Pasta carbonara

Pasta carbonara

Kommentarer 14
  • Enkel
  • 20 min
Spagetti carbonara er en enkel og smaksrik pastarett fra Italia. Med revet parmesan, egg og fløte får du den beste pastasausen av dem alle.

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g spagetti eller annen pasta
1 ss TINE Meierismør til steking
250 g bacon , finhakket
2 stk hvitløksfedd , finhakket
4 stk egg
2 ss vann
1 dl TINE Kremfløte
3 dl parmesan , revet
300 g aspargestopper
2 ss salt til koking
2 ss TINE Meierismør
½ ts pepper , kvernet

Slik gjør du det

    1. Kok pasta som anvist på pakken.
      Tips!

      Bruk gjerne spaghetti, men annen pasta kan brukes.

    2. Smelt smør i en stekepanne, og stek bacon på middels varme i 5-6 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha i hvitløk det siste minuttet.
      Tips!

      Ta bacon ut av stekepannen, og ha over i en bolle med tørkepapir. Da trekkes fettet ut, og det blir ekstra sprøtt.

    3. Visp sammen egg, vann, fløte og parmesan (spar litt parmesan til å strø over den ferdige retten).
    4. Kok aspargestopper i saltet vann, i 2 minutter.
    5. Smelt smør på svak varme i en stekepanne. Tilsett kokt pasta, og hell i eggeblandingen. Bruk to gafler og vend om, og bland sammen. Pass på å ikke bruke for høy varme, da stivner eggeblandingen.
    6. Server pasta carbonara med sprøstekt bacon og asparges. Topp det hele med litt revet parmesan og kvernet pepper.
Tips!

Pasta carbonara smaker også godt med kokte erter og stekt sjampinjong.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Thomas sp

    2 måneder siden
    Ekte pasta carbonara skal IKKE inneholde fløte!!!!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Det er mange måter å lage Carbonara på, Thomas.

      Noen bruker rømme og andre bruker fløte. I denne oppskriften har vi valgt å bruke fløte :)

      Kommenter  (2)


  • Anine

    3 måneder siden
    Lagde denne til middag, fatastisk god oppskrift!

    Kommenter  (2)


  • Trygve

    5 måneder siden
    Sikkert kjempegod, men i det øyeblikket du har oppi fløte så er det ikke carbonara lenger.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Trygve,

      Det er mange forskjellige måter å lage carbonara på. Det er vanlig å lage carbonara med fløte eller melk utenfor Italia :) God appetitt!

      Kommenter  (1)

      • Trygve

        4 måneder siden
        Hvis mora min hadde hjul, så hadde hun vært en sykkel

        Kommenter  (1)


  • Monika

    5 måneder siden
    Hei!
    Eneste og beste oppskriften på carbonara jeg bruker. Alltid vellykket!

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Den er kjempe god :) Kos deg med Carbonara, Monika!

      Kommenter  (0)


  • kari

    9 måneder siden
    den ble ikke som på bildet. du kan like så greit bare steike eggerøre og koke spagetti....

    Kommenter  (4)

    • Aksel

      9 måneder siden
      Her går det nok på kokken, ikke oppskriften....

      Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Så leit å høre at det ikke ble vellykket, Kari :/ Her kan det høres ut som du eventuelt har brukt for høy varme eller for mye egg? Håper du forsøker på nytt :)

      Kommenter  (0)

      • Guro

        4 dager siden
        Skriv heller eggeplommer istedet for egg! Tror det er eggehvittene som er problemet

        Kommenter  (0)


  • Lene

    1 år siden
    Denne var kjempe god ;)

    Kommenter  (22)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Enig med deg, Lene :) God sommer!

      Kommenter  (10)


Det er mye kjærlighet i god mat