Skip to main content

Kjøttboller med rød linseragu

Middels
40min

En mettende og god oppskrift på kjøttboller for hele familien.

4.6
(16)
Next ImageKjøttboller med rød linseragu

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøttboller:

0.5 dl
små havregryn eller bokhveteflak
0.5 dl
sesamfrø
1 stk
egg
1 ts
salt
1 ts
kanel
1 ts
ingefær, frisk eller malt
400 g
kjøttdeig
2 ss
TINE® Meierismør til steking

Linseragu:

1 stk
løk
1 ss
TINE® Meierismør til steking
400 g
ferdig kokte røde linser
1 boks
knuste hermetiske tomater à 400 g
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

couscous:

2 dl
couscous

Fremgangsmåte

  1. Bland små havregryn med melk og la svelle i ca. 5 minutter.

  2. Rist sesamfrø i en tørr, varm stekepanne. Tilsett egg, salt, kanel, ingefær, sesamfrø og karbonadedeig i melke- og havregrynblandingen. Bland til en jevn farse, gjerne i kjøkkenmaskin. Har du ikke det, bruk miksmaster.

  3. Form farsen til ca. 20 boller. Stek dem i smør i en stekepanne i ca. 10 minutter.

linseragu:

  1. Rens og hakk løk og stek den i smør. Tilsett linser og knuste tomater. La det koke i noen minutter. Tilsett crème fraîche, salt og pepper.

couscous:

  1. Kok couscous som anvist på pakken.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ragu (fra fransk, av ragoûter «gi appetitt») er en matrett av kokte eller stekte kjøttstykker i sterkt krydret saus.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter