Håndkle og blad
Hummus
(2626)

Hummus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hummus er en smakfull kikertrøre som brukes mye i arabiske land, enten som tilbehør eller dip. Vi har laget en hummus med rømme som passer perfekt til grillmat og tapas.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

240 ghermetiske kikerter
1 stksitron (saften av)
2 stkhvitløksfedd
¼ tssalt
½ dlolivenolje
½ tsspisskummen
2 ssTINE Lettrømme 18 %

Topping

1 ssolivenolje
1 tspaprikapulver ev. røkt paprika
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skyll kikertene godt. Ha kikerter, sitronsaft, hvitløk, salt, olivenolje, spisskummen og rømme i en kjøkkenmaskin, og kjør til en glatt konsistens.
      Blått hjerte
      Tips!

      Lag gjerne en stor porsjon. Hummus holder seg i kjøleskapet i fire til fem dager, men kan også fryses.

    2. Smak eventuelt til hummusen med mer krydder eller sitron.
    3. Hell over litt olivenolje før servering og dryss over paprikapulver.
      Blått hjerte
      Tips!

      Tips! Server med grillet pitabrød

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat