Tacopai med kjøttdeig

Tacopai med kjøttdeig

Kommentarer 25
  • Enkel
  • 90 min
Oppskrift på en god pai som passer for hele familien. Tacopai er et godt alternativ til fredagstacoen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

paiform, 26 cm i diameter

Ferdig paibunn:

1 stk Nå® Paibunn

hjemmelaget paibunn:

3 dl hvetemel
2 ss vann
150 g TINE Meierismør

fyll:

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1 ss TINE Meierismør til steking
1 stk løk
2 stk paprika , gjerne ulik farge
½ pose tacokrydder
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 dl Norvegia® Revet eller en annen god gulost
1 dl basilikumblader

Slik gjør du det

    1. Rull deigen ut og dekk formen. Prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  1. Hjemmelaget paibunn:

    1. Bland sammen mel, vann og smør i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i minst 30 minutter.
    2. Sett stekeovnen på 200 °C.
    3. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10–15 minutter. Avkjøl.
  2. fyll:

    1. Stek karbonadedeig i smør stekepannen sammen med hakket løk og finkuttet paprika. Rør inn tacokrydder og crème fraîche. Fordel fyllet i den forstekte paibunnen.
    2. Dryss over ost og stek paien midt i ovnen i 30–35 minutter, til osten er gyllen. Server paien med en klatt crème fraîche og pynt med fersk basilikum.
Tips!

Hvis du vil ha en magrere pai, kan du bytte ut kjøttdeigen med kyllingkjøttdeig.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Lise Gro Henriksen

    2 år siden
    Skal det ikke egg i fyllet?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Lise Gro! Det er ikke egg i denne oppskriften, men du må gjerne tilsette ett egg i fyllet om du ønsker det :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Sarah

    2 år siden
    Veldig god pai :) tips: bruk heile pakken med krydder, rasp gulrot og squash, og bruk det i tillegg til løk og paprika. Og tips til bunnen: bytt ut 2/3 av melet med sammalt hvete for en grovere konsistens og smak som passer supert i lag med fyllet :)

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Sarah, Så hyggelig å høre at paien falt i smak og takk for at du deler dine tips med oss :) Det høres veldig godt ut. Ha en fin dag!

      Kommenter  (3)


  • Heidi

    2 år siden
    Veldig god tacopai! Brukte 1 pk tacokrydder og ca 1/2 bx mais (liten). Lagde bunnen selv (får ikke tak i NÅ Paibunn her jeg bor), brukte margarin isteden for smør, da vi ikke er så glad i meierismør, og syntes den ble kjempegod. Vil bare nevne at det går fint å steke kjøttdeig/karbonadedeig uten smør/olje/margarin.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, Takk for at du deler dine tips med oss :) Så Bra at paien falt i smak. God Høst!

      Kommenter  (0)


  • Linda

    2 år siden
    Hva kan brukes i stedet for crème fraiche?

    Kommenter  (7)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Linda, Det var dessverre en skrivefeil under ingrediensene, men den er rettet opp nå :) Ønsker du å benytte noe annet enn crème fraiche anbefaler jeg at du bruker rømme. God fornøyelse!

      Kommenter  (5)


  • bendik

    3 år siden
    hei eg lurte på om det går ann og lage paien i langpane

    Kommenter  (12)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Bendik, Denne oppskriften er ikke stor nok til en langpanne, men dersom du har en litt mindre ildfast form, så kan du gjerne bruke den. Lykke til :)

      Kommenter  (7)


  • Therese

    4 år siden
    Oppskriften på paideg fungerer desverre ikke. Den smaker svært kraftig av smør, og passer ikke til taco-fyllet.

    Kommenter  (34)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Therese, Smak og hva som smaker godt, er forskjellig fra person til person. Vi mener at i en god pai så skal man kjenne at det er brukt ekte meierismør. Og vi har sammenlignet vår paibunnoppskrift med flere andre vi har funnet, både i kokebøker og på internett, og det virker som om de fleste er enige i at smøret er viktig. Du kan erstatte noe av smøret med olje, men da vil bunnen endre litt konsistens. Lykke til :)

      Kommenter  (16)


  • Marie

    4 år siden
    Bunnen passet ikke helt til denne typen pai, ellers god smak i fyllet. :)

    Kommenter  (4)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Marie, Synd at paibunnen ikke passet helt i forhold til resten av paien, men godt at du likte fyllet.

      Kommenter  (3)


  • Thea

    4 år siden
    Hei! Paien er kjempegod, men veldig godt å putte i mais og alt tacokrydderet. Og ved siden av, godt med salat eller evt. Tortillachips!

    Kommenter  (6)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Thea, Så hyggelig å høre at du liker oppskriften, og takk for tips:) En frisk guacamole er også godt, oppskriften finner du her: http://www.tine.no/oppskrifter/sauser-og-dressinger/kalde-sauser-og-dressinger/guacamole

      Kommenter  (0)


  • Monica

    4 år siden
    Med en hel pose tacokrydder, litt tomatpure og litt hakkede tomater i tillegg ble den enda bedre:)

    Kommenter  (7)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Så bra, Monica! Supert at du deler :)

      Kommenter  (0)


  • Hanne Kalleland

    4 år siden
    Denne her er kjempegod med Nå paibunn! Vi bruker også en hel pose tacokrydder med kjøttdeigen, og i dag prøver vi med mais i tillegg til løk og paprika!

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Hanne, Så bra, paier kan fylles med så mangt:) Hørtes godt ut!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat