Italiensk pastaform

Italiensk pastaform

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 50 min
Italiensk pastaform kan minne om lasagne. Denne middagen i form passer fint når man skal servere mat til mange.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Pasta

1 ss TINE Meierismør
300 g penne eller annen pasta

Tomatsaus

400 g hermetiske tomater
2 stk finhakket hvitløksfedd
1 ts oregano
¼ ts pepper
1 stk knust grønnsaksbuljong

Hvit saus

2 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
5 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ ts salt
¼ ts pepper
½ ts malt muskat
8 skiver Jarlsberg® Original eller annen god gulost

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225°C.
    2. Smør en ildfast form. Kok pastaen litt kortere enn angitt på pakken, slik at den blir "al dente".
    3. Bland tomater, hvitløk, oregano, pepper og grønnsaksbuljong.
    4. Smelt smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og visp det glatt. Rør i melken, litt etter litt, og la sausen trekke i ca 5 minutter. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
    5. Hell av pastavannet, og legg pastaen i den smurte formen. Hell over tomatsausen og den hvite sausen på toppen. Dekk formen med osteskivene.
    6. Gratinér midt i ovnen i ca 25 minutter til osten er smeltet.
      Tips!

      Server gjerne med en grønn salat og hvitløksbrød

Tips!

Betegnelsen "al dente" brukes ikke bare om pasta, men også om ris og bønner som er kokt slik at den ikke er hard, men fortsatt har beholdt sin fasthet. "Al dente" er italiensk og betyr "til tannen".

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat