Spaghetti Carbonara med brokkoli

(70)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Spagetti Carbonara er et godt middagstips og skaper alltid stor glede rundt matbordet. Servert med apetittvekkende små buketter av brokkoli får vi enda mer smak.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

300 gspagetti (800 g kokt)
1 buntbrokkoli i små buketter

Carbonara-saus

200 gbacon i terninger
1 stkløk
3 stkegg
1 dlTINE Kremfløte
2 dlparmesan evt. annen ekstra vellagret ost
½ tsnykvernet pepper

Dryss

1 dlfriske urter f. eks. oregano eller timian
1 dlrevet parmesan

Slik gjør du det

    1. Kok pastaen etter anvisning på pakken. La den renne godt av.
    2. Forvell brokkolibuketter i lettsaltet vann i et par minutter.
    3. Skjær bacon i små biter og stek til det er sprøtt. Skrell og grovhakk løk, og stek videre sammen med baconet.
    4. Visp sammen egg og fløte. Ha i revet parmesan/ost. Ha den avrente spaghettien tilbake i kjelen sammen med bacon og løk. Rør raskt i egg- ost- og fløteblandingen. Smak retten til med pepper og eventuelt litt salt.
    5. Server pastaen sammen med brokkolibukettene og med dryss av finrevet ost og urter over.

      Tips:

      Nystekte hvitløksbrød smaker også godt til.

Tips:

Bogskinke eller annen skinke i terninger, er også ypperlig å bruke som et alternativ til bacon i Spaghetti Carbonara.

Kommentarer