Pai med purre og sjampinjong
Middels•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
-
1 stkferdig paibunn
Eller hjemmelaget grov paibunn
-
2 dlhvetemel
-
1 ½ dlsammalt hvete, grov
-
50 g
-
1 ½ dl
-
½ tssalt
-
2 ssvann
Paifyll
-
300 gsjampinjong
-
2 stkpurre
-
1 ss
-
3 dl
Eggeblanding
-
4 stkegg
-
1 ½ dl
-
1 dl
-
1 tssalt
Salat
-
6 dlopprevet isbergsalat
-
6 ssmais
-
¼ stkagurk i staver
-
½ stkpaprika
-
¼ tsbalsamicoeddik
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på hjemmelaget pai, trenger du en paiform eller en rund form med løs kant, 22 – 24 cm i diameter Sett stekeovnen på 200 °C.
Med NÅ Paibunn
-
2
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca 15 minutter. Passer til paiform, 24 – 26 cm i diameter eller rund form med løs kant. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
Hjemmelaget paibunn
-
3
Bland alt til deigen i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter. Kjevle deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk med en gaffel. Forstek bunnen i ca 10 minutter midt i ovnen.
Paifyll
-
4
Skjær soppen i biter og purren i skiver. Fres først soppen i smør i en stekpanne, legg i purren og fres noen minutter. Dryss på salt og pepper.
-
5
Visp sammen egg, kesam og melk med en gaffel i en bolle.
-
6
Legg sopp, purre og ost i det forstekte paiskallet. Hell over eggeblandingen. Stek i nedre delen av ovnen til eggestanden har satt seg, ca 25 minutter.
-
7
Vask og riv salaten og ha den samme med de øvrige vaskede grønnsakene i en bolle. Smak til med kaldpresset olivenolje og litt balsamico.
-
8
Server paien varm eller lunken sammen med salaten.