
Sopp- og chorizopai
Nydelig oppskrift på en god pai for deg som er glad i pølser. En sterk chorizo setter en spiss på paien.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
fyll:
Fremgangsmåte
- 1
Rull deigen ut og dekk formen. Prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
eller lag din egen paibunn:
- 2
Du trenger en paiform på ca. 26 cm i diameter. Bland smør, mel og vann i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
- 3
Sett stekeovnen på 200 °C.
- 4
Forstek paibunnen midt i ovnen i 10–15 minutter. Avkjøl.
fyll:
- 5
Skjær pølse og sopp i skiver. Skjær purre i ringer. Stek først sopp i smør i en stekepanne noen minutter, og ha deretter i purre. Smak til med salt og pepper.
- 6
Visp sammen egg og fløte. Legg pølse, sopp og purre i paiskallet sammen med ost. Hell over eggblandingen. Stek i nedre del av ovnen ved 200 °C i 30–40 minutter. til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.
Tips
Bytt gjerne ut chorizo med en mildere og mer barnevennlig pølse.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



