Pastagrateng med spaghetti og bacon

(38)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en smakfull formrett hvor du skal ovnsteke den langstrakte pastaen samme med god bacon og spinat. Gode smaker for hele familien.

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

300 gspagetti eller annen pasta
1 stkfinhakket løk
10 stksjampinjong
140 gbacon
10 stkcherrytomater
1 ssTINE Meierismør
3 dlKesam® Mager Naturell 300 g eller Original
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 % eller Original
2 stkegg
100 gfersk babyspinat
¼ tssalt
¼ tspepper
1 ssolivenolje

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C, og finn fram en ildfast form.
    2. Kok pastaen som anvist på pakken, og la den renne av i et dørslag.
    3. Rens og hakk løk, skjær sopp i skiver og del baconet i biter. Spar et par skiver til garnering. Del tomatene og spar noen til pynt.
    4. Smelt smøret i en stekepanne og fres løken i noen minutter. Tilsett sopp og bacon og fres ytterligere 2 – 3 minutter. Bland i tomatene og surr i ca. 1 minutt.
    5. Bland kesam, crème fraîche og egg i en bolle. Vend inn spinat. Salt og pepre slik at det smaker godt. Vend i pastaen
    6. Legg halvparten av pastablandingen i en ildfast form, fordel fyllet over. Legg på resten av pastaen. Garner med resten av baconet og resten av de halve tomatene. Ringle over olivenoljen. Sett formen midt i ovnen og stek i ca. 30 minutter.

Kommentarer

  Legg til kommentar