Pasta carbonara
Enkel•20 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gspaghetti eller annen pasta
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
250 gbacon , finhakket
-
2 stkhvitløksfedd , finhakket
-
4 stkegg
-
2 ssvann
-
1 dl
-
3 dlparmesan , revet
-
300 gaspargestopper
-
1 sssalt til koking av asparges. Bruk 1,5 ss salt per liter vann.
-
2 ss
-
½ tspepper , kvernet
Slik gjør du det
-
1
Kok pasta som anvist på pakken.
Tips
Bruk gjerne spaghetti, men annen pasta kan brukes.
-
2
Stek bacon på middels varme i en stekepanne i 5-6 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha i hvitløk det siste minuttet.
Tips
Ta bacon ut av stekepannen, og ha over i en bolle med tørkepapir. Da trekkes fettet ut, og det blir ekstra sprøtt.
-
3
Visp sammen egg, vann, fløte og parmesan (spar litt parmesan til å strø over den ferdige retten).
-
4
Kok aspargestopper i saltet vann, i 2 minutter.
-
5
Smelt smør på svak varme i en stekepanne. Tilsett kokt pasta, og hell i eggeblandingen. Bruk to gafler og vend om, og bland sammen. Pass på å ikke bruke for høy varme, da stivner eggeblandingen.
-
6
Server pasta carbonara med sprøstekt bacon og asparges. Topp det hele med litt revet parmesan og kvernet pepper.