Skip to main content

Kjøttboller med myntesaus og hvitløksaus

Middels
25min

Kjøttboller er et alltid like populært innslag på koldtbordet. Her er oppskrift på noen kjøttboller med eksotiske smaker som koriander, gurkemeie og tørket aprikos. Med myntesaus og hvitløksaus smaker de helt fantastisk og bør prøves!

4.1
(30)
Next ImageKjøttboller med myntesaus og hvitløksaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
løk
10 stk
tørkede aprikos
500 g
kjøttdeig
2 ts
salt
0.5 ts
nykvernet pepper
1 ss
sitronsaft
2 ss
hakket frisk koriander eller 2 ts malt tørket krydder
1 ts
gurkemeie
1 ts
sukker

Til steking:

MYNTESAUS:

1 ss
hakket frisk mynte

Hvitløksaus:

3 stk
hvitløksfedd
1 ss
olivenolje
1 ss
sitronsaft
1 ts
honning

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 250 ºC.

  2. Finhakk løk og aprikos. Bland kjøttdeig med løk, aprikoser, salt, pepper, sitronsaft, koriander, gurkemeie og sukker. Rør til alt er godt blandet.

  3. Del farsen i ca. 20 biter. Form til runde boller, legg over smørklatter og stek midt i ovnen i 10–15 minutter.

Myntesaus

  1. Bland sammen myntesausen og smak godt til med salt, pepper og ørlite sukker.

  2. Bland sammen ingrediensene til hvitløkssausen og smak godt til med salt og pepper.

  3. Anrett kjøttbollene pent på et fat og server sausene i skåler ved siden av. Kjøttbollene kan serveres varme eller kalde.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Oppskriften fungerer også bra uten tørket aprikos.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter