Pai med laks og Jarlsberg®

(43)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En pai kan være lett mat både å lage og å spise. Spar tid ved å bruke ferdig og fersk Nå paibunn. I denne oppskriften bruker vi røkelaks, som gir en ekstra god smak på paien.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 pakkeNå® Paibunn

Fyll:

3 dlTINE Matfløte
3 stkegg
250 grøkelaks
3 sshakket dill
¼ tsnykvernet pepper
200 gJarlsberg® Revet, eller annen revet god ost
 Les kommentarer (2) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett på stekeovnen til 200 °C. Til denne retten trenger du en paiform, 24-26 cm i diameter.
    2. Rull deigen ut og dekk paiformen med den ferdige paideigen. Prikk med en gaffel.Sett den kjølig 20-30 minutter.
      CD 2009 nr 8
Mediebank
Brosjyre: NÅ
    3. Skjær tynne skiver av laksen og legg den i paiskallet. Bland fløte og egg, visp med en gaffel så det blir en jevn blanding. Tilsett hakket dill, pepper og revet ost.
    4. Hell blandingen over laksen og stek paien i ca 30 minutter til den er gyllen og eggestanden har satt seg.
    5. Server paien varm eller kald med litt røkelaks oppå. En grønn salat passer godt til.

Tips:

NÅ Paibunn kan varieres i det uendelige, både salte og søte paier. Deigen egner seg også utmerket til små paier. Paibunnen dekker en paiform ca 24 - 26 cm i diameter.

Kommentarer

  Legg til kommentar