Skip to main content

Bakte rødbeter med salatost

Enkel
45min

Lag en digg vegetarrett med rødbet, hvitløk og hasselnøtter. Den passer godt som middag eller som tilbehør til andre retter.

(0)
Next ImageBakte rødbeter med salatost

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stk
rødbeter
1 stk
hvitløk
2 stk
fersken
3 ss
olivenolje
1 stk
sitron (saften)
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
50 g
hasselnøtter
4 stilk
frisk rosmarin
2 ss
honning
4 skiver
rugbrød

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 ºC.

  2. Vask og del rødbet i grove biter og legg i en ildfast form. Del en hvitløk på tvers og legg oppi. Ha over olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og noen stilker rosmarin. Spar litt av rosmarinen til senere. Bak i ovnen i ca. 40 minutter til rødbetene er møre.

  3. Hakk hasselnøtter og pannestek dem til de er gylne.

  4. Del fersken i biter og vend inn i den varme salaten. Ha over salatost, rosmarin og honning. Strø over pannestekte hasselnøtter og server med rugbrød.

    Tips

    Smør gjerne noen myke hvitløksfedd på brødet. 
Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du ønsker mer grønt, kan du gjerne vende inn litt spinat eller grønnkål i salaten. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter