Kebab med tzatziki

(14)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Kebab er en tyrkisk matrett som betyr grillet kjøtt. Opprinnelig ble det brukt fåre- eller lammekjøtt, i dag brukes også oksekjøtt. Server gjerne hjemmelaget kebab med bulgur eller hummus og en god salat til.

Antall porsjoner

Ingredienser

Kebab

400 gkjøttdeig av lam
1 stkløk
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper
1 tsmalt kummin
1 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Hjemmelaget tzatziki

3 dlgresk yoghurt eller kesam
1 stkslangeagurk
2 stkhvitløksfedd
½ tssalt
¼ tspepper
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • Kebab

    1. Rens og finhakk løken. Bland kjøttdeig, løk, salt, pepper, kummin og melk. Rør til den er glatt.
    2. Del deigen i 8 biter og form farsen slik at den passer på bløtlagte blomsterpinner eller grillspyd.
    3. Grill i ca 8 minutter enten i stekeovnen eller ute, eller stek i stekepanne.
  • Hjemmelaget tzatziki

    1. For å lage tzatziki, starter du med å skrelle agurken med en ostehøvel. Deretter riv den grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca 15 minutter.
    2. Finhakk hvitløksbåtene og bland med yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper.
    3. La tzatzikien stå minst 1 time før du serverer den slik at smaken setter seg.
  • Ved servering

    1. Server kebab på seng av salat og godt toppet med tzatziki og med dryss av hakket persille.

Tips:

Har du ikke lammekjøttdeig, kan du helt fint bruke vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig!

 Les kommentarer (3)

Kommentarer

  Legg til kommentar