Kebab med tzatziki

Kebab med tzatziki

Kommentarer 5
  • Middels
  • 25 min
Kebab er en tyrkisk matrett som betyr grillet kjøtt. Opprinnelig ble det brukt fåre- eller lammekjøtt, i dag brukes også oksekjøtt. Server gjerne hjemmelaget kebab med bulgur eller hummus og en god salat til.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kebab

400 g kjøttdeig av lam
1 stk løk
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
1 ts malt kummin
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Hjemmelaget tzatziki med Kesam®

3 dl Kesam® Original
1 stk slangeagurk
2 stk hvitløksfedd
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Rens og finhakk løken. Bland kjøttdeig, løk, salt, pepper, kummin og melk. Rør til den er glatt.
    2. Del deigen i 8 biter og form farsen slik at den passer på bløtlagte blomsterpinner eller grillspyd.
    3. Grill i ca 8 minutter enten i stekeovnen eller ute, eller stek i stekepanne.
  1. Hjemmelaget tzatziki

    1. For å lage tzatziki, starter du med å skrelle agurken med en ostehøvel. Deretter riv den grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca 15 minutter.
    2. Finhakk hvitløksbåtene og bland med Kesam og agurk. Smak til med salt og pepper.
    3. La tzatzikien stå minst 1 time før du serverer den slik at smaken setter seg.
  2. Ved servering

    1. Server kebab på seng av salat og godt toppet med tzatziki og med dryss av hakket persille.
Tips!

Har du ikke lammekjøttdeig, kan du helt fint bruke vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • andreas

    2 måneder siden
    Når man nevner at noe kan stekes i ovnen er det ofte veldig kjekt om det også sies noe om temperatur og steketid.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Andreas,

      Under trinn 3 står det at den skal grilles i 8 minutter i ovnen, sett ovnen gjerne på 180-220 grader og finn ut hva som gir best resultat hos deg :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Suzanne

    3 år siden
    Hei, Til opplysning sier oversikten over oppskriften til kebab 1 ts malt karve, mens i beskrivelsen står det kummin. Det er det samme krydderet så vidt jeg forstår, men litt forvirrende å lese i oppskriften. Ellers veldig bra!

    Kommenter  (8)

    • Hege

      2 år siden
      Kummin er ikke det samme som karve!!

      Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Suzanne og Hege, Her har vi blingset noe forferdelig. Vi utbedrer oppskriften så fort alle er tilbake fra ferie :)

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat