Skip to main content

Pastaform med pølse og brokkoli

Enkel
30min

Dette er en oppskrift på en smakfull formrett som hele familien kommer til å elske. I denne gratinerte middagen passer det fint å bruke restemat, som salamipølse, kokt skinke og lignende.

3.7
(299)
Next ImagePastaform med pølse og brokkoli

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

300 g
tørr penne eller annen pasta
1 stk
brokkoli
350 g
pølse, gjerne smaksrike
4 stk
egg
0.25 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper

Tilbehør: Frisk tomatsalat

250 g
tomat
0.5 stk
rødløk
0.5 potte
gressløk
1 ss
sitronsaft
1 ss
olivenolje
0.25 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. Kok pastaen til den er al dente. Det vil si med litt tyggemotstand. Legg i buketter av brokkolien når det er igjen noen minutter av koketiden. La det renne av i et dørslag.

  3. Skjær pølsene i skiver. Visp sammen egg, melk og halvparten av osten med en gaffel, tilsett salt og pepper.

  4. Hell den avrente pastaen og brokkolien i bunnen av en ildfast form. Legg i pølsene og hell over eggblandingen. Strø resten av osten på toppen.

  5. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.

    Tips

    Server gjerne hvitløksbrød ved siden av.

  6. Kutt tomater i skiver og rødløk i ringer og legg i en skål. Kutt gressløk og strø over. Ringle over sitronsaft og olivenolje. Krydre med salt og pepper, og server!

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk gjerne fullkornspasta. Da får du verdifulle næringstoffer og ekstra fiber. Har du matintoleranse, kan du finne pasta uten både gluten og egg i de fleste matbutikker.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter