjør du det
-
1
Press saft fra sitron og visp med honning, sennep, olivenolje, salt, pepper og hakket timian.
-
2
Del kyllingfilet i biter og tre på spyd. Bruker du trespyd må de bløtlegges i kaldt vann i minst 15 minutter før bruk.
-
3
Pensle kjøttet med marinaden og grill på varm grill til kyllingen er akkurat gjennomstekt. Husk at kjøttet ettersteker noe, så ikke la det ligge for lenge slik at det blir tørt.
Tips
Du kan også steke disse grillspydene i en grill- eller stekepanne inne. Snu dem flere ganger underveis og stek til akkurat gjennomstekt.
-
4
Del tomat i båter, finsnitt rødløk og del agurk i to på langs og så i skiver. Riv salat i biter og ha alle grønnsakene i en bolle.
-
5
Smuldre fetaost i biter over salaten og fordel oliven utover. Drypp over sitronsaft og olivenolje.
-
6
Server grillede kyllingspyd med gresk salat og tzatziki.