Bakte rødbeter med salatost
Lag en digg vegetarrett med rødbet, hvitløk og hasselnøtter. Den passer godt som middag eller som tilbehør til andre retter.
Enkel•45 min•4 personer
Ingredienser
- 6 stykk rødbeter
- 1 stykk hvitløk
- 2 stykk fersken
- 3 ss olivenolje
- 1 stykk sitron, (saften)
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 50 g hasselnøtter
- 4 stilk frisk rosmarin
- 2 ss honning
- 100 g TINE® Norsk Salatost Urter&Hvitløk
- 4 skive rugbrød
Slik gjør du
1
2
Vask og del rødbet i grove biter og legg i en ildfast form. Del en hvitløk på tvers og legg oppi. Ha over olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og noen stilker rosmarin. Spar litt av rosmarinen til senere. Bak i ovnen i ca. 40 minutter til rødbetene er møre.
3
Hakk hasselnøtter og pannestek dem til de er gylne.
4
Del fersken i biter og vend inn i den varme salaten. Ha over salatost, rosmarin og honning. Strø over pannestekte hasselnøtter og server med rugbrød.
TipsSmør gjerne noen myke hvitløksfedd på brødet.
TipsHvis du ønsker mer grønt, kan du gjerne vende inn litt spinat eller grønnkål i salaten.