Pastaform med pølse og brokkoli
Dette er en oppskrift på en smakfull formrett som hele familien kommer til å elske. I denne gratinerte middagen passer det fint å bruke restemat, som salamipølse, kokt skinke og lignende.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 300 g tørr penne, eller annen pasta
- 1 stykk brokkoli
- 350 g pølse, , gjerne smaksrike
- 4 stykk egg
- 4 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 1 dl TINE® Ekte Revet Ost Original
Tilbehør: Frisk tomatsalat
- 250 g tomat
- 0.5 stykk rødløk
- 0.5 potte gressløk
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss olivenolje
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
2
Kok pastaen til den er al dente. Det vil si med litt tyggemotstand. Legg i buketter av brokkolien når det er igjen noen minutter av koketiden. La det renne av i et dørslag.
3
Skjær pølsene i skiver. Visp sammen egg, melk og halvparten av osten med en gaffel, tilsett salt og pepper.
4
Hell den avrente pastaen og brokkolien i bunnen av en ildfast form. Legg i pølsene og hell over eggblandingen. Strø resten av osten på toppen.
5
Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
TipsServer gjerne hvitløksbrød ved siden av.
6
Kutt tomater i skiver og rødløk i ringer og legg i en skål. Kutt gressløk og strø over. Ringle over sitronsaft og olivenolje. Krydre med salt og pepper, og server!
TipsBruk gjerne fullkornspasta. Da får du verdifulle næringstoffer og ekstra fiber. Har du matintoleranse, kan du finne pasta uten både gluten og egg i de fleste matbutikker.