Sopp- og chorizopai

Sopp- og chorizopai

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 90 min
  • 40 min
Nydelig oppskrift på en god pai for deg som er glad i pølser. En sterk chorizo setter en spiss på paien.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Paiform, 26 cm
1 stk Nå® Paibunn

Eller lag din egen paibunn:

150 g TINE Meierismør
3 dl hvetemel
2 ss vann

fyll:

100 g chorizo eller annen sterk pølse
400 g skivet sopp , fersk
1 stk purre
2 ss TINE Meierismør til steking
1 ts salt
¼ ts pepper
3 stk egg
3 dl TINE Matfløte
3 dl revet Norvegia® Vellagret - fra ostehjul eller en annen vellagret ost

Slik gjør du det

    1. Rull deigen ut og dekk formen. Prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  1. eller lag din egen paibunn:

    1. Du trenger en paiform på ca. 26 cm i diameter. Bland smør, mel og vann i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
    2. Sett stekeovnen på 200 °C.
    3. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10–15 minutter. Avkjøl.
  2. fyll:

    1. Skjær pølse og sopp i skiver. Skjær purre i ringer. Stek først sopp i smør i en stekepanne noen minutter, og ha deretter i purre. Smak til med salt og pepper.
    2. Visp sammen egg og fløte. Legg pølse, sopp og purre i paiskallet sammen med ost. Hell over eggblandingen. Stek i nedre del av ovnen ved 200 °C i 30–40 minutter. til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.
Tips!

Bytt gjerne ut chorizo med en mildere og mer barnevennlig pølse.

Kommentar

Kommentarer

  • Steffen

    3 år siden
    Denne var knallgod! Masse smak, veldig mektig og enkel å lage :) NB: Muligens bruke en annen måleenhet på soppen. En liter sopp høres ikke helt riktig ut, brukte en god håndfull selv etter øyemål

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Steffen, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og godt innspill. Vi korrigerer oppskriften til 400 gram skivet sopp :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat