Skip to main content

Pasta carbonara

Enkel
20min

Spagetti carbonara er en enkel og smaksrik pastarett fra Italia. Med revet parmesan, egg og fløte får du den beste pastasausen av dem alle.

3.9
(1664)

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g
spaghetti eller annen pasta
1 ss
TINE® Meierismør til steking
250 g
bacon, finhakket
2 stk
hvitløksfedd, finhakket
4 stk
egg
2 ss
vann
3 dl
parmesan, revet
300 g
aspargestopp
1 ss
salt til koking av asparges. Bruk 1,5 ss salt per liter vann.
0.5 ts
pepper, kvernet

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta som anvist på pakken.

    Tips

    Bruk gjerne spaghetti, men annen pasta kan brukes.

  2. Stek bacon på middels varme i en stekepanne i 5-6 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha i hvitløk det siste minuttet.

    Tips

    Ta bacon ut av stekepannen, og ha over i en bolle med tørkepapir. Da trekkes fettet ut, og det blir ekstra sprøtt.

  3. Visp sammen egg, vann, fløte og parmesan (spar litt parmesan til å strø over den ferdige retten).

  4. Kok aspargestopper i saltet vann, i 2 minutter.

  5. Smelt smør på svak varme i en stekepanne. Tilsett kokt pasta, og hell i eggeblandingen. Bruk to gafler og vend om, og bland sammen. Pass på å ikke bruke for høy varme, da stivner eggeblandingen.

  6. Server pasta carbonara med sprøstekt bacon og asparges. Topp det hele med litt revet parmesan og kvernet pepper.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Pasta carbonara smaker også godt med kokte erter og stekt sjampinjong.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter