Pasta Alfredo
Oppskrift med pasta, fløte, ost og pepper. Enkelt og fantastisk godt. Serveres like gjerne på en hverdag som på en søndag.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 1 l vann
- 50 g TINE® Meierismør
- 2 dl TINE® Matfløte
- 400 g fersk tagliatelle
- 75 g revet TINE® Norsk Alpeost Blokk
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 stilk frisk basilikum, til pynt
Slik gjør du
1
Kok opp vann i en stor kjele.
2
Smelt smør i en middels stor kjele. Hell i fløte, og kok sakte opp. La dette koke på lav temperatur i rundt fem minutter. Rør av og til.
3
Ha litt salt i kokevannet, og kok pasta som anvist på pakken. Hell vannet av pastaen.
4
Ha Alpeost i fløtesausen, og smak til med salt og pepper. Bland den nykokte pastaen inn i sausen, og server. Topp gjerne med ekstra Alpeost og frisk basilikum.
TipsLegg gjerne noen skiver spekeskinke på retten rett før servering.
TipsHar du revet for mye parmesan? Parmesan kan fint fryses, både i hel form og som revet.