Brokkolipai med blåmuggost og nøtter
Nydelig vegetarpai med smak av blåmuggost, nøtter og brokkoli. Perfekt å severe når du har venner på besøk. Har du lite tid, bruk gjerne en ferdiglaget paibunn, eller lag paien fra bunnen om du ønsker det. Godt smaker det uansett!
Enkel•1 t 15 min•6 personer
Ingredienser
eller lag din egen paibunn
- 3 dl hvetemel
- 125 g kaldt TINE® Meierismør
- 3 ss vann
Fyll
- 700 g brokkoli, (frossen kan også brukes)
- 1 stykk løk
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
- 1 dl stenfrie oliven
- 3 ss hakkede valnøtter
- 1 dl marinerte soltørket tomat
- 75 g smuldret Selbu Blå® Original, eller annen blåmuggost
- 3 stykk egg
- 2 dl revet Norvegia® Original, eller annen revet ost
- 3 dl TINE® Matfløte
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 4 ss frisk rosmarin
Slik gjør du
1
Rull deigen ut og dekk formen, i bunnen og opp langs kanten. Prikk gjerne med gaffel i bunnen. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
eller lag din egen paibunn
1
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter.
2
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
3
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
4
Sett stekeovnen på 225 °C.
5
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
6
Del brokkolien i buketter og kok den nesten myk i ca. 5 minutter. La den renne av. Hakk løken og stek den i smør i en panne til løken blir myk.
7
Bland brokkoli, løk, oliven, hakkede nøtter og oppdelte tomater. Legg halvparten i paiskallet, strø over et lag med blåmuggost og legg på resten av fyllet. Visp sammen egg, revet ost, matfløte, salt og pepper. Hell dette i paiskallet.
8
Stek i nedre del av ovnen i ca. 40 minutter. Pynt med rosmarin og oliven ved servering.
TipsDenne paioppskriften er vegetarisk, men skulle du ønske kjøtt i paien, er det godt med bacon eller en smaksrik pølse.