Håndkle og blad
Pai med purre og sjampinjong
(2828)

Pai med purre og sjampinjong

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Oppskrift på hjemmelaget pai hvor vi har byttet ut en del av smøret med TINE Kesam Original. Dermed får du en mager pai uten at det går utover den gode smaken. Ved å bruke sammalt grov hvete får du i tillegg en enda sunnere sunnere og lettere paibunn. Eller så kan du spare tid ved å velge vår ferdige Nå paibunn.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

1 stkNå® Paibunn

Eller hjemmelaget grov paibunn

2 dlhvetemel
1 ½ dlsammalt hvete, grov
50 gTINE Meierismør
1 ½ dlKesam® Original
½ tssalt
2 ssvann

Paifyll

300 gsjampinjong
2 stkpurre
1 ssTINE Meierismør
3 dlTINE Revet Ost Original

Eggeblanding

4 stkegg
1 ½ dlKesam® Original
1 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 tssalt

Salat

6 dlopprevet isbergsalat
6 ssmais
¼ stkagurk i staver
½ stkpaprika
¼ tsbalsamicoeddik
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften på hjemmelaget pai, trenger du en paiform eller en rund form med løs kant, 22 – 24 cm i diameter Sett stekeovnen på 200 °C.
 • Med NÅ Paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca 15 minutter. Passer til paiform, 24 – 26 cm i diameter eller rund form med løs kant. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
 • Hjemmelaget paibunn

  1. Bland alt til deigen i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter. Kjevle deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk med en gaffel. Forstek bunnen i ca 10 minutter midt i ovnen.
 • Paifyll

  1. Skjær soppen i biter og purren i skiver. Fres først soppen i smør i en stekpanne, legg i purren og fres noen minutter. Dryss på salt og pepper.
  2. Visp sammen egg, kesam og melk med en gaffel i en bolle.
  3. Legg sopp, purre og ost i det forstekte paiskallet. Hell over eggeblandingen. Stek i nedre delen av ovnen til eggestanden har satt seg, ca 25 minutter.
  4. Vask og riv salaten og ha den samme med de øvrige vaskede grønnsakene i en bolle. Smak til med kaldpresset olivenolje og litt balsamico.
  5. Server paien varm eller lunken sammen med salaten.
Blått hjerte
Tips!

Dersom du ønsker litt kjøtt i paien men allikevel ønsker en sunnere variant, kan du blande i litt kokt skinke. Det er både mager og godt.

Kesam er en fin erstatning til rømme. TINE Kesam er en mager ferskost som ikke tåler koking, men som er fin i varme retter som skal i stekeovnen.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat