Hummus

Hummus

2
  • Enkel
  • 10 min
Hummus er en smakfull kikertrøre som brukes mye i arabiske land, enten som tilbehør eller dip. Vi har laget en hummus med rømme som passer perfekt til grillmat og tapas.

Ingredienser

240 g hermetiske kikerter
1 stk sitron (saften av)
2 stk hvitløksfedd
¼ ts salt
½ dl olivenolje
½ ts spisskummen
2 ss TINE Lettrømme 18 %

Topping

1 ss olivenolje
1 ts paprikapulver ev. røkt paprika

Slik gjør du det

    1. Skyll kikertene godt. Ha kikerter, sitronsaft, hvitløk, salt, olivenolje, spisskummen og rømme i en kjøkkenmaskin, og kjør til en glatt konsistens.
      Tips!

      Lag gjerne en stor porsjon. Hummus holder seg i kjøleskapet i fire til fem dager, men kan også fryses.

    2. Smak eventuelt til hummusen med mer krydder eller sitron.
    3. Hell over litt olivenolje før servering og dryss over paprikapulver.
      Tips!

      Tips! Server med grillet pitabrød

Kommentarer

  • Bjørg hoff

    2 år siden
    Denne var veldig god.jeg har kjøpt ferdig tidligere men denne var bedre

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Bjørg, Fersk og hjemmelagd smaker alltid best :) God matlaging videre!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat