Vegetarisk pastagrateng
Oppskrift på vegetarrett med pasta, tomater, paprika og en god saus laget i form. Her har du har en middag som metter.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 300 g pastaskjell
- 200 g cherrytomat
- 2 stykk rød paprika
- 3 ss TINE® Meierismør
- 1 ts sukker
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 5 ss frisk basilikum
- 100 g TINE® Ekte Revet Ost Original
- 3 ss finsnittet basilikum, til topping
Saus:
- 3 dl TINE® Kremfløte, eller matfløte
- 3 stykk egg
- 150 g TINE® Ekte Revet Ost Original, eller annen god gulost
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200°C.
2
Kok pasta etter anvisning på pakken og la den renne av. Del tomatene i to og paprika i strimler.
3
Varm opp smør i en panne, og stek tomatene i noen minutter sammen med finhakket hvitløk. Tilsett sukker og stek i noen minutter til. Smak til med salt og pepper. Skjær basilikum i strimler, og bland i.
4
Bland sammen fløte, egg og ost i en bolle. Smak til med salt og pepper. Bland i pasta. Vend i tomater og paprika.
5
Hell det i en smurt ildfast form. Topp med revet ost. Stek formen på nederste rille i ovnen i ca. 15 minutter. Topp ferdigstekt rett med frisk basilikum.
TipsServer gjerne med en salat og godt brød, for eksempel lette brytebrød med kesam.