Pai med kesam
Middels•75 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
-
1 stkferdig paibunn
Eller hjemmelaget paibunn
-
3 ½ dlhvetemel
-
60 g
-
1 ½ dlKesam® Naturell (1/2 beger)
-
½ tssalt
-
3 ssvann
Paifyll
-
250 gbrokkoli
-
3 stkpaprika (gjerne alle farger)
-
100 gkokt skinke (i terninger)
-
3 stkegg
-
1 dl
-
1 ½ dlKesam® Naturell (evt. TINE Kesam Mager)
-
1 ½ tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
2 dlJarlsberg® Revet
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en paiform eller rund form med løs kant, 22-24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig mens du lager fyllet. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
Slik lager du hjemmelaget paibunn
-
3
Bland alle ingredienser til deigen i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter mens du lager fyllet. Kjevle så deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk med en gaffel og forstek paibunnen i ca. 10 minutter.
Paifyll
-
4
Del brokkolien i buketter og kok den lett i lettsaltet vann. Skjær paprikaen i terninger.
-
5
Visp sammen egg, melk, kesam og krydder. Hell fyllet i det forstekte paiskallet og strø osten oppå. Stek paien i nedre del av ovnen, ca 30 minutter.
-
6
Server gjerne paien lunken, og med en god salat og nybakt brød til.