Vegetarisk pastagrateng

Vegetarisk pastagrateng

5
  • Enkel
  • 45 min
Oppskrift på vegetarrett med pasta, tomater, paprika og en god saus laget i form. Her har du har en middag som metter.

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form
300 g penne eller annen pasta
200 g cherrytomater eller andre små tomater
1 stk gul paprika
1 stk rød paprika
3 ss TINE Meierismør
1 ts sukker
¼ ts salt
¼ ts nykvernet pepper
1 ts balsamicoeddik
5 ss frisk basilikum

Saus:

3 dl TINE Kremfløte eller matfløte
3 stk egg
150 g Norvegia® Revet eller annen god gulost
¼ ts salt
¼ ts pepper

Pynt:

100 g Norvegia® Revet eller annen god gulost
3 ss finsnittet basilikum

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C.
    2. Kok pasta etter anvisning på pakken og la den renne av. Del tomatene i to og paprika i strimler.
    3. Varm opp smør i en panne, og stek tomatene i noen minutter. Tilsett sukker og stek i noen minutter til. Smak til med salt, pepper og eddik. Skjær basilikum i strimler, og bland i.
    4. Bland sammen fløte, egg og ost i en bolle. Smak til med salt og pepper. Bland i pasta. Vend i tomater og paprika.
    5. Hell det i en smurt ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek formen på nederste rille i ovnen i ca 20 minutter.
    6. Ta bort folien. Sett formen i ovnen, og stek i ytterligere 10-15 minutter. Strø over finrevet ost og basilikum ved servering.
Tips

Server gjerne med en salat og godt brød, for eksempel lette brytebrød med kesam.

Kommentarer

  • J. B.

    3 måneder siden
    Jeg brukte Gryr kokos og rasp alternativ istedenfor fløte og vegetar ost for de som vil ha det mer vegetarisk

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat