Oppskrift på Pasta carbonara
2

Pasta carbonara

(281)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Spagetti carbonara er en enkel og smaksrik pastarett fra Italia. Med revet parmesan, egg og fløte får du den beste pastasausen av dem alle.

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gspagetti eller annen pasta
1 ssTINE Meierismør til steking
250 gbacon, finhakket
2 stkhvitløksfedd, finhakket
4 stkegg
2 ssvann
1 dlTINE Kremfløte
3 dlparmesan, revet
300 gaspargestopper
2 sssalt til koking
2 ssTINE Meierismør
½ tspepper, kvernet

Slik gjør du det

    1. Kok pasta som anvist på pakken.

      Tips:

      Bruk gjerne spaghetti, men annen pasta kan brukes.

    2. Smelt smør i en stekepanne, og stek bacon på middels varme i 5-6 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha i hvitløk det siste minuttet.

      Tips:

      Ta bacon ut av stekepannen, og ha over i en bolle med tørkepapir. Da trekkes fettet ut, og det blir ekstra sprøtt.

    3. Visp sammen egg, vann, fløte og parmesan (spar litt parmesan til å strø over den ferdige retten).
    4. Kok aspargestopper i saltet vann, i 2 minutter.
    5. Smelt smør på svak varme i en stekepanne. Tilsett kokt pasta, og hell i eggeblandingen. Bruk to gafler og vend om, og bland sammen. Pass på å ikke bruke for høy varme, da stivner eggeblandingen.
    6. Server pasta carbonara med sprøstekt bacon og asparges. Topp det hele med litt revet parmesan og kvernet pepper.

Tips:

Pasta carbonara smaker også godt med kokte erter og stekt sjampinjong.

Kommentarer