Pastagrateng med spaghetti og bacon

Pastagrateng med spaghetti og bacon

0
  • Enkel
  • 45 min
Dette er en smakfull formrett hvor du skal ovnsteke den langstrakte pastaen sammen med god bacon og spinat. Gode smaker for hele familien.

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form
300 g spaghetti eller annen pasta
1 stk finhakket løk
10 stk sjampinjong
140 g bacon
10 stk cherrytomater
1 ss TINE Meierismør
3 dl Kesam® Mager Naturell eller Original
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 % eller Original
2 stk egg
100 g fersk babyspinat
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 ss olivenolje

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C, og finn fram en ildfast form.
    2. Kok pastaen som anvist på pakken, og la den renne av i et dørslag.
      Tips!

      Bruk gjerne fullkornspasta for å sette et sunnere preg på retten.

    3. Rens og hakk løk, skjær sopp i skiver og del baconet i biter. Spar et par skiver til garnering. Del tomatene og spar noen til pynt.
    4. Smelt smøret i en stekepanne og fres løken i noen minutter. Tilsett sopp og bacon og fres ytterligere 2 – 3 minutter. Bland i tomatene og surr i ca. 1 minutt.
    5. Bland kesam, crème fraîche og egg i en bolle. Vend inn spinat. Salt og pepre slik at det smaker godt. Vend i pastaen
    6. Legg halvparten av pastablandingen i en ildfast form, fordel fyllet over. Legg på resten av pastaen. Garner med resten av baconet og resten av de halve tomatene. Ringle over olivenoljen. Sett formen midt i ovnen og stek i ca. 30 minutter.
      Tips!

      Server gjerne med nystekte hvitløksbrød ved siden av.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat