Pai med Kesam®
Kesam er godt i mye, og i denne varianten av hjemmelagd pai med brokkoli og skinke bruker vi Kesam i både paibunnen og i paifyllet.
Middels•1 t 15 min•4 personer
Ingredienser
Eller hjemmelaget paibunn
- 3.5 dl hvetemel
- 60 g TINE® Meierismør
- 1.5 dl Kesam® Naturell Laktosefri, (1/2 beger)
- 0.5 ts salt
- 3 ss vann
Paifyll
- 250 g brokkoli
- 3 stykk paprika, (gjerne alle farger)
- 100 g kokt skinke, (i terninger)
- 3 stykk egg
- 1 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 1.5 dl Kesam® Naturell Laktosefri, (evt. TINE Kesam Mager)
- 1.5 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 2 dl Revet JARLSBERG®
Slik gjør du
Hjemmelaget paibunn
1
Bland alle ingredienser til deigen i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca. 30 minutter mens du lager fyllet. Sett stekeovnen på 200 °C.
2
Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Paifyll
1
Del brokkolien i buketter og kok den lett i lettsaltet vann. Skjær paprikaen i terninger.
2
Visp sammen egg, melk, Kesam og krydder. Hell fyllet i den forstekte paibunnen og strø osten oppå. Stek paien i nedre del av ovnen, ca. 30 minutter.
TipsSprøstekt bacon smaker også veldig godt i denne paien.
3
Server gjerne paien lunken, og med en god salat og nybakt brød til.
TipsDu kan også bruke ferdiglaget paibunn for å lage denne paien.