Vegetarisk pastagrateng

Vegetarisk pastagrateng

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 45 min
Oppskrift på vegetarrett med pasta, tomater, paprika og en god saus laget i form. Her har du har en middag som metter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form
300 g penne eller annen pasta
200 g cherrytomater eller andre små tomater
1 stk gul paprika
1 stk rød paprika
3 ss TINE Meierismør
1 ts sukker
¼ ts salt
¼ ts nykvernet pepper
1 ts balsamicoeddik
5 ss frisk basilikum

Saus:

3 dl TINE Kremfløte eller matfløte
3 stk egg
150 g Norvegia® Revet eller annen god gulost
¼ ts salt
¼ ts pepper

Pynt:

100 g Norvegia® Revet eller annen god gulost
3 ss finsnittet basilikum

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C.
    2. Kok pasta etter anvisning på pakken og la den renne av. Del tomatene i to og paprika i strimler.
    3. Varm opp smør i en panne, og stek tomatene i noen minutter. Tilsett sukker og stek i noen minutter til. Smak til med salt, pepper og eddik. Skjær basilikum i strimler, og bland i.
    4. Bland sammen fløte, egg og ost i en bolle. Smak til med salt og pepper. Bland i pasta. Vend i tomater og paprika.
    5. Hell det i en smurt ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek formen på nederste rille i ovnen i ca 20 minutter.
    6. Ta bort folien. Sett formen i ovnen, og stek i ytterligere 10-15 minutter. Strø over finrevet ost og basilikum ved servering.
Tips!

Server gjerne med en salat og godt brød, for eksempel lette brytebrød med kesam.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Andrea

    3 år siden
    Hei! Jeg blir litt forvirret når denne oppskriften merkes som vegetarisk. Vil det si at dere har sluttet å bruke animalsk løpe i norvegia-osten? Ellers er jo oppskriften ikke egnet for vegetarianere i det hele tatt...

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Andrea, Vi bruker fortsatt animalsk løpe i Norvegia, men dersom du også ønsker å unngå dette, så kan du forsøke osten vår som heter Norbo, den er syrefelt. De fleste butikker har mulighet til å bestille opp denne.

      Kommenter  (5)


  • Andreas

    3 år siden
    Denne var deilig. Nå har jeg noe å servere når jeg får vegetarianere på besøk. Hadde oppi litt pastakrydder. :)

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Andreas, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat