
Pai med brokkoli og bacon
Pai er populært å servere og få servert. Her er oppskrift på en herlig pai med brokkoli og bacon. Smaker godt til både hverdags og fest. Ekstra smakfullt blir det med nybakt brød og en god salat servert ved siden av.

Ingredienser
Antall porsjoner
Paibunn
Paifyll
Fremgangsmåte
- 1
Du trenger en paiform på ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Dekk bunnen med bakepapir og fyll formene med tørr ris eller bønner. Forstek paibunnen i ca. 15 minutter. Hell ut ris/bønner og fjern bakepapiret. Ta vare på ris/bønner til neste gang du lager pai.
Paifyll
- 3
Sprøstek baconbitene. Del brokkolien i små buketter og kok ca. 3 minutter i lett saltet vann. La det renne godt av seg.
- 4
Visp sammen egg og fløte med en gaffel slik at det blir en jevn blanding. Dryss osten i paibunnen. Fordel deretter brokkolibukettene og de soltørkede tomatene over. Hell på eggeblandingen. Dryss de stekte baconbitene på toppen.
- 5
Stek paien i nedre del av ovnen, til den har satt seg og fått fin farge, ca. 35 minutter. Server paien lunken med en frisk salat til.
Tips
Lag gjerne 2 stk på en gang. Ofte vil det være plass i stekeovnen til å steke begge samtidig. Pai er fint å fryse ned.