Pai med brokkoli og bacon
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Paibunn
-
1 pakkeferdig paibunn
Paifyll
-
150 gbacon (klippet i biter)
-
200 g
-
1 buntbrokkoli (1 bunt er ca 200 g)
-
50 gsoltørkede tomater (klippet i biter)
-
3 stkegg
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en paiform på ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Dekk bunnen med bakepapir og fyll formene med tørr ris eller bønner. Forstek paibunnen i ca. 15 minutter. Hell ut ris/bønner og fjern bakepapiret. Ta vare på ris/bønner til neste gang du lager pai.
Paifyll
-
3
Sprøstek baconbitene. Del brokkolien i små buketter og kok ca. 3 minutter i lett saltet vann. La det renne godt av seg.
-
4
Visp sammen egg og fløte med en gaffel slik at det blir en jevn blanding. Dryss osten i paibunnen. Fordel deretter brokkolibukettene og de soltørkede tomatene over. Hell på eggeblandingen. Dryss de stekte baconbitene på toppen.
-
5
Stek paien i nedre del av ovnen, til den har satt seg og fått fin farge, ca. 35 minutter. Server paien lunken med en frisk salat til.