Italiensk pastaform

(14)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Italiensk pastaform kan minne om lasagne. Denne middagen i form passer fint når man skal servere mat til mange.

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

Pasta

1 ssTINE Meierismør
300 gpenne eller annen pasta

Tomatsaus

400 ghermetiske tomater
2 stkfinhakket hvitløksfedd
1 tsoregano
¼ tspepper
1 stkknust grønnsaksbuljong

Hvit saus

2 ssTINE Meierismør
2 sshvetemel
5 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ tssalt
¼ tspepper
½ tsmalt muskat
8 skiverJarlsberg® Original eller annen god gulost
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225°C.
    2. Smør en ildfast form. Kok pastaen litt kortere enn angitt på pakken, slik at den blir "al dente".
    3. Bland tomater, hvitløk, oregano, pepper og grønnsaksbuljong.
    4. Smelt smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og visp det glatt. Rør i melken, litt etter litt, og la sausen trekke i ca 5 minutter. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
    5. Hell av pastavannet, og legg pastaen i den smurte formen. Hell over tomatsausen og den hvite sausen på toppen. Dekk formen med osteskivene.
    6. Gratinér midt i ovnen i ca 25 minutter til osten er smeltet.

Tips:

Betegnelsen "al dente" brukes ikke bare om pasta, men også om ris og bønner som er kokt slik at den ikke er hard, men fortsatt har beholdt sin fasthet. "Al dente" er italiensk og betyr "til tannen".

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar