Macaroni & cheese

Macaroni & cheese

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 15 min
Makaroni og ost er en klassisk amerikansk rett, Mac 'n cheese, som vi har tilsatt TINE Kremost og kajennepepper. Resultatet er en velsmakende og lettvint middag som smaker godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g kokt makaroni

Ostesaus

1 beger TINE Kremgo’® Naturell evt. kremost tilsatt smak
1 dl TINE Matfløte
50 g Jarlsberg® Revet evt. revet Cheddar
¼ ts kajennepepper

Pynt

1 dl basilikumblader

Slik gjør du det

    1. Bruk rester av makaroni, eller kok ny.
      Tips!

      Hvis du koker ny trenger du 100 gram. Makaronien sveller til det dobbelte når den er kokt.

    2. Ha kremost og fløte i en kjele og varm opp. Ha i osten og rør til den smelter. Smak til med litt kajennepepper. Rør til slutt inn den kokte makaronien. .
    3. Server gjerne en tomatsalat til. Skjær tomater i skiver, finhakk rødløk og ha på litt olje. Pynt med basilikumblader
Tips!

Server gjerne med salat, og fisk eller kjøtt til.

 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Amanda

    8 måneder siden
    Inte för att vara sån, men detta var inte alls nån höjdare.. Gick rätt i soporna här.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Så leit å høre, Amanda :/ Hva gikk galt?

      Kommenter  (0)


  • Øyvind Bakken

    9 måneder siden
    Bra oppskrift, MEN ikke bruk 1 beger med kremost. 1/3-del er mer enn nok. Og det fungerer godt med vanlig melk.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Takk for at du deler din erfaring med alle oss Øyvind :) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Henriette

    2 år siden
    Glemte å kjøpe kajennekrydder, kan jeg bruke noe annet istedenfor?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Henriette, Du kan bruke litt chili i retten eller chilipepper, men du kan la vær å bruke det i det heletatt :) Husk å smak til maten underveis. Lykke til!

      Kommenter  (0)

    • Unni

      1 år siden
      Chili fungerte veldig bra for meg, men pass på mengden. Med chili blir det veldig fort sterkt!

      Kommenter  (0)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        1 år siden
        Hei Henriette, som Unni skriver kan du bruke chili istedenfor, men tilpass mengden etter dine smaksløker :) God matlaging!

        Kommenter  (0)


  • Ari Krohn Berle

    3 år siden
    Laget denne med kremost med krydder. Jarslberg (ikke revet, hakk opp skivet ost og mål ca 1 dl eller litt over det). Jeg brukte også litt salt (1/2 ts) for å løfte smaken litt. Jeg hadde nok blandet inn en annen type ost neste gang for å få litt fyldigere smak. Helt grei smak, men denne oppskriften ble litt dyr.

    Kommenter  (16)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Ari, Takk for tilbakemeldingen din. Denne oppskriften er enkel, grei og med gode råvarer - men dersom du ønsker å gjøre den enda rimeligere enn den er, så kan du selvsagt lage en god hvit ostesaus som du vender makaronien i :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat