Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Pasta med brokkoli, kremost og blåmugg

Enkel
20min

God og rask oppskrift på middagsrett med pasta. Bruk det du har for hånden, enten det er penne, spaghetti eller store makaroni.

4.3
(9)
Next ImagePasta med brokkoli, kremost og blåmugg

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g
store makaroni eller annen pasta
1 ss
hasselnøtter
500 g
brokkoli
150 g
Norzola® eller annen mild blåmuggost
2 ss
sitronsaft eller tørr hvitvin
2 ss
kapers
1 dl
sorte oliven
0.25 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta etter anvisning på pakningen.

  2. Rist hasselnøttene i en tørr og varm stekepanne. Legg dem i et håndkle, og gni slik at skallet løsner. Grovhakk nøttene.

  3. Skjær brokkoli i buketter. Kok brokkolien i 4-5 minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet.

  4. Kok opp kremost, blåmuggost, creme fraiche, sitronsaft eller vin i en stor gryte.

  5. Tilsett brokkoli og pasta. Bland godt. Strø på kapers, oliven og nøtter ved servering. Smak til med salt.

  6. Kvern over pepper og server pastaretten nylaget.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ta alltid vare på kokevann når du koker pasta. Blir pastaretten litt tykk, kan du spe med kokevannet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter