Pasta carbonara

Pasta carbonara

31
  • Enkel
  • 20 min
Spagetti carbonara er en enkel og smaksrik pastarett fra Italia. Med revet parmesan, egg og fløte får du den beste pastasausen av dem alle.

Ingredienser

400 g spaghetti eller annen pasta
1 ss TINE Meierismør til steking
250 g bacon , finhakket
2 stk hvitløksfedd , finhakket
4 stk egg
2 ss vann
1 dl TINE Kremfløte
3 dl parmesan , revet
300 g aspargestopper
2 ss salt til koking
2 ss TINE Meierismør
½ ts pepper , kvernet

Slik gjør du det

    1. Kok pasta som anvist på pakken.
      Tips

      Bruk gjerne spaghetti, men annen pasta kan brukes.

    2. Stek bacon på middels varme i en stekepanne i 5-6 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha i hvitløk det siste minuttet.
      Tips

      Ta bacon ut av stekepannen, og ha over i en bolle med tørkepapir. Da trekkes fettet ut, og det blir ekstra sprøtt.

    3. Visp sammen egg, vann, fløte og parmesan (spar litt parmesan til å strø over den ferdige retten).
    4. Kok aspargestopper i saltet vann, i 2 minutter.
    5. Smelt smør på svak varme i en stekepanne. Tilsett kokt pasta, og hell i eggeblandingen. Bruk to gafler og vend om, og bland sammen. Pass på å ikke bruke for høy varme, da stivner eggeblandingen.
    6. Server pasta carbonara med sprøstekt bacon og asparges. Topp det hele med litt revet parmesan og kvernet pepper.
Tips

Pasta carbonara smaker også godt med kokte erter og stekt sjampinjong.

Kommentarer

  • Gert

    1 måneder siden
    Likte at dere tok med fløte. Nam!

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat