Skip to main content

Pai med laks og Jarlsberg®

Enkel
35min

En pai kan være lett mat både å lage og å spise. Spar tid ved å bruke ferdig paibunn. I denne oppskriften bruker vi røkelaks, som gir en ekstra god smak på paien.

3.7
(66)
Next ImagePai med laks og Jarlsberg®

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 pakke
ferdig paibunn

Fyll:

3 stk
egg
250 g
røkelaks
3 ss
hakket dill
0.25 ts
nykvernet pepper
200 g
Revet JARLSBERG®, eller annen revet god ost

Fremgangsmåte

  1. Sett på stekeovnen til 200 °C. Til denne retten trenger du en paiform, 24-26 cm i diameter.

  2. Rull deigen ut og dekk paiformen med den ferdige paideigen. Prikk med en gaffel. Sett den kjølig 20-30 minutter.

    Paideig i form Trinn_for_Trinn
  3. Skjær tynne skiver av laksen og legg den i paiskallet. Bland fløte og egg, visp med en gaffel så det blir en jevn blanding. Tilsett hakket dill, pepper og revet ost.

  4. Hell blandingen over laksen og stek paien i ca 30 minutter til den er gyllen og eggestanden har satt seg.

  5. Server paien varm eller kald med litt røkelaks oppå. En grønn salat passer godt til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter