Spaghetti Carbonara med brokkoli

Spaghetti Carbonara med brokkoli

Kommentarer 16
  • Enkel
  • 20 min
Spagetti Carbonara er et godt middagstips og skaper alltid stor glede rundt matbordet. Servert med apetittvekkende små buketter av brokkoli får vi enda mer smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g spagetti (800 g kokt)
1 bunt brokkoli i små buketter

Carbonara-saus

200 g bacon i terninger
1 stk løk
3 stk egg
1 dl TINE Kremfløte
2 dl parmesan evt. annen ekstra vellagret ost
½ ts nykvernet pepper

Dryss

1 dl friske urter f. eks. oregano eller timian
1 dl revet parmesan

Slik gjør du det

    1. Kok pastaen etter anvisning på pakken. La den renne godt av.
    2. Forvell brokkolibuketter i lettsaltet vann i et par minutter.
    3. Skjær bacon i små biter og stek til det er sprøtt. Skrell og grovhakk løk, og stek videre sammen med baconet.
    4. Visp sammen egg og fløte. Ha i revet parmesan/ost. Ha den avrente spaghettien tilbake i kjelen sammen med bacon og løk. Rør raskt i egg- ost- og fløteblandingen. Smak retten til med pepper og eventuelt litt salt.
    5. Server pastaen sammen med brokkolibukettene og med dryss av finrevet ost og urter over.
      Tips!

      Nystekte hvitløksbrød smaker også godt til.

Tips!

Bogskinke eller annen skinke i terninger, er også ypperlig å bruke som et alternativ til bacon i Spaghetti Carbonara.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Monja

    2 år siden
    Skal man koke brokkolien? Jeg synes nå ikke at man skal ha salt i vannet når den skal forvelles, men skal man koke den etter det?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Monja! Brokkolien skal ikke kokes :) Gos matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Tea

    3 år siden
    Hei, skal sausen og bacon osv blandes sammen til slutt? Eller tar man saus over selv v servering?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tea, Sausen og baconet skal blandes sammen med pastaen i kasserollen, før du anretter og serverer de. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Sile

    4 år siden
    Bruker jeg hele egget? Eggehvite og Eggeplomme?

    Kommenter  (12)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Sile Du skal bruke hele egget i denne oppskriften, altså både eggeplommene og eggehvitene. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • lise

    4 år siden
    egget blir jo til eggerøre. hvordan unngå dette???

    Kommenter  (7)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Lise, Dette kan fort skje om man har litt for høy temperatur i kjelen. Når du har eggeblandingen over pastaen, er det viktig å røre godt hele tiden, slik at eggeblandingen ikke blir liggende i bunn av kjelen. Håper du gir oppskriften et nytt forsøk :)

      Kommenter  (2)


  • Rønnaug

    4 år siden
    Hei! Skal lage 40 porsjoner av denne da jeg jobber på et rehabiliteringshjem. Men 60 hvitløksfedd blir litt i overkant eller? Hehe

    Kommenter  (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Rønnaug, Det er alltid godt med litt hvitløk, men dette var alt for mye ja:) Nå har to matfaglige gått gjennom oppskriften og vi var begge enige om at denne retten er best uten hvitløk. Jeg retter opp i oppskriften med en gang :) Takk for tilbakemeldingen!

      Kommenter  (0)


  • Miriam

    5 år siden
    Kan jeg bruke matfløte istede for kremfløte?:-)

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Miriam, Ja, det kan du. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Elisabeth

    6 år siden
    Hvor skal så 2dl parmesan??

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Elisabeth! Parmesan (eller f eks revet Norvegia) blander du inn sammen med ost- og fløteblandingen. Det går også greit å droppe osten, dersom du ønsker det. Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Reka

    7 år siden
    Denne oppskriften smaker like godt med bare fløte, bacon og spaghetti synes nå jeg! :)

    Kommenter  (6)


  • Unni

    7 år siden
    Denne retten ble kjempegod! Aldri sett treåringen min spise så mye til middag:)

    Kommenter  (10)


Det er mye kjærlighet i god mat