
Spaghetti Carbonara med brokkoli
Spaghetti carbonara er et godt middagstips. Lager du pasta carbonara med grønnsaker og fullkornspasta blir det raskt en sunn pasta carbonara.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Carbonara-saus
Dryss
Fremgangsmåte
- 1
Kok pastaen etter anvisning på pakken. La den renne godt av.
- 2
Forvell brokkolibuketter i lettsaltet vann i et par minutter.
- 3
Skjær bacon i små biter og stek til det er sprøtt. Skrell og grovhakk løk, og stek videre sammen med baconet.
- 4
Visp sammen egg og fløte. Ha i revet parmesan/ost. Ha den avrente spaghettien tilbake i kjelen sammen med bacon og løk. Rør raskt i egg- ost- og fløteblandingen. Smak retten til med pepper og eventuelt litt salt.
- 5
Server pastaen sammen med brokkolibukettene og med dryss av finrevet ost og urter over.
Tips
Nystekte hvitløksbrød smaker også godt til.
Tips
Bogskinke eller annen skinke i terninger, er også ypperlig å bruke som et alternativ til bacon i Spaghetti Carbonara.