Sopp- og chorizopai

(31)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Nydelig oppskrift på en god pai for deg som er glad i pølser. En sterk chorizo setter en spiss på paien.

Antall porsjoner

Utstyr

Paiform, 26 cm

Ingredienser

1 stkNå® Paibunn

Eller lag din egen paibunn:

150 gTINE Meierismør
3 dlhvetemel
2 ssvann

fyll:

100 gchorizo eller annen sterk pølse
400 gskivet sopp, fersk
1 stkpurre
2 ssTINE Meierismør til steking
1 tssalt
¼ tspepper
3 stkegg
3 dlTINE Matfløte
3 dlrevet Norvegia® Vellagret - fra ostehjul eller en annen vellagret ost

Slik gjør du det

  • Nå Paibunn:

    1. Rull deigen ut og dekk formen. Prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  • eller lag din egen paibunn:

    1. Du trenger en paiform på ca. 26 cm i diameter. Bland smør, mel og vann i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
    2. Sett stekeovnen på 200 °C.
    3. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10–15 minutter. Avkjøl.
  • fyll:

    1. Skjær pølse og sopp i skiver. Skjær purre i ringer. Stek først sopp i smør i en stekepanne noen minutter, og ha deretter i purre. Smak til med salt og pepper.
    2. Visp sammen egg og fløte. Legg pølse, sopp og purre i paiskallet sammen med ost. Hell over eggblandingen. Stek i nedre del av ovnen ved 200 °C i 30–40 minutter. til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.

Tips:

Bytt gjerne ut chorizo med en mildere og mer barnevennlig pølse.

Kommentarer

  Legg til kommentar