Skip to main content

One-pot vegetar pasta med kremost og grønnkål

Enkel
30min

Lag en rask, enkel og smakfull vegetar-middag med pasta, hvitløk og pepperkremost. One pot lages i en og samme form, så det blir lite å vaske opp og mer tid til å nyte maten!

4.1
(25)

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

75 g
grønnkål, i små biter
200 g
squash, i skiver
1 fedd
hvitløk
50 g
sjalottløk, i tynne skiver
0.5 ts
salt
30 g
olivenolje, extra virgin
200 g
fullkorn pennepasta, ukokt
200 g
pastavann
2 ss
hakket bladpersille
1 stk
sitron (zest)
60 g
valnøtter

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 ℃.

  2. Riv grønnkål i biter og skjær squash og sjalottløk i skiver. Ha det i en form og riv hvitløk over. Hell over olivenolje, ha på salt og bland med grønnsakene.

  3. Topp med kremost og stek blandingen i ovnen i 10 minutter, til osten smelter og grønnsakene er myke.

  4. Kok pasta mens grønnsakene er i ovnen, og spar 2 dl av pastavannet når pastaen er klar.

  5. Når grønnsakene er ferdige i ovnen, hell pasta og pastavann oppi formen. Tilsett revet ost og persille og rør godt rundt til alt er godt blandet. Topp med sitronzest.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter