Skip to main content

Kjøttboller i tomatsaus

Enkel
30min

Kjøttboller i tomatsaus er manges favorittmiddag, og her lager du dem fra bunnen.

3.8
(13)
Next ImageKjøttboller i tomatsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl
ukokt ris, gjerne basmatiris
500 g
kjøttdeig
1 stk
egg
2 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper
1 stk
sitron (revet skall av)
400 g
knuste hermetiske tomater
200 g
hodekål

Fremgangsmåte

  1. Kok ris som anvist på pakken.

  2. Bland sammen kjøttdeig, egg, salt, pepper og sitronskall til en farse. Form ca. 16 runde boller.

  3. Stek bollene i halvparten av smøret i en stekepanne til de får en fin farge. Hell i tomat og fløte, og la det koke i ca. 5 minutter. Krydre sausen med salt og pepper.

  4. Rens og skjær kål i grove biter. Stek den raskt i resten av smøret i en stekepanne. Server kjøttboller og kål i tomatsaus, med ris ved siden av.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du mer smak i kjøttbollene, kan du blande hakket chili i deigen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter