Pasta med pølse
I en travel hverdag er det supert å lage enkle pastaretter, og denne oppskriften med pasta med pølse bør du prøve. Servert med en pølse med mild smak, vil den nok bli en favoritt hos barna.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 6 stykk cherrytomat
- 100 g ruccola
- 2 ss kapers
- 2 dl Kesam® Naturell Laktosefri, eller Original
- 125 g TINE® Kremgo® Naturell, eller en variant med smak
- 0.5 ts salt
- 0.5 ss olivenolje
- 500 g tagliatelle, , gjerne av fullkorn
- 2 stykk pølse
- 0.25 ts frisk, hakket oregano/mynte, eller basilikum
- 4 ss høvlet parmesan
Slik gjør du
1
Kok opp en stor kjele med vann.
2
Skjær tomatene i mindre biter. Bland tomater, ruccola og kapers. Bland kesam og kremost til en glatt krem.
3
Når vannet koker tilsettes salt og litt olivenolje og deretter pastaen. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Hell av vannet, men la pastaen være igjen i kjelen.
4
Stek pølsen i en panne på middels sterk varme og skjær den deretter i passe store biter.
TipsBruk gjerne smaksrike pølser. Dersom du bruker speket pølse, trenger den ikke varmes og du kan skjære den bare i skiver.
5
Hell tomat-og kesam/osteblandingen over den varme pastaen, ha i pølsebitene og rør rundt slik at det blander seg.
6
Hell opp på et stort fat eller fire tallerkener. Strø over krydderurter og parmesan.
TipsBruk gjerne fullkornspasta. Da får du verdifulle næringstoffer og ekstra fiber. Har du matintoleranse, kan du finne pasta uten både gluten og egg i de fleste matbutikker.