Middagstips og oppskrift på pasta med laks og brokkoli

Pasta med laks og brokkoli

4
23
Enkel20 min
Både fersk laks og røkelaks er godt sammen med pasta. Her er en oppskrift på en fristende pastarett med laks og saus av crème fraïche, fetaost og hakkede oliven.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 dl
    valgfri pasta , gjerne av fullkorn
  • 2 dl
  • 50 g
    fetaost , smulret
  • 5 stk
    sorte oliven , hakket
  • 1 dl
    tørr hvitvin eller eplejuice
  • 5 dl
    fiskebuljong
  • 1 stk
    brokkoli
  • 400 g
    laksefilet , gjerne SALMA
  • ½ dl
    revet parmesan , Jarlsberg eller en annen god, vellagret ost
  • ½ dl
    finhakket gressløk

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok pastaen som anvist på pakningen. La den renne av.

  2. 2

    Bland crème fraîche, smuldret fetaost og oliven. Vend det i pastaen.

  3. 3

    Hell vin/juice i en kjele og kok opp. Ha deretter buljongen i.

  4. 4

    Del brokkoli. Legg terninger av laksen i buljongen og la det trekke til den er knapt gjennomkokt sammen med brokkolibukettene.

  5. 5

    Server pastaretten sammen med ost og gressløk over.

Tips

Betegnelsen "al dente" brukes ikke bare om pasta, men også om ris og bønner som er kokt slik at den ikke er hard, men fortsatt har beholdt sin fasthet. "Al dente" er italiensk og betyr "til tannen".

Del denne oppskriften: