Pastagrateng med spaghetti og bacon
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 gspaghetti eller annen pasta
-
1 stkfinhakket løk
-
10 stksjampinjong
-
140 gbacon
-
10 stkcherrytomater
-
1 ss
-
3 dlKesam® Mager Naturell eller Original
-
2 dlTINE® Lett Crème Fraîche 17 % eller Original
-
2 stkegg
-
100 gfersk babyspinat
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 ssolivenolje
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C, og finn fram en ildfast form.
-
2
Kok pastaen som anvist på pakken, og la den renne av i et dørslag.
Tips
Bruk gjerne fullkornspasta for å sette et sunnere preg på retten.
-
3
Rens og hakk løk, skjær sopp i skiver og del baconet i biter. Spar et par skiver til garnering. Del tomatene og spar noen til pynt.
-
4
Smelt smøret i en stekepanne og fres løken i noen minutter. Tilsett sopp og bacon og fres ytterligere 2 – 3 minutter. Bland i tomatene og surr i ca. 1 minutt.
-
5
Bland kesam, crème fraîche og egg i en bolle. Vend inn spinat. Salt og pepre slik at det smaker godt. Vend i pastaen
-
6
Legg halvparten av pastablandingen i en ildfast form, fordel fyllet over. Legg på resten av pastaen. Garner med resten av baconet og resten av de halve tomatene. Ringle over olivenoljen. Sett formen midt i ovnen og stek i ca. 30 minutter.
Tips
Server gjerne med nystekte hvitløksbrød ved siden av.