Tacopai med kjøttdeig

Tacopai med kjøttdeig

28
  • Enkel
  • 90 min
Oppskrift på en god pai som passer for hele familien. Tacopai er et godt alternativ til fredagstacoen.

Ingredienser

Utstyr

paiform, 26 cm i diameter

Ferdig paibunn:

1 stk ferdig paibunn

hjemmelaget paibunn:

3 dl hvetemel
2 ss vann
150 g TINE Meierismør

fyll:

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1 ss TINE Meierismør til steking
1 stk løk
2 stk paprika , gjerne ulik farge
½ pose tacokrydder
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 dl Norvegia® Revet eller en annen god gulost
1 dl basilikumblader

Slik gjør du det

    1. Rull deigen ut og dekk formen. Prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  1. Hjemmelaget paibunn:

    1. Bland sammen mel, vann og smør i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i minst 30 minutter.
    2. Sett stekeovnen på 200 °C.
    3. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10–15 minutter. Avkjøl.
  2. fyll:

    1. Stek karbonadedeig i smør stekepannen sammen med hakket løk og finkuttet paprika. Rør inn tacokrydder og crème fraîche. Fordel fyllet i den forstekte paibunnen.
    2. Dryss over ost og stek paien midt i ovnen i 30–35 minutter, til osten er gyllen. Server paien med en klatt crème fraîche og pynt med fersk basilikum.
Tips

Hvis du vil ha en magrere pai, kan du bytte ut kjøttdeigen med kyllingkjøttdeig.

Kommentarer

  • Sandra Maria

    7 måneder siden
    Tusen takk for oppskriften
    Denne er helt nydelig <3 <3

     (2)


Det er mye kjærlighet i god mat