Skip to main content

Hummus

Enkel
10min

Hummus er en smakfull kikertrøre som brukes mye i arabiske land, enten som tilbehør eller dip. Vi har laget en hummus med rømme som passer perfekt til grillmat og tapas.

3.7
(37)
Next ImageHummus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

240 g
hermetiske kikerter
1 stk
sitron (saften av)
2 stk
hvitløksfedd
0.25 ts
salt
0.5 dl
olivenolje
0.5 ts
spisskummen

Topping

1 ss
olivenolje
1 ts
paprikapulver ev. røkt paprika

Fremgangsmåte

  1. Skyll kikertene godt. Ha kikerter, sitronsaft, hvitløk, salt, olivenolje, spisskummen og rømme i en kjøkkenmaskin, og kjør til en glatt konsistens.

    Tips

    Lag gjerne en stor porsjon. Hummus holder seg i kjøleskapet i fire til fem dager, men kan også fryses.

  2. Smak eventuelt til hummusen med mer krydder eller sitron.

  3. Hell over litt olivenolje før servering og dryss over paprikapulver.

    Tips

    Tips! Server med grillet pitabrød

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter