Pasta carbonara

Pasta carbonara

68
592
Enkel20 min
Spagetti carbonara er en enkel og smaksrik pastarett fra Italia. Med revet parmesan, egg og fløte får du den beste pastasausen av dem alle.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    spaghetti eller annen pasta
  • 1 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 250 g
    bacon , finhakket
  • 2 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 4 stk
    egg
  • 2 ss
    vann
  • 1 dl
  • 3 dl
    parmesan , revet
  • 300 g
    aspargestopper
  • 2 ss
    salt til koking
  • 2 ss
  • ½ ts
    pepper , kvernet

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok pasta som anvist på pakken.

    Tips

    Bruk gjerne spaghetti, men annen pasta kan brukes.

  2. 2

    Stek bacon på middels varme i en stekepanne i 5-6 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha i hvitløk det siste minuttet.

    Tips

    Ta bacon ut av stekepannen, og ha over i en bolle med tørkepapir. Da trekkes fettet ut, og det blir ekstra sprøtt.

  3. 3

    Visp sammen egg, vann, fløte og parmesan (spar litt parmesan til å strø over den ferdige retten).

  4. 4

    Kok aspargestopper i saltet vann, i 2 minutter.

  5. 5

    Smelt smør på svak varme i en stekepanne. Tilsett kokt pasta, og hell i eggeblandingen. Bruk to gafler og vend om, og bland sammen. Pass på å ikke bruke for høy varme, da stivner eggeblandingen.

  6. 6

    Server pasta carbonara med sprøstekt bacon og asparges. Topp det hele med litt revet parmesan og kvernet pepper.

Tips

Pasta carbonara smaker også godt med kokte erter og stekt sjampinjong.

Del denne oppskriften: