
Hummus
Enkel•10 min min
Hummus er en smakfull kikertrøre som brukes mye i arabiske land, enten som tilbehør eller dip. Vi har laget en hummus med rømme som passer perfekt til grillmat og tapas.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
240 ghermetiske kikerter
-
1 stksitron (saften av)
-
2 stkhvitløksfedd
-
¼ tssalt
-
½ dlolivenolje
-
½ tsspisskummen
-
2 ss
Topping
-
1 ssolivenolje
-
1 tspaprikapulver ev. røkt paprika
Slik gjør du det
-
1
Skyll kikertene godt. Ha kikerter, sitronsaft, hvitløk, salt, olivenolje, spisskummen og rømme i en kjøkkenmaskin, og kjør til en glatt konsistens.
Tips
Lag gjerne en stor porsjon. Hummus holder seg i kjøleskapet i fire til fem dager, men kan også fryses.
-
2
Smak eventuelt til hummusen med mer krydder eller sitron.
-
3
Hell over litt olivenolje før servering og dryss over paprikapulver.
Tips
Tips! Server med grillet pitabrød