Vegetarisk pastagrateng

(23)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på vegetarrett med pasta, tomater, paprika og en god saus laget i form. Her har du har en middag som metter.

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

300 gpenne eller annen pasta
200 gcherrytomater eller andre små tomater
1 stkgul paprika
1 stkrød paprika
3 ssTINE Meierismør
1 tssukker
¼ tssalt
¼ tsnykvernet pepper
1 tsbalsamicoeddik
5 ssfrisk basilikum

Saus:

3 dlTINE Kremfløte eller matfløte
3 stkegg
150 gNorvegia® Revet eller annen god gulost
¼ tssalt
¼ tspepper

Pynt:

100 gNorvegia® Revet eller annen god gulost
3 ssfinsnittet basilikum

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C.
    2. Kok pasta etter anvisning på pakken og la den renne av. Del tomatene i to og paprika i strimler.
    3. Varm opp smør i en panne, og stek tomatene i noen minutter. Tilsett sukker og stek i noen minutter til. Smak til med salt, pepper og eddik. Skjær basilikum i strimler, og bland i.
    4. Bland sammen fløte, egg og ost i en bolle. Smak til med salt og pepper. Bland i pasta. Vend i tomater og paprika.
    5. Hell det i en smurt ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek formen på nederste rille i ovnen i ca 20 minutter.
    6. Ta bort folien. Sett formen i ovnen, og stek i ytterligere 10-15 minutter. Strø over finrevet ost og basilikum ved servering.

Tips:

#1: Server gjerne med en salat og godt brød.

#2:Lag gjerne godt brød til, for eksempel lette brytebrød med kesam.

Kommentarer

  Legg til kommentar