
Spaghetti med kjøttboller uten kjøtt
Spaghetti med kjøttboller i god pastasaus er en sikker barnevinner rundt de aller fleste middagsbord. I denne oppskriften er kjøttbollene helt fri for kjøtt.

Ingredienser
Antall porsjoner
Kjøttfrie kjøttboller
Pastasaus
Spaghetti
Fremgangsmåte
- 1
Legg kjeksen i et kjøkkenhåndkle, knyt igjen og knuse dem ved å slå kjeksen mot kjøkkenbenken.
- 2
Bland valnøtter, løk, ost og knuste kjeks med egg og salt, og form massen til små små kjøttboller. Stek "kjøttbollene" i en stekepanne tilsatt olje på middels sterk varme, til de blir gyllenbrune. Når de er ferdig stekt, heller du bollene og kraften som ble igjen i pannen opp i pastasausen
Tips
Bollene kan gjerne koke opp til en times tid, dersom du ønsker det, men helst ikke noe lenger enn dette pga konsistensen på kjøttbollene
Pastasaus
- 3
Varm olje i en kjele, og stek løken på middels sterk varme i til den blir blank. Press hvitløk og bland det med løken.
- 4
Tilsett hermetiske tomater, vann, buljong, oregano, laurbærblad, salt og pepper. La det koke opp. Når det koker, skru ned varmen slik at det så vidt koker.
Spaghetti
- 5
Kok spaghettien som anvist på pakken. Sil fra vannet før servering.
- 6
Server nykokt spaghetti sammen med kjøttfrie kjøttboller og god pastasaus.
Tips
Det er en generell regel på mengde beregning av pasta til hovedrett, og det er 100 g tørket pasta pr person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 g tørket pasta veier litt over 200 g når den er ferdig kokt.
Flere fristende oppskrifter



