Sopp- og chorizopai
Enkel•90 min40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkferdig paibunn
Eller lag din egen paibunn:
-
150 g
-
3 dlhvetemel
-
2 ssvann
fyll:
-
100 gchorizo eller annen sterk pølse
-
400 gskivet sopp , fersk
-
1 stkpurre
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
-
3 stkegg
-
3 dl
-
3 dlrevet Norvegia® Vellagret - fra ostehjul eller en annen vellagret ost
Slik gjør du det
-
1
Rull deigen ut og dekk formen. Prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
eller lag din egen paibunn:
-
2
Du trenger en paiform på ca. 26 cm i diameter. Bland smør, mel og vann i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
-
3
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
4
Forstek paibunnen midt i ovnen i 10–15 minutter. Avkjøl.
fyll:
-
5
Skjær pølse og sopp i skiver. Skjær purre i ringer. Stek først sopp i smør i en stekepanne noen minutter, og ha deretter i purre. Smak til med salt og pepper.
-
6
Visp sammen egg og fløte. Legg pølse, sopp og purre i paiskallet sammen med ost. Hell over eggblandingen. Stek i nedre del av ovnen ved 200 °C i 30–40 minutter. til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.