Kremet spaghetti med skinke og erter

Kremet spaghetti med skinke og erter

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Her er en kjapp og god pastaoppskrift med skinke og erter. Server gjerne denne middagen sammen med nystekte hvitløksbrød.

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g tagliatelle eller annen pasta
1 ss TINE Meierismør
250 g kokt skinke , gjerne i terninger
200 g erter
2 dl TINE Kremfløte eller Matfløte
¼ ts pepper
¼ ts salt
100 g Jarlsberg® Revet , vellagret ost eller Parmesan

Slik gjør du det

    1. Kok pastaen som anvist på pakken. Ta vare på litt av kokevannet.
    2. Smelt smøret i en stekepanne, ha i skinken og stek et par minutter. Legg i ertene og rør rundt, og la det surre ytterligere et par minutter. Hell i fløten og kok opp.
    3. Krydre med nykvernet pepper og salt. La sausen trekke ved svak varme i ca. 5 minutter.
    4. Tilsett litt av kokevannet fra pastaen slik at den blir kremet og fin. Vend inn den kokte, avrente pastaen, tilsett litt ost, men hold igjen litt til garnering. Smak til med salt. Nykvernet pepper has over ved servering.
Tips!

Det kan være lurt å ta vare på kokevannet når du lager pastasauser. Ofte trenger du litt ekstra væske og da er det fint å bruke deler av pastavannet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat