Kjøttboller med myntesaus og hvitløksaus
Kjøttboller er et alltid like populært innslag på koldtbordet. Her er oppskrift på noen kjøttboller med eksotiske smaker som koriander, gurkemeie og tørket aprikos. Med myntesaus og hvitløksaus smaker de helt fantastisk og bør prøves!
Middels•25 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk løk
- 10 stykk tørkede aprikos
- 500 g kjøttdeig
- 2 ts salt
- 0.5 ts nykvernet pepper
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss hakket frisk koriander, eller 2 ts malt tørket krydder
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts sukker
MYNTESAUS:
- 2 dl TINE® Lettrømme 10 %
- 1 ss hakket frisk mynte
Hvitløksaus:
- 3 stykk hvitløksfedd
- 1 ss olivenolje
- 3 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts honning
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 250 ºC.
2
Finhakk løk og aprikos. Bland kjøttdeig med løk, aprikoser, salt, pepper, sitronsaft, koriander, gurkemeie og sukker. Rør til alt er godt blandet.
3
Del farsen i ca. 20 biter. Form til runde boller, legg over smørklatter og stek midt i ovnen i 10–15 minutter.
Myntesaus
1
Bland sammen myntesausen og smak godt til med salt, pepper og ørlite sukker.
2
Bland sammen ingrediensene til hvitløkssausen og smak godt til med salt og pepper.
3
Anrett kjøttbollene pent på et fat og server sausene i skåler ved siden av. Kjøttbollene kan serveres varme eller kalde.
TipsOppskriften fungerer også bra uten tørket aprikos.