Kebab med tzatziki
Middels•25 min min
Oppskrift på hjemmelaget kebab på grillspyd laget med lammekjøttdeig. Lag hjemmelaget tzatziki for en gresk vri og server med bulgur eller hummus.
Ingredienser
Antall porsjoner
Kebab
-
400 gkjøttdeig av lam
-
1 stkløk
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
1 tsmalt kummin
-
1 dl
Hjemmelaget tzatziki med Kesam®
-
3 dl
-
1 stkslangeagurk
-
2 stkhvitløksfedd
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Rens og finhakk løken. Bland lammekjøttdeig, løk, salt, pepper, kummin og melk. Rør til den er glatt.
-
2
Del deigen i 8 biter og form farsen slik at den passer på bløtlagte blomsterpinner eller grillspyd.
-
3
Grill i ca 8 minutter enten i stekeovnen eller ute, eller stek i stekepanne.
Hjemmelaget tzatziki
-
4
For å lage tzatziki, starter du med å skrelle agurken med en ostehøvel. Deretter riv den grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca 15 minutter.
-
5
Finhakk hvitløksbåtene og bland med Kesam og agurk. Smak til med salt og pepper.
-
6
La tzatzikien stå minst 1 time før du serverer den slik at smaken setter seg.
Ved servering
-
7
Server kebab på seng av salat og godt toppet med tzatziki og med dryss av hakket persille.