Håndkle og blad
Middagstips og oppskrift på pasta med laks og brokkoli
(2121)

Pasta med laks og brokkoli

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Både fersk laks og røkelaks er godt sammen med pasta. Her er en oppskrift på en fristende pastarett med laks og saus av crème fraïche, fetaost og hakkede oliven.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4 dlvalgfri pasta, gjerne av fullkorn
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 % eller Original
50 gfetaost, smulret
5 stksorte oliven, hakket
1 dltørr hvitvin eller eplejuice
5 dlfiskebuljong
1 stkbrokkoli
400 glaksefilet, gjerne SALMA
½ dlrevet parmesan, Jarlsberg eller en annen god, vellagret ost
½ dlfinhakket gressløk
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kok pastaen som anvist på pakningen. La den renne av.
    2. Bland crème fraîche, smuldret fetaost og oliven. Vend det i pastaen.
    3. Hell vin/juice i en kjele og kok opp. Ha deretter buljongen i.
    4. Del brokkoli. Legg terninger av laksen i buljongen og la det trekke til den er knapt gjennomkokt sammen med brokkolibukettene.
    5. Server pastaretten sammen med ost og gressløk over.
Blått hjerte
Tips!

Betegnelsen "al dente" brukes ikke bare om pasta, men også om ris og bønner som er kokt slik at den ikke er hard, men fortsatt har beholdt sin fasthet. "Al dente" er italiensk og betyr "til tannen".

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat