Pai med laks og Jarlsberg®
Enkel•35 min min
En pai kan være lett mat både å lage og å spise. Spar tid ved å bruke ferdig og fersk Nå paibunn. I denne oppskriften bruker vi røkelaks, som gir en ekstra god smak på paien.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 pakkeferdig paibunn
Fyll:
-
3 dl
-
3 stkegg
-
250 grøkelaks
-
3 sshakket dill
-
¼ tsnykvernet pepper
-
200 gRevet JARLSBERG® , eller annen revet god ost
Slik gjør du det
-
1
Sett på stekeovnen til 200 °C. Til denne retten trenger du en paiform, 24-26 cm i diameter.
-
2
Rull deigen ut og dekk paiformen med den ferdige paideigen. Prikk med en gaffel.Sett den kjølig 20-30 minutter.
-
3
Skjær tynne skiver av laksen og legg den i paiskallet. Bland fløte og egg, visp med en gaffel så det blir en jevn blanding. Tilsett hakket dill, pepper og revet ost.
-
4
Hell blandingen over laksen og stek paien i ca 30 minutter til den er gyllen og eggestanden har satt seg.
-
5
Server paien varm eller kald med litt røkelaks oppå. En grønn salat passer godt til.