Skip to main content

Pasta med laks og brokkoli

Enkel
20min

Både fersk laks og røkelaks er godt sammen med pasta. Her er en oppskrift på en fristende pastarett med laks og saus av crème fraïche, fetaost og hakkede oliven.

4.0
(36)
Next ImagePasta med laks og brokkoli

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dl
valgfri pasta, gjerne av fullkorn
5 stk
sorte oliven, hakket
1 dl
tørr hvitvin eller eplejuice
5 dl
fiskebuljong
1 stk
brokkoli
400 g
laksefilet, gjerne SALMA
0.5 dl
revet TINE® Norsk Alpeost Blokk, Jarlsberg eller en annen god, vellagret ost
0.5 dl
finhakket gressløk

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen som anvist på pakningen. La den renne av.

  2. Bland crème fraîche, smuldret salatostost og oliven. Vend det i pastaen.

  3. Hell vin/juice i en kjele og kok opp. Ha deretter buljongen i.

  4. Del brokkoli. Legg terninger av laksen i buljongen og la det trekke til den er knapt gjennomkokt sammen med brokkolibukettene.

  5. Server pastaretten sammen med ost og gressløk over.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Betegnelsen "al dente" brukes ikke bare om pasta, men også om ris og bønner som er kokt slik at den ikke er hard, men fortsatt har beholdt sin fasthet. "Al dente" er italiensk og betyr "til tannen".

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter