Skip to main content

Kremet spaghetti med skinke og erter

Enkel
20min

Her er en kjapp og god pastaoppskrift med skinke og erter. Server gjerne denne middagen sammen med nystekte hvitløksbrød.

3.8
(89)
Next ImageKremet spaghetti med skinke og erter

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g
tagliatelle eller annen pasta
250 g
kokt skinke, gjerne i terninger
200 g
erter
2 dl
TINE® Kremfløte eller Matfløte
0.25 ts
pepper
0.25 ts
salt
100 g
TINE® Ekte Revet Ost Original, vellagret ost eller Parmesan

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen som anvist på pakken. Ta vare på litt av kokevannet.

  2. Smelt smøret i en stekepanne, ha i skinken og stek et par minutter. Legg i ertene og rør rundt, og la det surre ytterligere et par minutter. Hell i fløten og kok opp.

  3. Krydre med nykvernet pepper og salt. La sausen trekke ved svak varme i ca. 5 minutter.

  4. Tilsett litt av kokevannet fra pastaen slik at den blir kremet og fin. Vend inn den kokte, avrente pastaen, tilsett litt ost, men hold igjen litt til garnering. Smak til med salt. Nykvernet pepper has over ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det kan være lurt å ta vare på kokevannet når du lager pastasauser. Ofte trenger du litt ekstra væske og da er det fint å bruke deler av pastavannet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter