Spaghetti Carbonara med brokkoli
Enkel•20 min min
Spaghetti carbonara er et godt middagstips. Lager du pasta carbonara med grønnsaker og fullkornspasta blir det raskt en sunn pasta carbonara.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 gspaghetti , gjerne fullkornspasta
-
1 buntbrokkoli i små buketter
Carbonara-saus
-
200 gbacon i terninger
-
1 stkløk
-
3 stkegg
-
1 dl
-
2 dlparmesan evt. annen ekstra vellagret ost
-
½ tsnykvernet pepper
Dryss
-
1 dlfriske urter f. eks. oregano eller timian
-
1 dlrevet parmesan
Slik gjør du det
-
1
Kok pastaen etter anvisning på pakken. La den renne godt av.
-
2
Forvell brokkolibuketter i lettsaltet vann i et par minutter.
-
3
Skjær bacon i små biter og stek til det er sprøtt. Skrell og grovhakk løk, og stek videre sammen med baconet.
-
4
Visp sammen egg og fløte. Ha i revet parmesan/ost. Ha den avrente spaghettien tilbake i kjelen sammen med bacon og løk. Rør raskt i egg- ost- og fløteblandingen. Smak retten til med pepper og eventuelt litt salt.
-
5
Server pastaen sammen med brokkolibukettene og med dryss av finrevet ost og urter over.
Tips
Nystekte hvitløksbrød smaker også godt til.