Skip to main content

Pasta med blåmuggostsaus, brokkoli og valnøtter

Enkel
20min

Oppskrift på lettvint og smakfull pastamiddag. Retten kan også passe for vegetarianere, dersom du kutter ut skinken.

4.1
(36)
Next ImagePasta med blåmuggostsaus, brokkoli og valnøtter

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

300 g
nykokt penne eller annen pasta
140 g
Selbu Blå® Original eller annen blåmuggost
250 g
brokkoli
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 dl
hakkede valnøtter
200 g
spekeskinke

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta etter anvisning på pakningen.

  2. Kok opp creme fraiche. Smuldre i blåmuggost og sett til siden.

  3. Forvell brokkoli, og legg noen buketter til side. Vend resten av brokkolien i sausen. Kjør til en glatt saus med stavmikser. Smak sausen til med salt og pepper.

  4. Del brokkolien i mindre biter og bland i sausen.

  5. Bland saus og nykokt pasta. Legg på serveringsfat, strø over valnøtter, og legg på skiver av spekeskinke og brokkolibuketter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Forvelle, blanchere: La faste matvarer ligge noen minutter i kokende vann, som siden slås bort. Gjøres før dypfrysing og koking eller steking av visse grønnsaker og sopp for å inaktivere enzymer og mikroorganismer og/eller fjerne bitter smak. Kål og løk blir lettere å fordøye etter forvelling. Kilde: Store Norske Leksikon

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter