Skip to main content

Grillet laks med sitron og kryddersmør

Enkel
25min

Grillet laks er alltid godt. Her grilles den på spyd med grønnsaker, serveres med couscous og toppes med grillsmør med hvitløk og chili.

4.2
(12)
Next ImageGrillet laks med sitron og kryddersmør

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
laksefilet
2 stk
sitron
1 stk
rødløk
4 stk
asparges
2 ss
olivenolje
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
8 stk
grillspyd

COUSCOUS

250 g
couscous
4 stk
vårløk
1 stk
paprika
4 ss
hakket bladpersille

TIL SERVERING

1 pakke
kryddersmør

Fremgangsmåte

  1. Kok couscous etter anvisning på pakken, vend inn smør og la dampe godt av seg. Hakk vårløk og paprika og vend inn med hakket bladpersille.

  2. Del laksefilet i biter, ca. 3 x 3 cm. Del sitron i tynne skiver, løk og asparges i biter. Tre alt på spyd, pensle med olje og krydre med salt og pepper.

    Tips

    Bruker du trespyd er det viktig å bløtlegge dem i kaldt vann i ca. 20 minutter før bruk slik at de ikke tar fyr på grillen.

  3. Grill raskt på høy varme på alle sider til laksen så vidt er gjennomstekt.

  4. Fisken slipper selv risten når den er stekt, men pensle gjerne grillristen med litt olje før grilling. Du kan også legge et lag folie på grillen om du er redd for at fisken fester seg. Bruker du norsk oppdrettslaks trenger den ikke å være gjennomstekt og det kan være godt med en litt rå kjerne.

  5. Server de varme grillspydene på toppen av couscousen og fordel biter av grillsmør på toppen så det smelter og blir til en deilig saus.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Couscous kan lages på forhånd og nytes romtemperert ute med grillmaten.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter