Pai med laks og Jarlsberg®
En pai kan være lett mat både å lage og å spise. Spar tid ved å bruke ferdig paibunn. I denne oppskriften bruker vi røkelaks, som gir en ekstra god smak på paien.
Enkel•35 min•4 personer
Ingredienser
Fyll:
- 3 dl TINE® Matfløte
- 3 stykk egg
- 250 g røkelaks
- 3 ss hakket dill
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 200 g Revet JARLSBERG®, , eller annen revet god ost
Slik gjør du
1
Sett på stekeovnen til 200 °C. Til denne retten trenger du en paiform, 24-26 cm i diameter.
2
Rull deigen ut og dekk paiformen med den ferdige paideigen. Prikk med en gaffel. Sett den kjølig 20-30 minutter.
3
Skjær tynne skiver av laksen og legg den i paiskallet. Bland fløte og egg, visp med en gaffel så det blir en jevn blanding. Tilsett hakket dill, pepper og revet ost.
4
Hell blandingen over laksen og stek paien i ca 30 minutter til den er gyllen og eggestanden har satt seg.
5
Server paien varm eller kald med litt røkelaks oppå. En grønn salat passer godt til.