
Grillet kyllingspyd med gresk salat
Med saftige kylling-grillspyd har du en rask middag. Server en frisk gresk salat med tomat, feta og oliven og ha godt med tzatziki til. Nam!

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Gresk salat
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Press saft fra sitron og visp med honning, sennep, olivenolje, salt, pepper og hakket timian.
- 2
Del kyllingfilet i biter og tre på spyd. Bruker du trespyd må de bløtlegges i kaldt vann i minst 15 minutter før bruk.
- 3
Pensle kjøttet med marinaden og grill på varm grill til kyllingen er akkurat gjennomstekt. Husk at kjøttet ettersteker noe, så ikke la det ligge for lenge slik at det blir tørt.
Tips
Du kan også steke disse grillspydene i en grill- eller stekepanne inne. Snu dem flere ganger underveis og stek til akkurat gjennomstekt.
- 4
Del tomat i båter, finsnitt rødløk og del agurk i to på langs og så i skiver. Riv salat i biter og ha alle grønnsakene i en bolle.
- 5
Smuldre fetaost i biter over salaten og fordel oliven utover. Drypp over sitronsaft og olivenolje.
- 6
Server grillede kyllingspyd med gresk salat og tzatziki.
Tips
Det er alltid godt med en frisk salat til grillmaten, men varier gjerne med pastasalat, couscous eller quinoa og dine favoritt grønnsaker. Det smaker supergodt med tzatziki til!
Flere fristende oppskrifter


