Kjøttboller i tomatsaus
Kjøttboller i tomatsaus er manges favorittmiddag, og her lager du dem fra bunnen.
Enkel•30 min•16 personer
Ingredienser
- 3 dl ukokt ris, , gjerne basmatiris
- 500 g kjøttdeig
- 1 stykk egg
- 2 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 1 stykk sitron, (revet skall av)
- 2 ss TINE® Meierismør
- 400 g knuste hermetiske tomater
- 1 dl TINE® Matfløte
- 200 g hodekål
Slik gjør du
1
Kok ris som anvist på pakken.
2
Bland sammen kjøttdeig, egg, salt, pepper og sitronskall til en farse. Form ca. 16 runde boller.
3
Stek bollene i halvparten av smøret i en stekepanne til de får en fin farge. Hell i tomat og fløte, og la det koke i ca. 5 minutter. Krydre sausen med salt og pepper.
4
Rens og skjær kål i grove biter. Stek den raskt i resten av smøret i en stekepanne.
Server kjøttboller og kål i tomatsaus, med ris ved siden av.
TipsØnsker du mer smak i kjøttbollene, kan du blande hakket chili i deigen.