Kremet pasta med sitron
Lag enkel og kremet pasta med TINE® Norsk Salatost Naturell, sitron og spinat. Dette er smaken av italia!
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 360 g pennepasta
- 120 g TINE Salatost Naturell i Lake
- 2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 2 fedd hvitløk
- 2 stykk sitron, zest fra 2, saft fra 1
- 4 ss pastavann
- 65 g spinat
- 6 stilk hakket bladpersille
- 6 stilk hakket timian
- 150 g raspet TINE® Norsk Alpeost Blokk, eller revet Østavind®
Slik gjør du
1
Kok pasta etter pakningsbeskrivelse i en kjele. Sil av laken til salatosten og ha salatosten og crème fraîche i en bolle. Mos salatost sammen med crème fraîche med en gaffel.
2
Vask sitron og zest skallet fra 2 sitroner. Rasp Alpeost. Ha salatostmassen i en dyp panne på lav varme og tilsett pastavann. Spe eventuelt på med mer pastavann til ønsket konsistens. Vend godt sammen.
3
Rør inn spinatblader og fordel i 4 skåler. Topp med hakkede urter og Alpeost.
TipsEksperimenter med ulike urter til denne retten, og ha gjerne i litt kapers for ekstra saltsmak.