Grillet kyllingspyd med gresk salat

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med saftige kylling-grillspyd har du en rask middag. Server en frisk gresk salat med tomat, feta og oliven og ha godt med tzatziki til. Nam!

Antall porsjoner

Ingredienser

½ tssitron
2 ssflytende honning
1 sssennep
4 ssolivenolje
½ tssalt
½ tspepper
2 ssfrisk frisk timian
600 gkyllingfileter
12 stkgrillspyd

Gresk salat

4 stktomater
1 stkrødløk
1 stkagurk
1 stkisbergsalat
200 gfetaost
100 gsorte oliven
½ stksitron
4 ssolivenolje

Til servering

1 begertzatziki
1 stksitron
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Press saft fra sitron og visp med honning, sennep, olivenolje, salt, pepper og hakket timian.
    2. Del kyllingfilet i biter og tre på spyd. Bruker du trespyd må de bløtlegges i kaldt vann i minst 15 minutter før bruk.
    3. Pensle kjøttet med marinaden og grill på varm grill til kyllingen er akkurat gjennomstekt. Husk at kjøttet ettersteker noe, så ikke la det ligge for lenge slik at det blir tørt.

      Tips:

      Du kan også steke disse grillspydene i en grill- eller stekepanne inne. Snu dem flere ganger underveis og stek til akkurat gjennomstekt.

    4. Del tomat i båter, finsnitt rødløk og del agurk i to på langs og så i skiver. Riv salat i biter og ha alle grønnsakene i en bolle.
    5. Smuldre fetaost i biter over salaten og fordel oliven utover. Drypp over sitronsaft og olivenolje.
    6. Server grillede kyllingspyd med gresk salat og tzatziki.

Tips:

Det er alltid godt med en frisk salat til grillmaten, men varier gjerne med pastasalat, couscous eller quinoa og dine favoritt grønnsaker. Det smaker supergodt med tzatziki til!

Kommentarer

  Legg til kommentar