
Italiensk pastaform
Italiensk pastaform kan minne om lasagne. Denne middagen i form passer fint når man skal servere mat til mange.

Ingredienser
Antall porsjoner
Tomatsaus
Hvit saus
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 225°C.
- 2
Smør en ildfast form. Kok pastaen litt kortere enn angitt på pakken, slik at den blir "al dente".
- 3
Bland tomater, hvitløk, oregano, pepper og grønnsaksbuljong.
- 4
Smelt smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og visp det glatt. Rør i melken, litt etter litt, og la sausen trekke i ca 5 minutter. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
- 5
Hell av pastavannet, og legg pastaen i den smurte formen. Hell over tomatsausen og den hvite sausen på toppen. Dekk formen med osteskivene.
- 6
Gratinér midt i ovnen i ca 25 minutter til osten er smeltet.
Tips
Server gjerne med en grønn salat og hvitløksbrød
Tips
Betegnelsen "al dente" brukes ikke bare om pasta, men også om ris og bønner som er kokt slik at den ikke er hard, men fortsatt har beholdt sin fasthet. "Al dente" er italiensk og betyr "til tannen".
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter

