Pastagrateng med spaghetti og bacon

Pastagrateng med spaghetti og bacon

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
Dette er en smakfull formrett hvor du skal ovnsteke den langstrakte pastaen sammen med god bacon og spinat. Gode smaker for hele familien.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form
300 g spagetti eller annen pasta
1 stk finhakket løk
10 stk sjampinjong
140 g bacon
10 stk cherrytomater
1 ss TINE Meierismør
3 dl Kesam® Mager Naturell 300 g eller Original
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 % eller Original
2 stk egg
100 g fersk babyspinat
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 ss olivenolje

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C, og finn fram en ildfast form.
    2. Kok pastaen som anvist på pakken, og la den renne av i et dørslag.
      Tips!

      Bruk gjerne fullkornspasta for å sette et sunnere preg på retten.

    3. Rens og hakk løk, skjær sopp i skiver og del baconet i biter. Spar et par skiver til garnering. Del tomatene og spar noen til pynt.
    4. Smelt smøret i en stekepanne og fres løken i noen minutter. Tilsett sopp og bacon og fres ytterligere 2 – 3 minutter. Bland i tomatene og surr i ca. 1 minutt.
    5. Bland kesam, crème fraîche og egg i en bolle. Vend inn spinat. Salt og pepre slik at det smaker godt. Vend i pastaen
    6. Legg halvparten av pastablandingen i en ildfast form, fordel fyllet over. Legg på resten av pastaen. Garner med resten av baconet og resten av de halve tomatene. Ringle over olivenoljen. Sett formen midt i ovnen og stek i ca. 30 minutter.
      Tips!

      Server gjerne med nystekte hvitløksbrød ved siden av.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat