Kebab med tzatziki
Oppskrift på hjemmelaget kebab på grillspyd laget med lammekjøttdeig. Lag hjemmelaget tzatziki for en gresk vri og server med bulgur eller hummus.
Middels•25 min•4 personer
Ingredienser
Kebab
- 400 g kjøttdeig, av lam
- 1 stykk løk
- 1 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 1 ts malt kummin
- 1 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
Hjemmelaget tzatziki med Kesam®
- 3 dl Kesam® Naturell Laktosefri
- 1 stykk slangeagurk
- 2 stykk hvitløksfedd
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Rens og finhakk løken. Bland lammekjøttdeig, løk, salt, pepper, kummin og melk. Rør til den er glatt.
2
Del deigen i 8 biter og form farsen slik at den passer på bløtlagte blomsterpinner eller grillspyd.
3
Grill i ca 8 minutter enten i stekeovnen eller ute, eller stek i stekepanne.
Hjemmelaget tzatziki
1
For å lage tzatziki, starter du med å skrelle agurken med en ostehøvel. Deretter riv den grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca 15 minutter.
2
Finhakk hvitløksbåtene og bland med Kesam og agurk. Smak til med salt og pepper.
3
La tzatzikien stå minst 1 time før du serverer den slik at smaken setter seg.
Ved servering
1
Server kebab på seng av salat og godt toppet med tzatziki og med dryss av hakket persille.
TipsHar du ikke lammekjøttdeig, kan du helt fint bruke vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig.