Pai med kesam

Pai med kesam

Kommentarer 8
  • Middels
  • 75 min
Kesam er godt i mye, og i denne varianten av hjemmelagd pai med brokkoli og skinke bruker vi kesam i både paibunnen og i paifyllet. Lag din egen paideig med kesam eller spar tid ved å bruke en av våre Nå paibunner.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

1 stk Nå® Paibunn

Eller hjemmelaget paibunn

3 ½ dl hvetemel
60 g TINE Meierismør
1 ½ dl Kesam® Original (1/2 beger)
½ ts salt
3 ss vann

Paifyll

250 g brokkoli
3 stk paprika (gjerne alle farger)
100 g kokt skinke (i terninger)
3 stk egg
1 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 ½ dl Kesam® Original (evt. TINE Kesam Mager)
1 ½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper
2 dl Jarlsberg® Revet

Slik gjør du det

    1. Du trenger en paiform eller rund form med løs kant, 22-24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig mens du lager fyllet. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
  1. Slik lager du hjemmelaget paibunn

    1. Bland alle ingredienser til deigen i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter mens du lager fyllet. Kjevle så deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk med en gaffel og forstek paibunnen i ca. 10 minutter.
  2. Paifyll

    1. Del brokkolien i buketter og kok den lett i lettsaltet vann. Skjær paprikaen i terninger.
    2. Visp sammen egg, melk, kesam og krydder. Hell fyllet i det forstekte paiskallet og strø osten oppå. Stek paien i nedre del av ovnen, ca 30 minutter.
    3. Server gjerne paien lunken, og med en god salat og nybakt brød til.
Tips!

Sprøstekt bacon smaker også veldig godt i denne paien.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Elin

    2 år siden
    Heisan! Går d bra å bruke den laktosefrie kesam i denne oppskriften??

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Elin, Det går helt fint å bruke laktosefri Kesam i paien. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Lene Køhncke

    2 år siden
    Kan denne fryses?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Lene, Det skal gå veldig fint å fryse denne paien. Husk bare å pakke den godt inn slik at den ikke tar smak fra noe av det andre dere har i fryseren. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Helle

    4 år siden
    Supergod pai! Hele familien elsket den! Sprø og god bunn. Vi brukte bacon i fyllet. Anbefales!

    Kommenter  (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Helle, Takk for hyggelig tilbakemelding:)

      Kommenter  (2)


  • Beathe

    6 år siden
    Denne var kjempegod - fra bunn til fyll! Falt i smak hos hele familien, både store og små. :) Brukte vanlig soft smør og lettmelk i paibunnen. En paprika og litt purre, samt skinke og brokkoli i fyllet. Anbefales! :)

    Kommenter  (3)


  • Gro Hansen

    7 år siden
    Flott oppskrift! Byttet ut mel med grovt mel, og det anbefales! Byttet også ut brokkoli med skinke, samt lettmelka med skummelt melk. Ble utrolig god, og ikke minst sunn og proteinrik!

    Kommenter  (9)


Det er mye kjærlighet i god mat