Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Pai med purre og sjampinjong

Middels
45min

Oppskrift på hjemmelaget pai hvor vi har byttet ut en del av smøret med TINE Kesam Original. Dermed får du en mager pai uten at det går utover den gode smaken. Ved å bruke sammalt grov hvete får du i tillegg en enda sunnere sunnere og lettere paibunn.

4.2
(44)
Pai med purre og sjampinjong

Ingredienser

Ferdig paibunn

1 stk
ferdig paibunn

Eller hjemmelaget grov paibunn

2 dl
hvetemel
1.5 dl
sammalt hvete, grov
½ ts
salt
2 ss
vann

Paifyll

300 g
sjampinjong
2 stk
purre

Eggeblanding

4 stk
egg
1 ts
salt

Salat

6 dl
opprevet isbergsalat
6 ss
mais
¼ stk
agurk i staver
½ stk
paprika
¼ ts
balsamicoeddik

Slik gjør du

Ferdig paibunn

Hjemmelaget paibunn

Paifyll

Tips

Dersom du ønsker litt kjøtt i paien men allikevel ønsker en sunnere variant, kan du blande i litt kokt skinke. Det er både mager og godt. Kesam er en fin erstatning til rømme. TINE Kesam er en mager ferskost som ikke tåler koking, men som er fin i varme retter som skal i stekeovnen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter