Gratinert makaroni med kjøttdeig
Denne hverdagsretten kan fort bli en favoritt hos de minste i familien. Smaken er mild, og grønnsakene er lurt inn.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 250 g fullkornsmakaroni, , ukokt
- 400 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
- 20 stykk cherrytomat, , delt i to
- 200 g gulrot, , delt i tynne skiver
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss tørket timian
- 200 g TINE® Ekte Revet Ost Original
- 2 stilk frisk timian, til topping
Slik gjør du
1
Varm stekeovnen til 200 °C.
2
Kok fullkornsmakaroni etter anvisning på pakken.
3
Stek kjøttdeig eller karbonadedeig i smør i en stekepanne i ca. 4 minutter med salt, pepper og tørket timian til deigen er godt brunet.
TipsDu kan også bruke kylling- eller svinedeig i denne oppskriften.
4
Fordel kokt makaroni og kjøttdeig i en smurt ildfast form sammen med tomat og gulrot. Strø over ost.
TipsI denne retten kan du enkelt tilsette mer grønnsaker for mer smak.
5
Stek formen midt i ovnen i ca. 20 minutter. Topp med frisk timian og server!
TipsServer gjerne med en blandet, frisk salat.