Italiensk pastaform
Enkel•50 min min
Italiensk pastaform kan minne om lasagne. Denne middagen i form passer fint når man skal servere mat til mange.
Ingredienser
Antall porsjoner
Pasta
-
1 ss
-
300 gpenne eller annen pasta
Tomatsaus
-
400 ghermetiske tomater
-
2 stkfinhakket hvitløksfedd
-
1 tsoregano/mynte
-
¼ tspepper
-
1 stkknust grønnsaksbuljong
Hvit saus
-
2 ss
-
2 sshvetemel
-
5 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
½ tsmalt muskat
-
8 skiverJarlsberg® Original eller annen god gulost
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225°C.
-
2
Smør en ildfast form. Kok pastaen litt kortere enn angitt på pakken, slik at den blir "al dente".
-
3
Bland tomater, hvitløk, oregano, pepper og grønnsaksbuljong.
-
4
Smelt smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og visp det glatt. Rør i melken, litt etter litt, og la sausen trekke i ca 5 minutter. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
-
5
Hell av pastavannet, og legg pastaen i den smurte formen. Hell over tomatsausen og den hvite sausen på toppen. Dekk formen med osteskivene.
-
6
Gratinér midt i ovnen i ca 25 minutter til osten er smeltet.
Tips
Server gjerne med en grønn salat og hvitløksbrød