Vegetarisk pastagrateng

Vegetarisk pastagrateng

5
128
Enkel45 min
Oppskrift på vegetarrett med pasta, tomater, paprika og en god saus laget i form. Her har du har en middag som metter.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 300 g
    penne eller annen pasta
  • 200 g
    cherrytomater eller andre små tomater
  • 1 stk
    gul paprika
  • 1 stk
    rød paprika
  • 3 ss
  • 1 ts
    sukker
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper
  • 1 ts
    balsamicoeddik
  • 5 ss
    frisk basilikum

Saus:

Pynt:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200°C.

  2. 2

    Kok pasta etter anvisning på pakken og la den renne av. Del tomatene i to og paprika i strimler.

  3. 3

    Varm opp smør i en panne, og stek tomatene i noen minutter. Tilsett sukker og stek i noen minutter til. Smak til med salt, pepper og eddik. Skjær basilikum i strimler, og bland i.

  4. 4

    Bland sammen fløte, egg og ost i en bolle. Smak til med salt og pepper. Bland i pasta. Vend i tomater og paprika.

  5. 5

    Hell det i en smurt ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek formen på nederste rille i ovnen i ca 20 minutter.

  6. 6

    Ta bort folien. Sett formen i ovnen, og stek i ytterligere 10-15 minutter. Strø over finrevet ost og basilikum ved servering.

Tips

Server gjerne med en salat og godt brød, for eksempel lette brytebrød med kesam.

Del denne oppskriften: