Skip to main content

Kjøttboller med sting

Enkel
30min

Kjøttboller er en populær tapasrett. Disse kjøttbollene har en god og spennende smak, og krever at man liker det litt «hot».

3.8
(38)
Next ImageKjøttboller med sting

Ingredienser

Antall porsjoner

tzatziki:

1 stk
agurk
3 stk
hvitløksfedd
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

kjøttboller:

500 g
karbonadedeig
0.5 dl
strøkavring
0.5 stk
finhakket løk
1 stk
egg
1 ts
salt
0.25 ts
nykvernet sort pepper
1 ts
sennep
1 ts
sambal oelek
1 ts
tørket oregano/mynte
3 ss
TINE® Meierismør til steking

pasta:

400 g
pastaskruer eller annen pasta

Fremgangsmåte

  1. Skrell slangeagurk (bruk ostehøvel) og riv den grovt med et rivjern. Ha den revne slangeagurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 min.

  2. Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk. Smak godt til med salt og pepper. La tzatzikien stå minst 1 time og trekke før den serveres.

kjøttboller:

  1. Bland karbonadedeig, strøkavring, crème fraîche, finhakket løk, egg, salt, pepper, sennep, sambal oelek og oregano i en food processor, og kjør til alt er godt blandet, eller elt alt sammen i en bolle med treskje. Form farsen til små kjøttboller.

pasta:

  1. Kok pasta etter anvisningen på pakken.

  2. Stek kjøttbollene på alle sider i en stekepanne med smør, på middels sterk varme.

    Tips

    Kjøttbollene kan lages lang tid i forveien. Rett før servering kan du varme dem opp i langpanne i stekeovnen på 200 °C til de er gjennomvarme. Kjøttbollene kan også gjerne serveres kalde.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter