Spaghetti Carbonara med brokkoli

Spaghetti Carbonara med brokkoli

17
  • Enkel
  • 20 min
Spaghetti carbonara er et godt middagstips. Lager du pasta carbonara med grønnsaker og fullkornspasta blir det raskt en sunn pasta carbonara.

Ingredienser

300 g spaghetti , gjerne fullkornspasta
1 bunt brokkoli i små buketter

Carbonara-saus

200 g bacon i terninger
1 stk løk
3 stk egg
1 dl TINE Kremfløte
2 dl parmesan evt. annen ekstra vellagret ost
½ ts nykvernet pepper

Dryss

1 dl friske urter f. eks. oregano eller timian
1 dl revet parmesan

Slik gjør du det

    1. Kok pastaen etter anvisning på pakken. La den renne godt av.
    2. Forvell brokkolibuketter i lettsaltet vann i et par minutter.
    3. Skjær bacon i små biter og stek til det er sprøtt. Skrell og grovhakk løk, og stek videre sammen med baconet.
    4. Visp sammen egg og fløte. Ha i revet parmesan/ost. Ha den avrente spaghettien tilbake i kjelen sammen med bacon og løk. Rør raskt i egg- ost- og fløteblandingen. Smak retten til med pepper og eventuelt litt salt.
    5. Server pastaen sammen med brokkolibukettene og med dryss av finrevet ost og urter over.
      Tips

      Nystekte hvitløksbrød smaker også godt til.

Tips

Bogskinke eller annen skinke i terninger, er også ypperlig å bruke som et alternativ til bacon i Spaghetti Carbonara.

Kommentarer

  • Monja

    3 år siden
    Skal man koke brokkolien? Jeg synes nå ikke at man skal ha salt i vannet når den skal forvelles, men skal man koke den etter det?

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Monja! Brokkolien skal ikke kokes :) Gos matlaging videre!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat