Pølsegrateng
Oppskrift på en enkel og god pølsegrateng som passer godt som middagstips i hverdagen. En barnevennlig middag med gode smaker som kjøttpølse, sennep, løk og paprika.
Enkel•45 min•4 personer
Ingredienser
- 350 g smaksterk pølse
- 1 stykk rød paprika
- 6 stykk potet
- 2 stykk løk
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 2 ss sennep
- 200 g TINE® Ekte Revet Ost Original
- 3 ss finhakket frisk rosmarin
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
2
Skjær pølse i skiver. Del paprika, ta ut kjernehus og skjær den i strimler. Skrell potet og løk og skjær i skiver.
3
Stek pølsene gylne i litt smør i varm panne, bland med potetene, paprikaen og løken og stek til det begynner å få litt farge. Strø over salt og pepper.
4
Bland crème fraîche og sennep i en bolle. Ha potet- og pølseblandingen i en ildfast form. Hell over blandingen med crème fraîche og topp med revet ost. Stek i ovn i ca. 30 minutter. Server gjerne med frisk rosmarin.
TipsDet smaker godt med litt frisk sitron i crème fraîche-sausen.
TipsPrøv denne vrien på pytt i panne. Bruk grønnsaker du har i kjøleskapet eller andre rester.