
Kjøttboller med sting
Kjøttboller er en populær tapasrett. Disse kjøttbollene har en god og spennende smak, og krever at man liker det litt «hot».

Ingredienser
Antall porsjoner
tzatziki:
kjøttboller:
pasta:
Fremgangsmåte
- 1
Skrell slangeagurk (bruk ostehøvel) og riv den grovt med et rivjern. Ha den revne slangeagurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 min.
- 2
Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk. Smak godt til med salt og pepper. La tzatzikien stå minst 1 time og trekke før den serveres.
kjøttboller:
- 3
Bland karbonadedeig, strøkavring, crème fraîche, finhakket løk, egg, salt, pepper, sennep, sambal oelek og oregano i en food processor, og kjør til alt er godt blandet, eller elt alt sammen i en bolle med treskje. Form farsen til små kjøttboller.
pasta:
- 4
Kok pasta etter anvisningen på pakken.
- 5
Stek kjøttbollene på alle sider i en stekepanne med smør, på middels sterk varme.
Tips
Kjøttbollene kan lages lang tid i forveien. Rett før servering kan du varme dem opp i langpanne i stekeovnen på 200 °C til de er gjennomvarme. Kjøttbollene kan også gjerne serveres kalde.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


