Pasta carbonara
Spagetti carbonara er en enkel og smaksrik pastarett fra Italia. Med revet parmesan, egg og fløte får du den beste pastasausen av dem alle.
Ingredienser
Slik gjør du
- 1
Kok pasta som anvist på pakken.
Tips
Bruk gjerne spaghetti, men annen pasta kan brukes.
- 2
Stek bacon på middels varme i en stekepanne i 5-6 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha i hvitløk det siste minuttet.
Tips
Ta bacon ut av stekepannen, og ha over i en bolle med tørkepapir. Da trekkes fettet ut, og det blir ekstra sprøtt.
- 3
Visp sammen egg, vann, fløte og parmesan (spar litt parmesan til å strø over den ferdige retten).
- 4
Kok aspargestopper i saltet vann, i 2 minutter.
- 5
Smelt smør på svak varme i en stekepanne. Tilsett kokt pasta, og hell i eggeblandingen. Bruk to gafler og vend om, og bland sammen. Pass på å ikke bruke for høy varme, da stivner eggeblandingen.
- 6
Server pasta carbonara med sprøstekt bacon og asparges. Topp det hele med litt revet parmesan og kvernet pepper.
Tips
Pasta carbonara smaker også godt med kokte erter og stekt sjampinjong.