Skip to main content

Spaghetti Carbonara med brokkoli

Enkel
20min

Spaghetti carbonara er et godt middagstips. Lager du pasta carbonara med grønnsaker og fullkornspasta blir det raskt en sunn pasta carbonara.

4.0
(118)
Next ImageSpaghetti Carbonara med brokkoli

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

300 g
spaghetti, gjerne fullkornspasta
1 bunt
brokkoli i små buketter

Carbonara-saus

200 g
bacon i terninger
1 stk
løk
3 stk
egg
2 dl
parmesan evt. annen ekstra vellagret ost
0.5 ts
nykvernet pepper

Dryss

1 dl
friske urter f. eks. oregano eller timian
1 dl
revet parmesan

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen etter anvisning på pakken. La den renne godt av.

  2. Forvell brokkolibuketter i lettsaltet vann i et par minutter.

  3. Skjær bacon i små biter og stek til det er sprøtt. Skrell og grovhakk løk, og stek videre sammen med baconet.

  4. Visp sammen egg og fløte. Ha i revet parmesan/ost. Ha den avrente spaghettien tilbake i kjelen sammen med bacon og løk. Rør raskt i egg- ost- og fløteblandingen. Smak retten til med pepper og eventuelt litt salt.

  5. Server pastaen sammen med brokkolibukettene og med dryss av finrevet ost og urter over.

    Tips

    Nystekte hvitløksbrød smaker også godt til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bogskinke eller annen skinke i terninger, er også ypperlig å bruke som et alternativ til bacon i Spaghetti Carbonara.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter