Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Spaghetti med kjøttboller uten kjøtt

Enkel
30min

Spaghetti med kjøttboller i god pastasaus er en sikker barnevinner rundt de aller fleste middagsbord. I denne oppskriften er kjøttbollene helt fri for kjøtt.

3.9
(43)
Next ImageSpaghetti med kjøttboller uten kjøtt

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøttfrie kjøttboller

150 g
kjeks, Kaptein-kjeks eller annen ikke-søt kjeks
100 g
hakkede valnøtter
100 g
finhakket løk
125 g
Norvegia® Revet
3 stk
egg
0.25 ts
salt
2 ss
olivenolje eller smør til steking

Pastasaus

1 stk
grovhakket løk
1 stk
hvitløksfedd
2 ss
olivenolje eller smør til steking
400 g
hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
1 dl
vann
1 stk
grønnsaksbuljongterning
2 ss
oregano/mynte
3 stk
laurbærblad
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Spaghetti

400 g
(ukokt) spaghetti

Fremgangsmåte

  1. Legg kjeksen i et kjøkkenhåndkle, knyt igjen og knuse dem ved å slå kjeksen mot kjøkkenbenken.

  2. Bland valnøtter, løk, ost og knuste kjeks med egg og salt, og form massen til små små kjøttboller. Stek "kjøttbollene" i en stekepanne tilsatt olje på middels sterk varme, til de blir gyllenbrune. Når de er ferdig stekt, heller du bollene og kraften som ble igjen i pannen opp i pastasausen

    Tips

    Bollene kan gjerne koke opp til en times tid, dersom du ønsker det, men helst ikke noe lenger enn dette pga konsistensen på kjøttbollene

Pastasaus

  1. Varm olje i en kjele, og stek løken på middels sterk varme i til den blir blank. Press hvitløk og bland det med løken.

  2. Tilsett hermetiske tomater, vann, buljong, oregano, laurbærblad, salt og pepper. La det koke opp. Når det koker, skru ned varmen slik at det så vidt koker.

Spaghetti

  1. Kok spaghettien som anvist på pakken. Sil fra vannet før servering.

  2. Server nykokt spaghetti sammen med kjøttfrie kjøttboller og god pastasaus.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det er en generell regel på mengde beregning av pasta til hovedrett, og det er 100 g tørket pasta pr person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 g tørket pasta veier litt over 200 g når den er ferdig kokt.

Flere fristende oppskrifter