Middagstips og oppskrift på pasta med laks og brokkoli

Pasta med laks og brokkoli

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 20 min
Både fersk laks og røkelaks er godt sammen med pasta. Her er en oppskrift på en fristende pastarett med laks og saus av crème fraïche, fetaost og hakkede oliven.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 dl valgfri pasta , gjerne av fullkorn
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 % eller Original
50 g fetaost , smulret
5 stk sorte oliven , hakket
1 dl tørr hvitvin eller eplejuice
5 dl fiskebuljong
1 stk brokkoli
400 g laksefilet , gjerne SALMA
½ dl revet parmesan , Jarlsberg eller en annen god, vellagret ost
½ dl finhakket gressløk

Slik gjør du det

    1. Kok pastaen som anvist på pakningen. La den renne av.
    2. Bland crème fraîche, smuldret fetaost og oliven. Vend det i pastaen.
    3. Hell vin/juice i en kjele og kok opp. Ha deretter buljongen i.
    4. Del brokkoli. Legg terninger av laksen i buljongen og la det trekke til den er knapt gjennomkokt sammen med brokkolibukettene.
    5. Server pastaretten sammen med ost og gressløk over.
Tips!

Betegnelsen "al dente" brukes ikke bare om pasta, men også om ris og bønner som er kokt slik at den ikke er hard, men fortsatt har beholdt sin fasthet. "Al dente" er italiensk og betyr "til tannen".

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Freddy Hansen

    6 måneder siden
    Sausen?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Pastaen er allerede vendt inn i sausen, Freddy. Ser det er en feil i oppskriften og retter det nå:) Takk for at du sa ifra!

      Kommenter  (0)


  • Kristin

    7 år siden
    Oppskriften var vel og bra den, skulle veldig gjerne bare vist hva jeg skal bruke den eplejucen/vinen til ????

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Kristin. Beklager at dette ikke kommer godt nok fram, men eplejuicen eller hvitvinen skal blandes med buljongen, altså i trinn 4. Jeg skal få rettet opp dette i framgangsmåten. Takk for at du gjorde oss oppmerksom på mangelen!

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat