Pasta all`Alfredo

Pasta all`Alfredo

Kommentarer 3
  • Enkel
  • 20 min
Oppskrift med pasta, fløte, ost og pepper. Enkelt og fantastisk godt. Serveres like gjerne på en hverdag som på en søndag.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 l vann
50 g TINE Meierismør
2 dl TINE Matfløte
400 g fersk tagliatelle
75 g revet parmesan
1 ts salt
¼ ts pepper
⅛ potte frisk basilikum til pynt

Slik gjør du det

    1. Kok opp vann i en stor kjele.
    2. Smelt smør i en middels stor kjele. Hell i fløte, og kok sakte opp. La dette koke på lav temperatur i rundt fem minutter. Rør av og til.
    3. Ha litt salt i kokevannet, og kok pasta som anvist på pakken. Hell vannet av pastaen.
    4. Ha parmesan i fløtesausen, og smak til med salt og pepper. Bland den nykokte pastaen inn i sausen, og server. Topp gjerne med ekstra parmesan og frisk basilikum.
      Tips!

      Legg gjerne noen skiver spekeskinke på retten rett før servering.

Tips!

Har du revet for mye parmesan? Parmesan kan fint fryses, både i hel form og som revet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • maiken

    3 år siden
    Hei! går det an og bruke vanelig Norvegia ost i sausen og få nogenlunde godt resultat?

    Kommenter  (30)


  • Cathrine

    5 år siden
    Hei! Laget denne retten (etter å ha vært på butikken og kjøpt parmesan og lett matfløte), men syntes den smakte veldig surt. Liker vanligvis alle ingrediensene her, så syns dette var rart. Har ellers litt dårlig erfaring med Tines Lett Matfløte. Syns den brister lett i varm mat - p.g.a. manglende fett?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Cathrine. Det høres veldig rart ut. Fløten er ikke syrlig, og som du sier det er gode ingredienser. Du har rett i at TINE lett Matfløte har lite fett, og er derfor ikke egnet til retter som skal kokes. Fløten tåler et raskt oppkok, men ikke mer.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat