Pai med brokkoli og bacon

Pai med brokkoli og bacon

41
  • Enkel
  • 45 min
Pai er populært å servere og få servert. Her er oppskrift på en herlig pai med brokkoli og bacon. Smaker godt til både hverdags og fest. Ekstra smakfullt blir det med nybakt brød og en god salat servert ved siden av.

Ingredienser

Paibunn

1 pakke ferdig paibunn

Paifyll

150 g bacon (klippet i biter)
200 g Jarlsberg® Revet
1 bunt brokkoli (1 bunt er ca 200 g)
50 g soltørkede tomater (klippet i biter)
3 stk egg
3 dl TINE Matfløte

Slik gjør du det

    1. Du trenger en paiform eller rund form med løs kant, ca 24 - 25 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett deigen kjølig, ca 15 minutter. Bunnen trenger ikke forstekes.
  1. Paifyll

    1. Sprøstek baconbitene. Del brokkolien i små buketter og kok ca 3 minutter i lett saltet vann. La det renne godt av seg.
    2. Visp sammen egg og fløte med en gaffel slik at det blir en jevn blanding. Dryss osten i paibunnen. Fordel deretter brokkolibukettene og de soltørkede tomatene over. Hell på eggeblandingen. Dryss de stekte baconbitene på toppen.
    3. Stek paien i nedre del av ovnen, til den har satt seg og fått fin farge, ca 35 minutter. Server paien lunken med en frisk salat til.
Tips!

Lag gjerne 2 stk på en gang. Ofte vil det være plass i stekeovnen til å steke begge samtidig. Pai er fint å fryse ned.

Kommentarer

  • siv

    4 dager siden
    Hei.Hvor lenge kan pai fryses ned?skal forberede minipaier til forrett til mange og lurer på hvor mange mnd holdbarheten er når den fryses?

     (0)


  • Rita lill

    17 dager siden
    Har brukt Tine paibunn i mange år. Den er kjempegod, men finner den ikke lenger i butikkene. Hvor kan jeg få kjøpt den? 😍

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      11 dager siden
      Hei Rita Lill!

      Tines Paibunn er dessverre ikke i produksjon lenger!

      Men med litt smør, hvetemel, vann og salt så kan du diske sammen en egen paideig! kjelvle den uttover et bakepapir og rullen den sammen og legg den i fryseren. Da har du tilnærmet lik den du kjøpte av oss. :)

       (0)


  • Mariann

    1 måneder siden
    Har lagd den for første gong og det blir ikkje den siste.
    Den blei helt nydeleg god. Hadde igjen til dagen etter, då blei den eten kald.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Mariann!

      Så bra! Brokkoli og bacon er godt sammen i pai ja! :)

       (0)


  • Rebecca

    2 år siden
    Kan man bruke kremfløte? Er det eneste jeg har stående ?

     (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Klart du kan, Rebecca :) God matlaging!

       (1)


  • Stian S

    3 år siden
    Jeg har fulgt denne oppskriften flere ganger nå og resultatet er at paien forsvinner, stille rundt bordet! :-D Bruker oppskriften som en base og har i litt ekstra av det vi synes er godt å ha i. F.eks: fetaost, løk, paprika og skinke. Kjempegodt!

     (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Stian, Så hyggelig tilbakemelding å få, Ett stille matbord er ett godt tegn ;) Så bra at dere varierer litt på fyllet. God matlaging videre!

       (3)


  • Heidi

    3 år siden
    Kjempegod pai! Lagde bunnen med margarin istedet for meierismør. Bunnen ble sprø og smakte veldig godt. Går fint an å bruke vanlig Norwegia istedet for Jarlsberg.

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Heidi, Så bra at du likte paien og at du tilpasser den som du ønsker :) God matlaging!

       (1)


  • Martine

    3 år siden
    Måtte steke denne paien/NÅ-bunnen i halvannen time, 200*C i en velfungerende ovn på nederste rille og. Jeg skjønner ikke hva som skjedde?!

     (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Martine, Dete r dessverre vanskelig for meg å si hvorfor den måtte stekes så lenge. Husket du å prike deigen med gaffel? Bedre lykke neste gang!

       (1)


  • Eva

    3 år siden
    Fantastisk god pai :) Denne må dere prøve, folkens.

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Eva, Takk for tilbakemeldingen, så bra den falt i smak :)

       (1)


  • Elisabeth

    3 år siden
    Pai bunnen er helt fantastisk. De hjemme ville ha mindre brokkoli i, men ellers falt den I smak! Aroma krydder passer perfekt I blandingen :-) skulle ønske dere fikk nå pai bunn små, at man f.eks får 4-6 små pai bunner I en pakke rullet sammen. Så kan alle få det de vil I paien sin:-) samt å fryse ned til minsten og ta opp ved behov!

     (1)

    • Elisabeth

      3 år siden
      Mente aromat-krydder!!

       (1)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Elisabeth, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg videresender ditt ønske videre til rette person :)

         (1)


  • Mindel Andrea

    4 år siden
    Hei. Jeg tenkte jeg skulle lage pai som en alternativ kveldsmat til ca 14 stk i morgen. Hvor mange paier burde jeg lage da? Mvh Mindel

     (5)


Det er mye kjærlighet i god mat