Pai med laks og Jarlsberg

Pai med laks og Jarlsberg®

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 35 min
En pai kan være lett mat både å lage og å spise. Spar tid ved å bruke ferdig og fersk Nå paibunn. I denne oppskriften bruker vi røkelaks, som gir en ekstra god smak på paien.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 pakke ferdig paibunn

Fyll:

3 dl TINE Matfløte
3 stk egg
250 g røkelaks
3 ss hakket dill
¼ ts nykvernet pepper
200 g Jarlsberg® Revet , eller annen revet god ost

Slik gjør du det

    1. Sett på stekeovnen til 200 °C. Til denne retten trenger du en paiform, 24-26 cm i diameter.
    2. Rull deigen ut og dekk paiformen med den ferdige paideigen. Prikk med en gaffel.Sett den kjølig 20-30 minutter.
      Paideig i form Trinn_for_Trinn
    3. Skjær tynne skiver av laksen og legg den i paiskallet. Bland fløte og egg, visp med en gaffel så det blir en jevn blanding. Tilsett hakket dill, pepper og revet ost.
    4. Hell blandingen over laksen og stek paien i ca 30 minutter til den er gyllen og eggestanden har satt seg.
    5. Server paien varm eller kald med litt røkelaks oppå. En grønn salat passer godt til.
Tips!

NÅ Paibunn kan varieres i det uendelige, både salte og søte paier. Deigen egner seg også utmerket til små paier. Paibunnen dekker en paiform ca 24 - 26 cm i diameter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sandra

    3 år siden
    Hva er paiskallet?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Sandra, Med paiskallet så mener vi paibunnen. Etter den har stått 30 minutter i kjøleskapet, så skal du tilsette de øvrige ingrediensene i paibunnen, slik det er beskrevet. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat