Pai med brokkoli og bacon

Pai med brokkoli og bacon

Kommentarer 36
  • Enkel
  • 45 min
Pai er populært å servere og få servert. Her er oppskrift på en herlig pai med brokkoli og bacon. Smaker godt til både hverdags og fest. Ekstra smakfullt blir det med nybakt brød og en god salat servert ved siden av.

Ingredienser

Antall porsjoner

Paibunn

1 pakke Nå® Paibunn

Paifyll

150 g bacon (klippet i biter)
200 g Jarlsberg® Revet
1 bunt brokkoli (1 bunt er ca 200 g)
50 g soltørkede tomater (klippet i biter)
3 stk egg
3 dl TINE Matfløte

Slik gjør du det

    1. Du trenger en paiform eller rund form med løs kant, ca 24 - 25 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett deigen kjølig, ca 15 minutter. Bunnen trenger ikke forstekes.
  1. Paifyll

    1. Sprøstek baconbitene. Del brokkolien i små buketter og kok ca 3 minutter i lett saltet vann. La det renne godt av seg.
    2. Visp sammen egg og fløte med en gaffel slik at det blir en jevn blanding. Dryss osten i paibunnen. Fordel deretter brokkolibukettene og de soltørkede tomatene over. Hell på eggeblandingen. Dryss de stekte baconbitene på toppen.
    3. Stek paien i nedre del av ovnen, til den har satt seg og fått fin farge, ca 35 minutter. Server paien lunken med en frisk salat til.
Tips!

Lag gjerne 2 stk på en gang. Ofte vil det være plass i stekeovnen til å steke begge samtidig. Pai er fint å fryse ned.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Rebecca

    2 år siden
    Kan man bruke kremfløte? Er det eneste jeg har stående ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Klart du kan, Rebecca :) God matlaging!

      Kommenter  (3)


  • Stian S

    2 år siden
    Jeg har fulgt denne oppskriften flere ganger nå og resultatet er at paien forsvinner, stille rundt bordet! :-D Bruker oppskriften som en base og har i litt ekstra av det vi synes er godt å ha i. F.eks: fetaost, løk, paprika og skinke. Kjempegodt!

    Kommenter  (5)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Stian, Så hyggelig tilbakemelding å få, Ett stille matbord er ett godt tegn ;) Så bra at dere varierer litt på fyllet. God matlaging videre!

      Kommenter  (1)


  • Heidi

    2 år siden
    Kjempegod pai! Lagde bunnen med margarin istedet for meierismør. Bunnen ble sprø og smakte veldig godt. Går fint an å bruke vanlig Norwegia istedet for Jarlsberg.

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Heidi, Så bra at du likte paien og at du tilpasser den som du ønsker :) God matlaging!

      Kommenter  (1)


  • Martine

    2 år siden
    Måtte steke denne paien/NÅ-bunnen i halvannen time, 200*C i en velfungerende ovn på nederste rille og. Jeg skjønner ikke hva som skjedde?!

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Martine, Dete r dessverre vanskelig for meg å si hvorfor den måtte stekes så lenge. Husket du å prike deigen med gaffel? Bedre lykke neste gang!

      Kommenter  (14)


  • Eva

    2 år siden
    Fantastisk god pai :) Denne må dere prøve, folkens.

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Eva, Takk for tilbakemeldingen, så bra den falt i smak :)

      Kommenter  (0)


  • Elisabeth

    3 år siden
    Pai bunnen er helt fantastisk. De hjemme ville ha mindre brokkoli i, men ellers falt den I smak! Aroma krydder passer perfekt I blandingen :-) skulle ønske dere fikk nå pai bunn små, at man f.eks får 4-6 små pai bunner I en pakke rullet sammen. Så kan alle få det de vil I paien sin:-) samt å fryse ned til minsten og ta opp ved behov!

    Kommenter  (6)

    • Elisabeth

      3 år siden
      Mente aromat-krydder!!

      Kommenter  (2)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Elisabeth, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg videresender ditt ønske videre til rette person :)

        Kommenter  (1)


  • Mindel Andrea

    3 år siden
    Hei. Jeg tenkte jeg skulle lage pai som en alternativ kveldsmat til ca 14 stk i morgen. Hvor mange paier burde jeg lage da? Mvh Mindel

    Kommenter  (90)


  • silje

    3 år siden
    Heisann. Lurte på om deigen skal forsteikes? Og skal det brukes varmluft eller vanlig?

    Kommenter  (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Silje, Paibunnen trenger ikke å forstekes, nei. Når jeg baker så bruker jeg alltid bare over- og undervarme. Med varmluft så kan kanten på paien lettere brenne seg før resten av paien er ferdig. Lykke til :)

      Kommenter  (6)


  • ingrid

    3 år siden
    Har dere sluttet med nå paibunn? jeg finner den ingen sted lenger!

    Kommenter  (11)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Ingrid, NÅ Paibunn ligger i det kjedene kaller et pliktig sortiment hos Coop Obs, Coop Mega og ICA Supermarked. I tillegg ligger produktet i det som kalles frivillig sortiment hos Coop Ekstra, Coop Marked, Matkroken, Rema 1000 og Bunnpris. Det er da opp til hver enkelt butikk å bestemme om de vil ta den inn. Spør i butikkene, vi håper du finner produktet. God sommer :)

      Kommenter  (2)

      • ingrid

        3 år siden
        Jeg finner den ikke noen sted! Vet du hvor stor oppskrift på deigen må være dersom jeg laget fra bunn av?

        Kommenter  (2)

        • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

          3 år siden
          Hei igjen Ingrid, Det var synd! Til hjemmelaget paibunn trenger du 150 g smør, 3,5 dl hvetemel (200 g) og 2 ss vann. Skjær smør i terninger. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann. Kjevle ut paideigen og legg i formen. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i 30 minutter. Forstek gjerne paibunnen i 10 minutter før du har i fyllet. God middag!

          Kommenter  (5)


  • Marte

    3 år siden
    Kjempe god pai! Har også laget denne med lett matfløte og Jarlsberg lettere, og det smakte fortreffelig :)

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Så hyggelig å høre, Marte :) Takk for tips også!

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat